" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Καταφύγιο Μπάφι - Πάρνηθα


Οι πρόσφατες πυρκαγιές στην Πάρνηθα ευτυχώς δεν κατέστρεψαν το καταφύγιο Μπάφι. Ο περιβάλλον χώρος διατήρησε την ακεραιότητα του και οι χλωρίδα γύρω από αυτό το καταπληκτικό καταφύγιο παραμένει ώς έχει. Έχω περάσει ατελείωτες ώρες δίπλα στο τζάκι και σχεδόν κάθε Κυριακή εδώ και μερικά χρόνια συνήθιζα να ανεβαίνω με χιόνια, βροχή ή ομίχλη και να έρχομαι σε επαφή με την φύση.
Τα λόγια έιναι περιττά, η προσπάθεια συντήρησης, λειτουργίας του καταφυγίου έιναι άξια λόγου. Προσφέρει πολλές υπηρεσίες, καφέ, φαγητό, γλυκά με 2 αίθουσες ενώ με την πλήρη αποκατάσταση μετά την πυρκαγιά από βραχυκύκλωμα που κατέστρεψε τους κοιτώνες, θα επιτρέπεται και η διανυκτέρευση και πάλι.
Οι υπεύθυνοι έχουν κάνει την δική τους ιστοσελίδα που μπορεέιτε να δείτε και να πάρετε πληροφορίες για την ιστορία και τις δραστηριότητες του καταφυγίου.

www.mpafi.gr

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για παιδιά


Στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων ο Δήμος Πειραιά δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να δημιουργήσουν και να διασκεδάσουν στο χωριό του Αη Βασίλη στην πλατεία Κοραή.
Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 12:30 -15:00 τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν Χριστουγεννιάτικα στολίδια με ζυμάρι, να τα ψήσουν και να τα πάρουν στο σπίτι τους.
Με τη βοήθεια ξωτικών (παιδαγωγών - εικαστικών) θα μπορούν να δημιουργήσουν στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά (τενεκεδάκια, εφημερίδες, χρώματα). Έτσι, μέσα από τα παιχνίδια, τα παιδιά θα μάθουν την αξία της ανακύκλωσης.
Παράλληλα στο σπίτι του Αη Βασίλη θα προβάλλεται ένα ενημερωτικό ντοκιμαντέρ με θέμα το περιβάλλον και η νεράιδα της ανακύκλωσης θα παίζει και θα λύνει γρίφους με όλα τα παιδιά.
Τα παιδιά επίσης θα μπορούν να ζωγραφίσουν εκθέτοντας το έργο τους στο χωριό του Αη Βασίλη και βέβαια τους περιμένουν πολλές εκπλήξεις με μάγους, ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους, Αγιοβασίληδες, sky dancers, χιόνι, μπουρμπουλήθρες, μπαλόνια και πολλή μουσική, τραγούδι και χορό.

pathfinder.gr

Παράνομη και καταχρηστική η απεργία των συμβασιούχων στην καθαριότητα


Με το σκεπτικό ότι η συνέχιση της απεργίας εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία, η Δικαιοσύνη έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία τον τομέα της καθαριότητας στον Δήμο Αθηναίων.

Στους δρόμους της πρωτεύουσας βρίσκονται πάνω από 9.000 τόνοι σκουπιδιών.

Οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν το απόγευμα τη στάση τους μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης.

Newsroom ΔΟΛ