" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Χιονοθύελες σαρώνουν τις Κεντρικές & Ανατολικές Πολιτείες






Σε εφιάλτη μετατράπηκαν τα λευκά χριστούγεννα για τους κατοίκους των μεσοκεντρικών και ανατολικών πολιτειών.
Στην Οκλαχόμα το χιόνι ξεπέρασε τα 45 εκ. ενώ οι μετακινήσεις γίνονται με δυσκολία. Η τροφοδοσία με ρεύμα είναι δύσκολη και οι βλάβες στο δύκτιο κάνουν την κατάσταση πολύ χειρότερο. Οι μετεωρολογικές προβλέψεις δίνουν ακόμα περισσότερο χιόνι για τις ήδη πληγήσες περιοχές.
Στο Κάνσας και την Μινεσότα τα πράγματα είναι εξίσου δύσκολα με συνεχόμενες χιονοπτώσεις που έχουν ξεπεράσει τα 15-20 εκ. Στα βόρεια της Μινεσότα έχει ξεπεράσει τα 70 εκ.
Στην Νεμπράσκα το χιόνι ξεπέρασε τα 30εκ ενώ με οδηγίες των τοπικών αρχών και της εκκλησίας, εκατοντάδες ναοί παρέμειναν κλειστοί ακόμα και την άγια μέρα των Χριστουγέννων για να αποφευχθούν οι μετακινήσεις.