" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

REGATTA 2010 - Λιμάνι Λαυρίου



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΛΑΥΡΙΟ: Πόλη-Λιμάνι τερματισμού και φιλοξενίας των μεγάλων ιστιοφόρων
της REGATTA 2010 «ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010
Άφιξη πλοίων
Επισκέψεις μαθητικών ομάδων και κοινού στα πλοία: Ώρα: 17.30’-19.30’
Τελετή Έναρξης/Opening Ceremony
Ώρα: 19.30’-20.15’
Χώρος: Λιμάνι (Σημείο πρόσδεσης γιωτ, Ν.Α.Ο.Λ.)
• Καλωσόρισμα-ομιλίες
• Μικρό μουσικό πρόγραμμα από τη Φιλαρμονική του Δήμου Λαυρεωτικής
Δείπνο Κυβερνητών/Captain’s Dinner
Ώρα 20.30’-23.30’
Χώρος: «Μηχανουργείο» Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου,
με συνοδεία ζωντανής μουσικής
ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010
Επισκέψεις μαθητικών ομάδων και κοινού στα πλοία: Ώρα: 09.30’-13.30’ & 17.30’-19.00’:
Αθλήματα πληρωμάτων /Other Events for Crews/Sports: Ώρα: 10.00’-14.00’
Χώρος: Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο. Οργάνωση: Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Λαυρεωτικής
Παρέλαση πληρωμάτων/Crews’ Parade /Απονομή Βραβείων /Prize Giving
• Σημείο συγκέντρωσης πομπής: Πλατεία Ηρώων, ώρα 19.30’
• Εκκίνηση πομπής: 20.00’
• Παρέλαση πληρωμάτων με προπομπό τη Φιλαρμονική του Δήμου Λαυρεωτικής
• Τερματισμός: Λιμάνι (Σημείο πρόσδεσης γιωτ, Ν.Α.Ο.Λ.), 20.30’
Εκδήλωση
• Χαιρετισμοί
• Απονομές βραβείων-τιμητικών διακρίσεων
• Επίδειξη Διεθνούς Ομάδας Γυμναστικής Δήμου Λαυρεωτικής
• Μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με τοπικά συγκροτήματα
και παραδοσιακές ορχήστρες πνευστών και εγχόρδων (διάρκειας 60’)
Πάρτι πληρωμάτων/Crew Party
Ώρα: 21.30’-24.00’
Χώρος: Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου
ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010Επισκέψεις μαθητικών ομάδων και κοινού στα πλοία: Ώρες: 09.30’-13.30’ και 18.00’-21.00’
Πολιτιστικές επισκέψεις πληρωμάτων/Culturals Tours: Ώρα: 10.00’-13.00’
Ελεύθερος χρόνος για τα πληρώματα/Επίσκεψη στην πόλη
Ενημέρωση Καπετάνιου/Captain’s Briefing
Ώρα: 17.00’-18.00’
Χώρος: «Μηχανουργείο», Λιμάνι Λαυρίου
• Κοκτέιλ/καφές
ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010
Προετοιμασία αναχώρησης
Απόπλους: Ώρα: 14.30’
Έναρξη Παρέλασης Πλοίων: Ώρα: 16.00’

Eπιδείνωση του καιρού προ των πυλών.


Πρόγνωση καιρού για 05/06/2010

Το Σάββατο στη δυτική Ελλάδα ο καιρός αναμένεται να είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι από τη νύχτα σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση και θα κυμανθεί από 17οC - 23οC.

53,7 βαθμούς θερμοκρασία στο Πακιστάν


Συγκεκριμένα ,στην πόλη Μοχέντζο-Ντάρο του Πακιστάν ,δίπλα στον Ινδό ποταμό ,μετρήθηκε προχθές η θερμοκρασία και το θερμόμετρο έδειξε για πρώτη φορά 53,7 βαθμούς Κελσίου!!!

Δεκάδες άτομα έπεφταν λιπόθυμα ενώ 4 πολίτες πέθαναν από θερμοπληξία.

Είναι απίστευτο και όμως μόνο στην Ελ Αζίζα της Λιβύης έχει καταγραφεί θερμοκρασία 57,8 βαθμών το 1922, ενώ 56,7 βαθμούς έχει δείξει το θερμόμετρο στην Κοιλάδα του Θανάτου στην Καλιφόρνια πριν έναν αιώνα.

Ας ελπίσουμε τέτοια ακραία φαινόμενα να μην ξαναδούμε !!

πηγή http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=29269&catid=7

Επέστρεψαν στην Αθήνα 35 ακτιβιστές


Τα ξημερώματα της Πέμπτης προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας το ελληνικό C-130 το οποίο μετέφερε από το Τελ Αβίβ στην Αθήνα 35 ακτιβιστές (31 Έλληνες, 3 Γάλλους και 1 Αμερικανό υπήκοο) που αφέθηκαν ελεύθεροι από τις αρχές του Ισραήλ .
Στο μεταξύ, ξυλοδαρμούς, αθρόα χρήση πλαστικών σφαιρών κατά την κατάληψη από Ισραηλινούς κομάντος των πλοίων, βασανιστήρια, ηλεκτροσόκ και απαγόρευση κάθε επικοινωνίας για όσο καιρό κρατούνταν, κατήγγειλαν οι πρώτοι Έλληνες που έφθασαν την Τρίτη από το Ισραήλ. Πρόκειται για επιβάτες των πλοίων της νηοπομπής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στους πολιορκημένους Παλαιστινίους της Γάζας.
Τέσσερις εκ των έξι επαναπατρισθέντων έδωσαν συνέντευξη Τύπου για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά την επίθεση των ισραηλινών στη νηοπομπή και όσα συνέβησαν μέχρι την απελευθέρωση τους.
Η επίθεση στα δυο ελληνικά πλοία έγινε στις πέντε τα ξημερώματα, λίγο μετά την εισβολή στο τουρκικό «Mavi Marmara». Όπως εξήγησε ο Παλαιστίνιος Ισμάτ Σάμπρι, που δεν ταξίδεψε με το πλοίο, αλλά εργάσθηκε σκληρά προκειμένου να φορτωθεί η ανθρωπιστική βοήθεια, ό,τι φορτώθηκε στα πλοία πέρασε από αυστηρότατο έλεγχο και δεν έγινε η ελάχιστη παράβαση, πόσο μάλλον παρανομία. Άρα οι αξιώσεις των ισραηλινών αρχών περί ύπαρξης όπλων είναι έωλες.
Εν τω μεταξύ, το απόγευμα της Πέμπτης οργανώθηκε στα Προπύλαια συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Ισραήλ για τον αποκλεισμό της Γάζας και τη δολοφονία των ακτιβιστών. Σήμερα, παραχωρείται συνέντευξη Τύπου από την Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα» στα γραφεία της στο ΕΜΠ.

www.ant1.gr

Διαμαρτυρία για τα κυβερνητικά μέτρα με κλείσιμο διοδίων το Σάββατο στη Θήβα


Το κλείσιμο των διοδίων στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος της Θήβας, στις 10:30 το Σάββατο αποφάσισαν τα Εργατικά Κέντρα Θήβας, Λιβαδειάς, Εύβοιας και Ευρυτανίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα λιτότητας που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την τρόικα. Η κινητοποίηση έχει σκοπό την καλύτερη ενημέρωση των εργαζομένων για το μνημόνιο, του οποίου την κατάρτηση ζητούν τα Εργατικά Κέντρα της περιοχής.

www.in.gr

«Απόβαση» στο Λούβρο κάνει ο Μέγας Αλέξανδρος


«Αρχαία Μακεδονία: Στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου» τιτλοφορείται η έκθεση που θα φιλοξενήσει το Λούβρο τον Οκτώβριο του 2011.

Σύμφωνα με το Βήμα, για τις ανάγκες της έκθεσης, από τη Θεσσαλονίκη στο Παρίσι θα ταξιδέψουν 668 αρχαία έργα, τα οποία θα φιλοξενηθούν στην κεντρική αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του μουσείου, έκτασης 1.200 τ.μ.

Η έκθεση περιλαμβάνει γλυπτά, κεραμικά, κοσμήματα, αντικείμενα μεταλλοτεχνίας, γυάλινα αγγεία, νομίσματα και επιγραφές.

Η ανάπτυξη του θέματος θα γίνει με εννέα ενότητες που ακολουθούν χρονολογική σειρά. Παρ' ότι λοιπόν προτάσσεται η ανακάλυψη της αρχαίας Μακεδονίας με αναφορές στους μεγάλους αρχαιολόγους οι οποίοι έφεραν στο φως τις Αιγές, την Πέλλα και το Δίον, στη συνέχεια η ιστορία πιάνεται από την αρχή:

Από τη Μακεδονία της εποχής του Χαλκού ώς την αρχαϊκή εποχή, από την εξάπλωση του μακεδονικού βασιλείου στον ελλαδικό χώρο ώς την κατάκτηση της Ανατολής από τον Αλέξανδρο και ώς την ελληνιστική εποχή με τα βασίλεια των διαδόχων του.

Ιδιαίτερες ενότητες αναφέρονται στον καθημερινό βίο των Μακεδόνων, στις τέχνες, στη θρησκεία, στις τελετουργίες και στις ταφικές πρακτικές. Χωριστή ενότητα αποτελεί η ρωμαϊκή κυριαρχία στη Μακεδονία, ενώ η έκθεση ολοκληρώνεται με τον μύθο του Αλέξανδρου.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τον Φεβρουάριο του 2012.



Newsroom ΔΟΛ

Συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ το Σάββατο στην πλατεία Κοτζιά


Πανεργατικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο στις 11:00 στην πλατεία Κοτζιά η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης και στο Ασφαλιστικό.

Η ΓΣΕΕ απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους «για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των βασικών και θεμελιωδών οικονομικών, ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων τους. Δικαιώματα τα οποία υπονομεύονται από την ασκούμενη πολιτική».

Η ΑΔΕΔΥ, με τη σειρά της, σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Αρνούμαστε να αποδεχτούμε την κατά 35% μείωση των μισθών και των συντάξεών μας, τις απολύσεις, τα νέα φορολογικά βάρη, το πάγωμα των αυξήσεων, τις νέες ιδιωτικοποιήσεις, τις ανατροπές των εργασιακών μας σχέσεων, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων. Καταδικάζουμε τις πολιτικές που θέλουν να διαλύσουν την κοινωνική μας ασφάλιση και που καταφεύγουν σε διάφορες τακτικές για να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους».
Newsroom ΔΟΛ