" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Πρόστιμα σε 44 εταιρείες για περιβαλλοντικές παραβάσεις επιβάλει το ΥΠΕΧΩΔΕ


Από τους υπόλοιπους παραβάτες, δέκα βρίσκονται στο νομό Αττικής, πέντε στο νομό Θεσσαλονίκης και 18 σε άλλους νομούς της χώρας.

Με απόφαση του υπουργού Γιώργου Σουφλιά επιβάλλονται:

-Πρόστιμο 300.000 ευρώ σε λιγνιτορυχεία στην Πτολεμαϊδα και 150.000 ευρώ σε λιγνιτορυχεία με έδρα το Νομό Κοζάνης επειδή δεν λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της σκόνης και δεν γίνεται η κατάλληλη διαχείριση των υγρών και στερεών αποβλήτων.

-Πρόστιμο 200.000 ευρώ στη ΒΙ.ΠΕ. Θεσσαλονίκης για πολλές παραβάσεις στη Μονάδα Κατεργασία Αποβλήτων.

Τα πρόστιμα για τις υπόλοιπες παραβάσεις θα επιβληθούν από τους Γενικούς Γραμματείς των Περιφερειών (οι οποίοι σύμφωνα με το νόμο μπορούν να επιβάλλουν πρόστιμα από 58.694,06έως 146.735,14 ευρώ) και τους Νομάρχες (πρόστιμα έως 58.694,06 ευρώ).

Όλοι οι φάκελοι των παραβάσεων διαβιβάζονται στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για ποινικές κυρώσεις, σημειώνει ο υπουργός.


Πηγή: www.pathfinder.gr