" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010

Τον Ιούνιο οι επιδοτήσεις για εξοικονόμηση ενέργειας


Στα τέλη Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον», που αφορά σε επιδοτήσεις επενδύσεων σε δομικά υλικά που μειώνουν την απώλεια ενέργειας από κατοικίες.

Αυτό έκανε γνωστό σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη.

Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ, προβλέπει επιδοτήσεις για παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε κατοικίες με δάνεια με επιδότηση επιτοκίου, απευθείας επιχορήγηση 30% του επιλέξιμου προϋπολογισμού, 100% επιχορήγηση του κόστους ενεργειακής επιθεώρησης καθώς και έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα έως 2.500 ευρώ (διπλασιάζεται η μείωση του φόρου).

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα είναι η διενέργεια ενεργειακής επιθεώρησης ενώ ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ.

Επιλέξιμες κατοικίες είναι οι μονοκατοικίες, οι πολυκατοικίες (εφόσον αποτελούν κύρια κατοικία για το 50% των ιδιοκτητών) και μεμονωμένα διαμερίσματα υπό προϋποθέσεις που αφορούν το σύστημα θέρμανσης, τα οποία χρησιμοποιούνται ως κύρια κατοικία.

Όλες οι κατοικίες πρέπει να φέρουν οικοδομική άδεια πριν την 1/1/1980 και να βρίσκονται σε περιοχή με τιμή ζώνης ίσης ή μικρότερης των 1.500 ευρώ / τ.μ.

Όπως διευκρινίστηκε, η επιχορήγηση κατά 100% του κόστους της ενεργειακής επιθεώρησης (1 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο) αφορά τις προτάσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, ενώ το ύψος των επιτοκίων θα προκύψει από τις διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες και το μεταξύ τους ανταγωνισμό.

Η επιδότηση του επιτοκίου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ανέρχεται στο 5%, με αποτέλεσμα το τελικό επιτόκιο να πλησιάζει το 1%.

Όπως επίσης επισημάνθηκε, δεν υπάρχουν έξοδα φακέλου και για όποιες αιτήσεις απορριφθούν, οι ιδιοκτήτες δεν θα κληθούν να πληρώσουν τίποτα στις τράπεζες.

Σύμφωνα με την υπουργό Περιβάλλοντος, με το «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον» εξασφαλίζονται νέες θέσεις εργασίας, εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση του κόστους θέρμανσης.

Το όφελος για τον καταναλωτή υπολογίζεται στα 1.600 ευρώ κατ' έτος, ενώ με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων εκτιμάται ότι η κατανάλωση ενέργειας θα είναι είναι μειωμένη κατά 60%.

www.tanea.gr

Εν αναμονή της εισήγησης της ΡΑΕ για το πλαφόν στην τιμή των καυσίμωνεισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) προς την υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη σχετικά με την επιβολή πλαφόν στην τιμή των καυσίμων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, οι Έλληνες οδηγοί αγοράζουν πλέον με την τρίτη υψηλότερη τιμή στην ΕΕ, αφού εκτός από τα «καπέλα» στην αντλία ο ειδικός φόρος καυσίμων από το 2005 έχει αυξηθεί κατά 106% και ο ΦΠΑ κατά 16,6%. Οι τιμές χθες στην Αττική κυμαίνονταν από 1,38 ως 1,55 ευρώ και στην επαρχία έως 1,61 ευρώ το λίτρο.

Κλιμάκιο της ΡΑΕ επεξεργάστηκε το τελευταίο τριήμερο τα στοιχεία που πήρε από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομίας και ΥΠΕΚΑ. Οι βασικές παράμετροι που εξετάστηκαν είναι ο μέσος όρος τιμών κατά νομό σε βάθος τριετίας, τα μεταφορικά κόστη σε περιοχές όπως η Κρήτη, όπου οι τιμές έχουν ξεφύγει, καθώς και αναλυτικά στοιχεία για τις χρεώσεις στην Αττική, όπου ο ανταγωνισμός λειτουργεί ικανοποιητικά.

Η χρονική διάρκεια της ισχύος του πλαφόν, εφόσον επιβληθεί, θα είναι δύο μήνες. Η πλέον πρόσφατη επιβολή πλαφόν έγινε το καλοκαίρι του 2008, με την τιμή της αμόλυβδης στα επίπεδα των 1,27 ευρώ το λίτρο, αλλά στα νησιά δεν εφαρμόστηκε στην πράξη αφού δεν υπήρχαν ελεγκτικοί μηχανισμοί για να διαπιστώσουν ότι σχεδόν όλοι οι πρατηριούχοι σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Βόρειο Αιγαίο και Κρήτη κράτησαν τις τιμές πάνω από το πλαφόν.

Εν τω μεταξύ οι βενζινοπώλες του Εβρου απέκλεισαν χθες συμβολικά το ρεύμα εξόδου προς Βουλγαρία στον μεθοριακό σταθμό Ορμενίου Εβρου από τις 10 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι, διαμαρτυρόμενοι επειδή πολλοί κάτοικοι των παραμεθορίων περιοχών της Βόρειας Ελλάδας πηγαίνουν στη Βουλγαρία για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ με φθηνή βενζίνη, αλλά και για να πάρουν μαζί τους προμήθειες καυσίμων.

Το φαινόμενο έχει λάβει μαζική μορφή τον τελευταίο μήνα, από την ημέρα δηλαδή που επιβλήθηκε ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα, ανεβάζοντας την τιμή της βενζίνης κατακόρυφα. Το πλησιέστερο πρατήριο καυσίμων μέσα στη Βουλγαρία βρίσκεται τέσσερα χιλιόμετρα από τον μεθοριακό σταθμό Ορμενίου Εβρου: το δέλεαρ είναι η τιμή της βενζίνης που στη βουλγαρική πλευρά των συνόρων κυμαίνεται από 0,98 έως 1,10 ευρώ το λίτρο, ενώ στην ελληνική πλευρά πωλείται 1,47 ευρώ.

Η Ενωση Βενζινοπωλών Εβρου κάνει τώρα λόγο για «λαθρεμπορία καυσίμων» αλλά, σύμφωνα με τον νόμο, επιτρέπεται η μεταφορά καυσίμων (έως δέκα λίτρα) σε ειδικό μεταλλικό κάνιστρο.

Newsroom ΔΟΛ

500 σχέδια του Ερνέστο Τσίλλερ στην Εθνική Πινακοθήκη


Σημάδεψε την αρχιτεκτονική της Αθήνας μέχρι το ξεκίνημα της «αντιπαροχής». Είναι ο αρχιτέκτονας πεντακοσίων και πλέον από τα ωραιότερα κτίρια στην πρωτεύουσα, ανάμεσά τους το Προεδρικό Μέγαρο, το Εθνικό Θέατρο, το «Ιλίου Μέλαθρον» και δεκάδων άλλων στην περιφέρεια, όπως το Δημαρχείο της Ερμούπολης, το θέατρο Απόλλων στην Πάτρα.

Πολλά διατηρούνται και αποτελούν αρχιτεκτονικά στολίδια, άλλα, πολλά επίσης, κατεδαφίστηκαν, αφού πρώτα είχε προλάβει να τα ζωγραφίσει ο Γιάννης Τσαρούχης.

Ο λόγος για τον Σάξονα Ερνέστο Τσίλλερ, τον «ποιητή της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής», στο έργο του οποίου η Εθνική Πινακοθήκη αφιερώνει μια μεγάλη έκθεση, από το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου έως τον Αύγουστο. Θα είναι μια έκθεση κατά πολύ μεγαλύτερης έκτασης από εκείνη του 1973, με αφορμή τα 50 χρόνια από τον θάνατο του Τσίλλερ (1837-1923). Τότε είχαν παρουσιαστεί 80 σχέδια, ενώ τώρα θα απλωθεί το σύνολο των 400 σχεδίων που έχει στις συλλογές της η Εθνική Πινακοθήκη και είχαν αγοραστεί το 1961, επί διευθύνσεως Μαρίνου Καλλιγά, αντί 20.000 δρχ.

Η τιμή θεωρείται «λίαν συμφέρουσα», καθώς την ίδια εποχή ένα γλυπτό του Καπράλου έφτανε στο ίδιο ποσό.
Επιπλέον, εκτός από έγγραφα, επιστολές και φωτογραφίες, θα παρουσιαστούν περί τα εκατό ακόμη σχέδια-δάνεια από τη Σύρο (Δημαρχείο), το Εθνικό Θέατρο, την Ακαδημία και την Εθνική Βιβλιοθήκη που μαζί με το Πανεπιστήμιο συγκροτούν τη λεγόμενη «τριλογία του νεοκλασικισμού» στην οδό Πανεπιστημίου, την κατασκευή της οποίας ο Τσίλλερ επέβλεψε, κατ’ εντολήν του μεγάλου Δανού αρχιτέκτονα και δασκάλου του στη Βιέννη, Θεόφιλου Χάνσεν.

Αρχιτέκτονας, ζωγράφος, ερευνητής, λάτρης της αρχαιότητας, ο Τσίλλερ ήρθε είκοσι τεσσάρων ετών, το 1861, στην Αθήνα, έναν χρόνο πριν από την έξωση του Οθωνα. Η Αθήνα τού φάνηκε σαν «μεγάλο χωριό», το οποίο όμως έφερε τη σφραγίδα του νεοκλασικού ύφους που της είχαν δώσει οι Βαυαροί αρχιτέκτονες.

Η αποστολή του, από τον Χάνσεν, ήταν να επιβλέψει την ανέγερση της Σιναίας Ακαδημίας, με χρηματοδότηση του βαρόνου Σίμωνος Σίνα, από τη Βιέννη.

Το έργο ολοκληρώθηκε το 1890. Παράλληλα, ο Τσίλλερ ανακαλύπτει τις ελληνικές αρχαιότητες, μελετά την αρχιτεκτονική δομή του Παρθενώνα και τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του Θησείου, του Ερεχθείου, της Αφαίας κ.ά. και τα μεταφέρει ως διακοσμητικά στοιχεία στις κατοικίες του, εξελληνίζοντας την αρχιτεκτονική του και διαμορφώνοντας ένα «πλουραλιστικό - εκλεκτικιστικό ύφος, στο πλαίσιο του κλασικισμού», σύμφωνα με τη Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα.

Η σύνδεσή του με το παλάτι και τον Γεώργιο Α’, την αριστοκρατία και τους πλούσιους της εποχής, τον κάνουν περιζήτητο και εκείνον που θα προσδιορίσει την αρχιτεκτονική φυσιογνωμία της Αθήνας και άλλων πόλεων. Παράλληλα, «εξελλήνισε» και την προσωπική του ζωή - παντρεύτηκε Ελληνίδα και έκανε δεύτερη πατρίδα του την Ελλάδα.

Τα έργα του Τσίλλερ είναι πολλά: Μέγαρο Σταθάτου, Μέγαρο Ανδρέα Συγγρού (σήμερα ΥΠΕΞ), Δημοτικό Θέατρο (πλατεία Κοτζιά, γκρεμίστηκε το 1940), Θέατρο Πατρών, Θέατρο Ζακύνθου (καταστράφηκε από τους σεισμούς του 1953), Μέγαρο Μελά κ.ά. Προσόψεις κάποιων θα στηθούν στην έκθεση από τον αρχιτέκτονα Βασίλη Κολώνα, σε περίπου φυσικό μέγεθος, σαν να μπαίνεις μέσα σε αυτά, όπου και τα σχετικά σχέδια.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν σχέδια από έργα που δεν υλοποιήθηκαν, όπως οι «ντελικάτες υδατογραφίες», αναφέρει η επιμελήτρια Μαριλένα Κασιμάτη, για τη διαμόρφωση του Λυκαβηττού σε τόπο αναψυχής. Κάτι τέτοιο θα στοίχιζε πολλά. Ευτυχώς υλοποιήθηκε η αναδάσωση του λόφου με πεύκα.

Θύμα σκανδάλων
Ο Τσίλλερ έπεσε θύμα των οικονομικών σκανδάλων κατά την ανέγερση του Ζαππείου. Αρνήθηκε να καλύψει τις καταχρήσεις και αυτό του στοίχισε την απομάκρυνση από την επίβλεψη του έργου, αλλά και την απόλυσή του, το 1883, από τη θέση του καθηγητή Αρχιτεκτονικής. Πέθανε πάμπτωχος.
Δ.Ρ.

Info:

Εθνική Πινακοθήκη, Μιχαλακοπούλου 1 και Βασ. Κωνσταντίνου 50, Αθήνα
Από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου, μέχρι τέλη Αυγούστου
Γενική είσοδος: 6,50 €// Μειωμένο εισιτήριο: 3,00 €
Ωράριο λειτουργίας Δευτέρα-Σάββατο: 09:00 - 15:00, Κυριακή: 10:00 - 14:00
Τρίτη: κλειστά.

www.e-go.gr

Σκοτεινοί Τόποι στην ... ΑθήναΗ άλλη πλευρά του φωτορεπόρτερ Θάνου Χόνδρου, ξεδιπλώνεται στην ατομική του έκθεση με τίτλο «Σκοτεινοί Τόποι», που θα παρουσιαστεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου ΑΘηναίων από 19 έως 28 Μαρτίου 2010, αποκαλύπτοντας στο κοινό την καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία του φωτογράφου.

Στην έκθεση πρωταγωνιστούν το αστικό τοπίο και η φωτογραφία δρόμου. Ο φωτογράφος ακινητοποιεί την ροή των στιγμών και τις μεγεθύνει στο άπυρο γράφοντας με φως την ποίηση του.

Ασπρόμαυρες μοναχικές σιλουέτες ατμοσφαιρικά δραματοποιημένες παρασύρουν το κοινό σε μια βαθιά ενωτική προσωπική αναζήτηση και ένα μυστικιστικό εσωτερικό διάλογο, συνθέτοντας ένα σκοτεινό παραμύθι που ταξιδεύει τον θεατή σε σοκάκια και γωνιές ξεχασμένες από το χρόνο.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν οι Νίκος Δημολίτσας (Καθηγητής Φωτογραφίας) και Ελένη Ματζόρου (Απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών).

Εγκαίνια: Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010, ώρα 19:30
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων- Αίθουσα «Ιακωβίδης»: Ακαδημίας 50, τηλ.: 210 36 21 1601
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 10.00- 20.00 και Κυριακή 10.00-14.00

Τζούλια, έχεις ανταγωνισμό...
Οι πρωταγωνιστές του νέου ελληνικού πορνό είναι «είδος προς εξαγωγή». Η... ανασύσταση της ελληνικής βιομηχανίας ερωτικών ταινιών έχει δώσει την ευκαιρία σε αρκετούς πορνοστάρ να αναζητήσουν δουλειά στις καλά οργανωμένες παραγωγές της Ευρώπης και των Βαλκανίων, ενώ αρκετοί πρωταγωνιστούν ήδη σε ταινίες του πρώην ανατολικού μπλοκ.Παράλληλα, «ντόπιοι» παραγωγοί επιλέγουν τα ηλιόλουστα τοπία της Ελλάδας, αλλά και τις «φθηνότερες» αυτές χώρες για να γυρίσουν τις ταινίες τους. Ως «διεθνείς» του είδους, οι Ελληνες πορνοστάρ βρίσκουν στο εξωτερικό ένα καλό... μεροκάματο εν μέσω κρίσης. Η βιομηχανία του θεάματος σεξ θεωρείται άλλωστε η δεύτερη πιο επικερδής επιχείρηση στον κόσμο.

Οπως μας λένε οι ίδιοι, οι τιμές για κάθε σκηνή, κάθε ερωτική πράξη δηλαδή, κυμαίνονται από 700 έως και 1.500 ευρώ. Ηδη, λαμπρή καριέρα πραγματοποιούν στο εξωτερικό Ελληνες με τα ψευδώνυμα Ντιν Μονρόε, Ντεμίτρι, αλλά και η Σάσα Γκρέι. Αν και οι περισσότεροι είναι γνωστοί με τα ψευδώνυμά τους, στις συνεντεύξεις τους δεν ξεχνούν να αναφέρουν τη σχέση τους με την Ελλάδα.


Ο «τορναδόρος»
Πρωταγωνιστής της εγχώριας ερωτικής κινηματογραφικής σκηνής είναι ο Ματθαίος ο τορναδόρος. «Εχω σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο να φύγω στο εξωτερικό, όπου ξέρω πως με τις κατάλληλες διασυνδέσεις θα μπορώ να έχω δύο γυρίσματα την εβδομάδα, δηλαδή περίπου 5.000 ευρώ τον μήνα», λέει στο «Εθνος της Κυριακής».

Ο 30χρονος αποφάσισε να μπει στον χώρο του σέξι θεάματος γιατί του άρεσαν πολύ οι γυναίκες και το βρήκε καλή ιδέα. «Μέσω του άλλου πρωταγωνιστή, του Κώστα Βαρβάτου (ψευδώνυμο), γνώρισα τον Δημήτρη Σειρηνάκη και έτσι ξεκίνησα. Δεν είναι εύκολο επάγγελμα πάντως. Είναι μια δουλειά σκληρή που θέλει κόπο και συγκέντρωση...», μας λέει. Μέχρι τώρα έχει γυρίσει 4 ταινίες.

Μπορεί να μη γνωρίζει τις... δόξες της δεκαετίας του ‘80, αλλά οι πωλήσεις της ελληνικής παραγωγής ερωτικών ταινιών έφτασαν στο απόγειό τους με την πρόσφατη κυκλοφορία του DVD της Τζούλιας Αλεξανδράτου.
«Πρωταγωνιστής» της εμπορικής επιτυχίας αναδείχθηκε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας παραγωγής «Sirina», Δημήτρης Σειρηνάκης. Ωστόσο, ελληνικές σεξ ταινίες γυρίζει από το 1998 ο Θεόδωρος Γκαζέπης στη Θεσσαλονίκη, ενώ στον ελληνικό χώρο δραστηριοποιούνται 2-3 ακόμη μικρότερες εταιρείες, οι οποίες «γυρίζουν» ταινίες όπου μπορούν φθηνότερα και τις διαθέτουν μέσω ιστοσελίδων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

«Στην Ελλάδα η παραγωγή ερωτικών ταινιών έχει... μεράκι», μας λέει ο Θόδωρος Γκαζέπης, σκηνοθέτης στο επάγγελμα. «Ξεκίνησα από την εταιρεία «Αφροδίτη, ο κόσμος του βίντεο» (VENUS VIDEOCOSMOS) το 1988 και ασχολήθηκα αποκλειστικά με την παραγωγή και εκμετάλλευση ερωτικών ταινιών για όλη την Ελλάδα. Η πειρατεία έπληξε όμως και τις βιντεοκασέτες, όπως σήμερα τα DVD και έτσι, σιγά σιγά η διανομή στα βιντεοκλάμπ παράκμασε.

Από το 2000 και μετά, αρχίσαμε να παράγουμε και ελληνικές ερωτικές ταινίες βάζοντας τη δύσκολη προϋπόθεση: Οι πρωταγωνιστές να είναι 100% Ελληνες! Και τα κατάφερα. Σήμερα, καυχιόμαστε πως η εταιρεία προσφέρει σχεδόν κάθε μήνα στο ελληνικό κοινό ελληνικές ερωτικές ταινίες, στις οποίες συμμετέχουν Ελληνες ηθοποιοί!», μας λέει.

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ
Μια παραγωγή με εγχώριους πρωταγωνιστές κοστίζει μέχρι 25.000 ευρώ

Με φόντο τα ελληνικά ηλιόλουστα καταγάλανα τοπία, η ερωτική ταινία γίνεται πιο ενδιαφέρουσα. Δεν είναι λίγοι οι ξένοι παραγωγοί που επιλέγουν τη χώρα μας για τις ανάγκες των γυρισμάτων πορνό ταινιών, έστω και με ξένους πρωταγωνιστές.

Τίτλοι όπως «Paradise Hot Mykonos», «Out of Athens» και «Superparadise», με επίκεντρο -κυρίως- τη Μύκονο, αλλά και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, είναι χαρακτηριστικοί για τις ταινίες που έχουν επιλέξει να γυρίσουν διεθνείς εταιρείες της βιομηχανίας στην Ελλάδα.

«Πολλές φορές, παραγωγοί όπως ο Σαλιέρι που έρχονται εδώ επικοινωνούν μαζί μας για βοήθεια, μας δίνουν τα δικαιώματα των ταινιών τους για την εδώ διανομή. Κατά τα άλλα, μια παραγωγή ελληνικής ταινίας -με Ελληνες πρωταγωνιστές και συνεργείο- κοστίζει περίπου 20.000-25.000 ευρώ», μας ενημερώνει ο Θ. Γκαζέπης.

Συχνά, τα μέλη των συνεργείων στις παραγωγές ελληνικών εταιρειών προέρχονται από το εξωτερικό. «Ακόμη και το Sirina ξεκίνησε με ξένο συνεργείο πρωταγωνιστών. Είναι πολύ δύσκολο να βρεις Ελληνες πρωταγωνιστές ερωτικών ταινιών. Ειδικά οι Ελληνίδες είναι πολύ ακριβοπληρωμένες γιατί σπανίζουν, είναι «ψυχούλες», ξέρετε, έτσι τις λέω εγώ. Ολες οι ταινίες που γυρίζουμε στην εταιρεία μας είναι εδώ, στην Ελλάδα και οι διάλογοι είναι στα ελληνικά - ακόμη κι αν οι κοπέλες είναι Ρωσίδες ή από αλλού», εξηγεί.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΡΝΟ
Φεστιβάλ καλτ ταινιών

Ακόμη και οι σύγχρονες παραγωγές αναζήτησαν στον διαχρονικό πρωταγωνιστή Κώστα Γκουσγκούνη τα... «διαπιστευτήρια» της επιτυχίας. Μία από τις προηγούμενες παραγωγές του Sirina ήταν το «Sex Porn Model», όπου επιχειρήθηκε να συνδυαστεί το... χθες και το σήμερα της ελληνικής σεξ βιομηχανίας. Μεγάλη επιτυχία γνώρισε άλλωστε το Φεστιβάλ Καλτ ταινιών στον πολυχώρο Gagarin 205, στο οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν οι ελληνικές ταινίες σεξ.

«Η ιδέα για το Cult Film Festival ήταν δική μου. Πιστεύω πως πρόκειται για μια «μαύρη τρύπα» της ελληνικής κινηματογραφίας κι έχει ένα πολλαπλό ενδιαφέρον, ιστορικό και αισθητικό, αλλά και νοσηρό», μας λέει ο Νίκος Τριανταφυλλίδης, διευθυντής του Gagarin.

«Το τι είναι καλτ βέβαια και τι μέινστριμ είναι σχετικό και κρίνεται εκ των υστέρων. Πάντως, θεωρώ ότι η πρόσφατη ταινία του Δ. Σειρηνάκη ήταν κομβικό σημείο στην παραγωγή ερωτικών ταινιών. Πάντως, το ελληνικό πορνό έχει την τάση στο χιούμορ και τον αντικομφορμισμό. Για πρώτη φορά ένα τηλεοπτικό πρόσωπο της εγχώριας σόου μπιζ γυρίζει τέτοια ταινία και αυτό είναι επιτυχία. Από άποψη timing πάντως... έσκισε».

ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ

Τα Ημισκούμπρια γιορτάζουν στο Gagarin!


Τα Ημισκούμπρια γιορτάζουν 14 χρόνια πορείας στη μουσική, την Παρασκευή 26 Μαρτίου, στο Gagarin 205 Live Music Space. Ιδιαίτερες συστάσεις για το συγκεκριμένο συγκρότημα δεν χρειάζονται. Η ευρηματικότητα και το χιούμορ που διέπει τη δουλειά τους, όλα αυτά τα χρόνια, τους έχει καταστήσει ως ένα από τα πιο αγαπημένα ονόματα της σύγχρονης μουσικής σκηνής της Ελλάδας.

Μαζί με τα ΗΜΙΖ θα παρελάσουν πολλοί γνωστοί καλεσμένοι που όλα αυτά τα χρόνια συμμετείχαν στο τρελό ημισκουμπριακό κρεσέντο και ποικίλες ακόμα εκπλήξεις. Στη βραδιά θα συμμετέχουν και άλλα γνωστά ονόματα της εγχώριας Hip Hop / Pop σκηνής, όπως οι Vegas, o Stereo Mike, οι Trendy Hooliguns και ο Tus!

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 21:00 και εισιτήρια προπωλούνται, προς 15 ευρώ, στο Ticket House και το www.ticketpro.gr.

Gagarin 205 Live Music Space: Λιοσίων 205, κοντά στον σταθμό Μετρό / ΗΣΑΠ Αττική.
Τηλέφωνο: 6944 814543.
Website: www.gagarin205.gr

ΗΜΙΣΚΟΥΜΠΡΙΑ 14TH ANNIVERSARY
LIVE + VERY SPECIAL GUESTS ΣΤΟ GAGARIN
Guests: VEGAS + STEREO MIKE
Support Acts: TRENDY HOOLIGUNS + TUS
μια μεγάλη συναυλία με αφορμή τα 14 χρόνια του group.
www.imizbiz.com

'Ερχεται η Lady GaGa?!?!


Μετά τη Beyonce, τον 50 Cent και πιθανόν και τη Rihanna, ο Ντέμης Νικολαΐδης ετοιμάζεται σύμφωνα με όσα ακούγονται τελευταία να φέρει στην Ελλάδα και τη Lady Gaga! Οπως ...ψιθυρίζεται, η Eleven Group διαπραγματεύεται με τους αρμόδιους ώστε η εκκεντρική καλλιτέχνις να επισκεφθεί τη χώρα μας.

Λέγεται μάλιστα ότι οι απαιτήσεις της είναι ..σχεδόν παρανοϊκές αφούν συμπεριλαμβάνουν σουίτα με θέα και ιδιωτική πισίνα, διαιτητικό καφέ, άφθονο (άφθονο όμως..!) μεταλλικό νερό και αμετρητα λουλούδια, εκτός φυσικά απο το υπέρογκο ποσό με το οποιο θα αμοιφθεί.

Αναμένουμε...


www.e-go.gr

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την «ώρα της Γης»


H αντίστροφη μέτρηση για το μεγαλύτερο παγκόσμιο συμμετοχικό γεγονός ενάντια στην κλιματική αλλαγή ξεκίνησε. Tο Σάββατο 27 Mαρτίου, στις 20:30, ολόκληρη η Eλλάδα αναμένεται να πρωταγωνιστήσει εκ νέου στην Ωρα της Γης, σβήνοντας για μια ολόκληρη ώρα τα φώτα, και δίνοντας έτσι το δικό της στίγμα στην παγκόσμια μάχη κατά της αλλαγής του κλίματος. Παράλληλα, εκατομμύρια πολίτες από όλο τον κόσμο, σε εκατοντάδες πόλεις και χωριά, αναμένεται να σβήσουν τα φώτα των σπιτιών τους για μια ώρα συμμετέχοντας στο συμβολικό κάλεσμα της Ωρας της Γης.Στη Συνδιάσκεψη του OHE για την Kλιματική Aλλαγή που έλαβε χώρα στην Kοπεγχάγη τον περασμένο Δεκέμβριο, οι ηγέτες των μεγάλων κρατών, απογοήτευσαν τους πολίτες τους, καθώς δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του παγκόσμιου αυτού προβλήματος. H ανθρωπότητα όμως δε σταματά τον αγώνα. H Ωρα της Γης 2010 δίνει φωνή και δύναμη πίσω στον πολίτη και στις τοπικές κοινωνίες, υπογραμμίζει σε σχετική ανακοίνωση η περιβαλλοντική οργάνωση WWF. Mε σημείο αναφοράς, λοιπόν, τον δικτυακό τόπο http://www.wwf.gr/earthhour φορείς, δήμοι, κοινότητες, επιχειρήσεις αλλά και ο καθένας από εμάς, γινόμαστε φέτος οι πρωταγωνιστές της Ωρας της Γης, δημιουργώντας την προσωπική μας ιστοσελίδα και συγκεντρώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερες συμμετοχές.

Hδη, περισσότεροι από 100 δήμοι ανά τη χώρα έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στην Ωρα της Γης, δίνοντας το σύνθημα για μια ακόμη πρωτοπορία της χώρας μας. Πέρυσι, εκτιμάται ότι περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά σε ολόκληρη την Eλλάδα σκοτείνιασαν κατά την Ωρα της Γης, στέλνοντας ένα «εκτυφλωτικό μήνυμα» κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη.


Συμμετοχή
Συνολικά 489 Δήμοι και κοινότητες 1.649 επιχειρήσεις, 845 σχολεία καθώς και 325 φορείς σε ολόκληρη τη χώρα συμμετείχαν στην Ωρα της Γης 2009. Σύμφωνα με στοιχεία του Διαχειριστή Eλληνικού Συστήματος Mεταφοράς Hλεκτρικής Eνέργειας (ΔEΣMHE), κατά την έναρξη της Ωρας της Γης, σημειώθηκε πτώση ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 500 MW, ποσότητα που είχε ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 500 τόνων διοξειδίου του άνθρακα.

Mια από τις παράλληλες δράσεις της εκστρατείας για την «Ωρα της Γης 2010» αφορά την δημιουργία και έκδοση Διακήρυξης «για το βιώσιμο μέλλον της Eλλάδας». H ανάγκη για λήψη μέτρων μείωσης των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, η επίδειξη πολιτικής βούλησης, η βέλτιστη προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η έμφαση σε δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και η ενεργός συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών αποτελούν τα βασικά περιεχόμενα της διακήρυξης. Στη συνέχεια θα επιχειρηθεί η δημιουργία ενός άτυπου δικτύου ενημέρωσης μεταξύ των Δήμων που θα συνυπογράψουν τη διακήρυξη.


Kλιματικές επιπτώσεις από την αύξηση της θερμοκρασίας κατά 2°C

90 εως 200 εκατ.άνθρωποι κινδυνεύουν από ελονοσία και άλλες αρρώστιες.

662 εκατ.εως 3 δισ. ανθρωποι κινδυνεύουν από την έλλειψη νερού

25% 'η περισσότερο μείωση του αρκτικού πάγου και συνεχής υποχώρηση του θαλάσσιου πάγου

95% απώλεια των κοραλλιογενών υφάλων μέχρι τα μέσα του αιώνα, δυσμενείς επιπτώσεις στην εμπορική αλιεία και την προστασία των ακτών και οικονομικές απώλειες

25-50 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν από την αύξηση της στάθμης της θάλασσας και από πλημμύρες στις ακτές, που θα κοστίζουν στα κράτη 100 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.


Kλιματικές επιπτώσεις από την αύξηση της θερμοκρασίας κατά 3°C


5-6 δισεκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν από δάγκειο πυρετό

50 εως 120 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως κινδυνεύουν από πείνα.

3,1 εως 3,5 δισ. άνθρωποι κινδυνεύουν από την έλλειψη νερού με πιθανή μετανάστευση, εξαιτίας της ξηρασίας που οδηγεί σε κοινωνικο-οικονομική και πολιτική αστάθεια.

50% απωλεια των υγροτόπων στη Mεσόγειο, Bαλτική


180 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν από πλημμύρες στις ακτές, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα πρέπει να μεταναστεύσουν σε άλλες περιοχές ή χώρες.

Αυτοκτόνησε παίκτης από το ριάλιτι του Μποτρίνι!


Σοκ έχει προκληθεί στο πανελλήνιο από την είδηση ότι αυτοκτόνησε παίκτης από το ριάλιτι του Alpha, «Εφιάλτης στην κουζίνα». Ο αυτόχειρας εστιάτορας είχε πάει στο παιγνίδι, ζητώντας την βοήθεια του σεφ, Έκτορα Μποτρίνι να βοηθήσει το μαγαζί του, που βρισκόταν σε δύσκολη κατάσταση.

Ο σεφ, όπως προστάζει το ριάλιτι (και η τηλεθέαση) υπέδειξε με το γνωστό αυστηρό τηλεοπτικό ύφος τις αλλαγές που απαιτούνται να γίνουν στο μαγαζί, τού έκανε μία ανακαίνιση, τού πρόσθεσε και κάποια πιάτα στο μενού και του ευχήθηκε «καλές δουλειές». Ωστόσο, η πραγματικότητα ουδεμία σχέση έχει με την τηλεοπτική και δυστυχώς είναι πολύ σκληρή. Κι ένα ανακαίνισμα στο μαγαζί, δυο καινούργιες καρέκλες, ένα κάδρο στον τοίχο, δεν μπορούν να σε βγάλουν από το αδιέξοδο.

Δυστυχώς, οι άνθρωποι της τηλεόρασης το ξέρουν καλά αυτό. Οι άνθρωποι, όμως, που καταφεύγουν σε αυτή με την ελπίδα να τους δώσει λύση στα προβλήματα, έχουν άγνοια. Για εκείνους τέτοιες εκπομπές που υπόσχονται να σου αλλάξουν το μαγαζί, το σπίτι, να σε βοηθήσουν να ξεχρεώσεις είναι η τελευταία τους ελπίδα, η σανίδα σωτηρία τους. Και όταν αυτή αποδεικνύεται αδύναμη να τους κρατήσει, δεν έχουν πια από πού να πιαστούν.

Κάτι τέτοιο συνέβη και με τον επιχειρηματία από το Κερατσίνι, ο οποίος βγήκε στην τηλεόραση, εξέθεσε τον εαυτό του, με την ελπίδα ότι αυτή θα τον βοηθήσει να σταθεί στα πόδια του. Με την ελπίδα να διαφημιστεί (έστω και με αυτό τον τρόπο) και να πάει κόσμος στο μαγαζί του. Αλλά τελικά, τίποτε από όλα αυτά δε συνέβη και ο 42χρονος επιχειρηματίας, πνιγμένος στα χρέη (500 χιλιάδες ευρώ) έδωσε τέλος στη ζωή του.

www.e-go.gr

Περίπατος στην αρχαία Αθήνα, κάτω από την Ακρόπολη


Επισκέψιμη θα είναι σε περίπου ένα χρόνο η αρχαία γειτονιά της Αθήνας, που έχει αποκαλυφθεί κάτω από το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Η μελέτη, η οποία εγκρίθηκε από το ΚΑΣ, προβλέπει πως σε λίγους μήνες θα περπατάμε στους αρχαίους δρόμους, ανάμεσα στα σπίτια, τα λουτρά και τα εργαστήριά της και παράλληλα θα γνωρίσουμε χιλιάδες ευρήματα που ήρθαν στο φως.

«Πρόκειται για ένα τεράστιο έκθεμα που επιτρέπει στο μουσείο να συνδυάζει μαζί με τις υψηλές στιγμές της Αθήνας και στιγμές της καθημερινότητας, όπως αποδεικνύεται από χιλιάδες ευρήματα» δήλωσε ο πρόεδρος του Μουσείου, καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής.

Σύμφωνα με τα Νέα, η μελέτη που εγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο προβλέπει και τη δημιουργία επιτόπιου μουσείου, με τη λειτουργία του οποίου θα ολοκληρωθεί το εκθεσιακό πρόγραμμα του Νέου Μουσείου Ακροπόλεως.

Βάσει της μελέτης, αφού συντηρηθούν τα ευρήματα και οργανωθούν διαδρομές, οι επισκέπτες θα περπατούν στην αρχαία αθηναϊκή γειτονιά και σε κάθε βήμα θα βρίσκονται σε διαφορετική εποχή. Τη μια στιγμή θα στέκονται σε ένα σπίτι του 5ου αι. π.Χ. με τον ανδρώνα του και θα περνούν δίπλα σε μια δημόσια κρήνη του 4ου αι. π.Χ. και πιο κάτω θα βλέπουν λουτρά και αποχωρητήρια (2ο-5 αι. μ.Χ.), κτίρια με πλακόστρωτες αυλές, δρόμους και πηγάδια.

Ενδιαμέσως, δε, θα τοποθετηθούν προθήκες με χαρακτηριστικά από τα χιλιάδες ευρήματα που έχουν έρθει στο φως. Εικόνα όμως θα αποκτήσουν οι επισκέπτες και για τις αρχαιότητες που χάθηκαν στα έργα του Μετρό. Πάνω στη σχάρα εξαερισμού και στον χλοοτάπητα που καλύπτει την ταράτσα του σταθμού με πλέγμα και χρώμα θα υποδηλώνονται ο δρόμος, τμήμα λουτρού και κτιρίου, μέρος των οποίων σώζονται στην ανασκαφή.

Την εφαρμογή της μελέτης-που υπογράφουν οι Μιχάλης Χατζηγιάννης, πολιτικός μηχανικός, και Βασίλης Λαμπρόπουλος, καθηγητής συντήρησης Αρχαιοτήτων στο ΤΕΙ Αθήνας- χρηματοδοτεί ο Οργανισμός Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης.


Newsroom ΔΟΛ

Αφρικανική σκόνη, πληγή για την Αθήνα, ευλογία για τον Αμαζόνιο


Την ώρα που η Αθήνα έμοιαζε να χρειάζεται ένα καλό ξεσκόνισμα από την άμμο της Σαχάρας, Αμερικανοί ειδικοί συζητούσαν σε συνέδριο τις επιπτώσεις της αφρικανικής σκόνης στην ανθρώπινη υγεία, αλλά και το ρόλο της στη λίπανση του Αμαζονίου και άλλων περιοχών.

Η αιωρούμενη σκόνη αποτελείται από μια τεράστια ποικιλία υλικών, ανέφερε ο Τζέφρι Πλάμλι της αμερικανικής Γεωλογικής Υπηρεσίας, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Πρόοδο της Επιστήμης.

Βασικά συστατικά είναι συνήθως οι σκόνες μετάλλων και πετρωμάτων, ο πηλός, το θαλασσινό αλάτι, αλλά και οργανικά υλικά όπως βακτήρια, σπόρια μυκήτων, τρίχες, ακόμα και νεκρά κύτταρα δέρματος.

Η αύξηση στην πυκνότητα της αιωρούμενης σκόνης μπορεί πράγματι να αυξήσει τις εισαγωγές σε νοσοκομεία. Τα άτομα που πάσχουν από χρόνια αναπνευστικά και καρδιαγγειακά νοσήματα καλό είναι να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους και να αποφύγουν την έντονη σωματική δραστηριότητα, συνέστησε την Παρασκευή το ελληνικό Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας.

Αλλες πιθανές επιπτώσεις είναι η αύξηση του κινδύνου τραυματισμού των πνευμόνων, καρδιακής προσβολής και καρκίνου του πνεύμονα, ανέφερε ο Δρ Πλάμλι. Η μελέτη των επιπτώσεων της σκόνης στον άνθρωπο μπορεί να ονομαστεί «γεωτοξικολογία», είπε.

Αλλοι ειδικοί επισήμαναν πάντως ότι τα σύννεφα σκόνης από τη Σαχάρα αναζωογονούν μια πληθώρα οικοσυστημάτων με την εναπόθεση θρεπτικών συστατικών.

Για παράδειγμα, ο σίδηρος που μεταφέρει η αφρικανική σκόνη δρα ως λίπασμα για μεγάλες εκτάσεις του Ατλαντικού Ωκεανού, καθώς αποτελεί απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για το φυτοπλαγκτόν, ανέφερε η Νάταλι Μαλχόουαλντ του Πανεπιστημίου Κορνέλ στη Νέα Υόρκη.

Η αφρικανική σκόνη που διασχίζει τον Ατλαντικό δρα ως λίπασμα και το τροπικό υγρό δάσος του Αμαζονίου, πρόσθεσε ο Όλιβερ Τσάντγουικ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στη Σάντα Μπάρμπαρα. Τα αιρούμενα αφρικανικά σωματίδια μπορεί μάλιστα να έχουν ζωτική σημασία για το πλουσιότερο δάσος του κόσμου, του οποίου του έδαφος είναι στην πραγματικότητα πολύ φτωχό σε θρεπτικά συστατικά.

Τέλος, η αιωρούμενη σκόνη επηρεάζει σημαντικά και το παγκόσμιο κλίμα, ανακλώντας ή απορροφώντας την ηλιακή ακτινοβολία ανάλογα με την περίπτωση.

Μέρος της άμμου και της σκόνης που υπάρχει σε όλο τον πλανήτη, εξήγησε ο Ντάνιελ Μας της αμερικανικής Γεωλογικής Υπηρεσίας, παράγεται από τη δράση των κυμάτων στις ακτές.

Ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος και σκόνης και της άμμου παράγεται από παγετώνες που θρυμματίζουν το υποκείμενο πέτρωμα στο αργή αλλά σαρωτική πορεία τους, ιδιαίτερα όταν η Γη διανύει περιόδους των παγετώνων.

Newsroom ΔΟΛ

Ξεκινά την Παρασκευή στην «Τεχνόπολη» το Kid & Family Art Festival


Ανοίγουν την Παρασκευή οι πύλες του Kid & Family Art Festival, του μεγαλύτερου φεστιβάλ για το παιδί και την οικογένεια, που μετά την μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων διοργανώσεων σε χώρες του εξωτερικού, πραγματοποιείται φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την υποστήριξη της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων.

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει ώς την Κυριακή, 21 Μαρτίου.

Πρόκειται για μία πρωτότυπη διοργάνωση τέχνης για παιδιά έως 14 ετών, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, με πλούσιο πολυθέαμα, δράσεις, εργαστήρια και θεατρικές παραστάσεις, στο σκηνικό μιας ζωντανής παραμυθοχώρας.

Οι τεράστιες κατασκευές, τα ζωντανά σκηνικά και τα κοστούμια εποχής θα παρασύρουν τους επισκέπτες σ' ένα παιχνίδι με το χρόνο έχοντας την ευκαιρία να εξερευνήσουν το Μαγεμένο Δάσος με τα ξωτικά και τις νεράιδες, να μεταφερθούν στην εποχή του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης με τους ιππότες και τις βασίλισσες και να κάνουν το πέρασμά τους από το Υπουργείο Μαγείας, γεμάτο εργαστήρια και καινοτόμες δράσεις.

Η περιπλάνηση στον πλανήτη της τέχνης θα εμπλουτίσει την φαντασία τους με τις εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας, τον μοναδικό διαγωνισμό γκράφιτι, καθώς και με τις παραστάσεις του Θεάτρου Ημέρας και της Κομεντί Φρανσέζ, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Γαλλοφωνίας, σε συνεργασία με την Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα, ενώ μια τελευταία στάση στο χώρο του καρναβαλιού, με το μεγαλύτερο κεφάλι του καρνάβαλου, ύψους 4,5 μέτρων, τους μπάστακες και το γαϊτανάκι θα είναι απαραίτητη για να αποχαιρετίσουν την μαγική παραμυθοχώρα με γέλιο και χορό.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις συμπεριλαμβάνονται θεατρικές παραστάσεις του «Μικρού Πρίγκιπα» του Σαιντ Εξυπερύ, των γνωστότερων κομεντί του Μολιέρου με έκθεση αυθεντικών κοστουμιών εποχής του 17ου αιώνα, θέατρο σκιών από τον Λ. Βήτα, κουκλοθέατρο, πάρτι, facepainting, αθλητικό σώου, ταχυδακτυλουργικά σώου, εργαστήρια μουσικής σύνθεσης, σωματικής έκφρασης, ειδικών κατασκευών, ζωγραφικής, ψηφιδωτού, θεατρικής μάσκας, φωτογραφίας, δημιουργίας παραμυθιού, κρουστών, ρομποτικής, υγείας για την προστασία του περιβάλλοντος και πάρκο εικαστικών εργαστηρίων.

Το Kid & Family Art Festival έχει ως στόχο να δώσει σε μικρούς και μεγάλους την ευχάριστη εμπειρία της ομαδικής δημιουργίας και δράσης, προτρέποντας τους να φύγουν από τη θέση του παθητικού ακροατή και να βρουν μέσα από την παιδεία και την τέχνη, δράσεις, που θα αποκαταστήσουν την έλλειψη συνοχής στις οικογένειες, τις φιλίες, την εκπαίδευση και την τέχνη.

Ώρες λειτουργίας: 10:00-21:00

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 15 ευρώ, πολύτεκνοι 6 ευρώ. Η τιμή προπώλησης από τα Fnac, Public και Ticketshop είναι 10 ευρώ
Διεύθυνση: Πειραιώς 100, Γκάζι

www.in.gr

Υπέροχες μινιατούρες από βαμβάκι, ζάχαρη & μπαχαρικά!!!

Ο Matthew Albanese είναι ένας καλλιτέχνης που φτιάχνει έργα τέχνης από βαμβάκι, ζάχαρη και μπαχαρικά. Οι μινιατούρες που κατασκευάζει ειδικεύονται σε θέματα φύσης, όπως η έκρηξη ενός ηφαιστείου, ένας ανεμοστρόβιλος κλπ. Θα σας εντυπωσιάσουν!


www.http://www.ierosagon.org