" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Ευθύνες στις ΗΠΑ για μόλυνση με τοξικές ουσίες


Η πετρελαϊκή βιομηχανία των ΗΠΑ ευθύνεται για το 25% των περιστατικών μόλυνσης με τοξικές ουσίες που καταγράφηκαν στη Βόρεια Αμερική το 2005 από μια περιβαλλοντική διεθνική οργάνωση που υποστηρίζεται από τις κυβερνήσεις του Καναδά, των ΗΠΑ και του Μεξικού, σύμφωνα με την ετήσια έκθεσή της που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.
Η Επιτροπή Περιβαλλοντικής Συνεργασίας (CEC) ανέφερε ότι το 90% των τοξικών ουσιών που μολύνουν το περιβάλλον προήλθαν από 15 τομείς της βιομηχανίας. Πέραν της πετρελαϊκής βιομηχανίας και της βιομηχανίας εξόρυξης φυσικού αερίου, οι βιομηχανίες που μόλυναν περισσότερο ήταν αυτές των ορυχείων, του βιολογικού καθαρισμού, της ηλεκτροπαραγωγής και της χημικής βιομηχανικής επεξεργασίας.
«Το 90% των 5,5 δισ. κιλών διαρροών και αποθέσεων τοξικών ρυπογόνων ουσιών που αναφέρθηκαν στη Βόρεια Αμερική το 2005 μπορούν να αποδοθούν σε μόλις 30 ουσίες από 15 τομείς της βιομηχανίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Μεξικό», ανέφερε η έκθεση.
Η πετρελαϊκή βιομηχανία των ΗΠΑ ευθύνεται για 1,5 δισ. κιλά «των τοξικών ρυπογόνων ουσιών που αναφέρθηκαν από όλους τους τομείς το 2005», τονίζει η CEC. Οι περισσότερες ρυπογόνες και καρκινογόνες ουσίες διέρρευσαν, ή εκλύθηκαν, στον αέρα και στο νερό.
Ο εκτελεστικός διευθυντής της Επιτροπής, Αντριάν Βάσκες Γκάλβες, δήλωσε ότι η έκθεση «παρουσιάζει την πιο σαφή απεικόνιση της βιομηχανικής μόλυνσης στη Βόρεια Αμερική που έχει παραχθεί ποτέ», παραδεχόμενος, πάντως, ότι έχει ελλείψεις, αφού υπάρχουν διαφορετικά πρότυπα και διαδικασίες στις τρεις χώρες.
Η έκθεση «αποκαλύπτει μερικά σημαντικά τυφλά σημεία», είπε ο Βάσκες Γκάλβες, ωστόσο πρόσθεσε ότι «η πληροφόρηση αυτή είναι κρίσιμη για τις κυβερνήσεις, τη βιομηχανία και τις κοινότητες», αφού καταδεικνύει ποια δράση θα πρέπει να αναληφθεί «για να αντιμετωπιστούν περιβαλλοντικά θέματα και ζητήματα που άπτονται της [δημόσιας] υγείας».

Alpha Blondy: Jah Victory (Alpha Blondy)











Μετά από 5 χρόνια οικειοθελούς σιωπής, ο Alpha Blondy κυκλοφόρ
ησε το καινούριο άλμπουμ του Jah Victory". Ο λόγος για τον οποίον αυτός ο σούπερ σταρ της reggae μουσικής στην Αφρική (ο μόνος που έχει απομείνει), δεν είχε κυκλοφορήσει άλμπουμ τόσα χρόνια ήταν η υπόσχεση που είχε δώσει να μην γράψει μουσική μέχρι να τελειώσει ο εμφύλιος πόλεμος στην Ακτή του Ελεφαντοστού. Το τέλος του πολέμου ήρθε στις 30 Ιουλίου του 2007 και το άλμπουμ του Alpha Blondy είναι πραγματικότητα. Ο Alpha Blondy (γεννημένος ως Seydou Koné την 1η Ιανουαρίου, 1953 στο Dimbokoro, της Ακτής του Ελεφαντοστού, στη Δυτική Αφρική), τραγουδάει κυρίως στην μητρική του γλώσσα (Dioula) στα γαλλικά, αγγλικά και μερικές φορές στα αραβικά και εβραϊκά. Τα στιχάκια του στέλνουν συνατά πολιτικά μηνύματα και διακρίνονται από μια μοναδική αίσθηση χιούμορ. Εχει εφεύρει τη λέξη "democrature" που σημαίνει "δημοκρατορία", δηλαδή δικτατορία ντυμένη ως δημοκρατία, για να περιγράψει το καθεστώς που υπάρχει σε ορισμένες αφρικανικές χώρες. Είναι ένας από τους πιο σεβαστούς και αγαπητούς Αφρικανούς δημιουργούς. Κι όσο για το παρόν δισκάκι, αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι μπορεί να μη σε ενθουσιάσει αλλά δεν θα σε απογοητεύσει κιόλας. Υπάρχουν κομμάτια εδώ μέσα που μπορεί να τα απολαύσεις με μεγάλη χαρά.



Πηγή: http://www.e-go.gr/