" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Εκπτώσεις από σήμερα στην αγορά


Αιφνιδίως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και ερήμην των μικρομεσαίων εμπόρων με τροπολογία επιτρέπει τη διενέργεια προσφορών 30 μέρες πριν από την έναρξη των εκπτώσεων.
Έτσι, αν και οι θερινές εκπτώσεις επρόκειτο να αρχίσουν κανονικά στις 15 Ιουλίου ουσιαστικά ξεκινούν από σήμερα. Πάντως, οι μικροί επιχειρηματίες, αν και διερωτώνται εκφράζοντας την αντίθεσή τους «πως είναι δυνατόν μία επιχείρηση να κάνει τρεις μήνες συνεχόμενους εκπτώσεις» δηλώνουν ότι θα ξεκινήσουν προσφορές. Οι μεγάλοι της αγοράς ούτως ή άλλως είχαν αρχίσει τα 10ήμερα προσφορών και τώρα ανενόχλητα θα συνεχίσουν.

Πηγή: http://www.imerisia.gr/

Κατασκευάζεται το πρώτο διαστημικό αεροδρόμιο


Προσφάτως δόθηκε στη δημοσιότητα η φωτογραφία από το πρώτο διαστημικό αεροδρόμιο, το Spaceport America.
Το αεροδρόμιο δεν έχει χτιστεί ακόμα αλλά οι εργασίες ξεκινούν εντός της εβδομάδας. Η κατασκευή του θα είναι η αρχή του πραγματικού μέλλοντος.
Το Spaceport America θα είναι το πρώτο διαστημικό αεροδρόμιο στην ιστορία και θα φιλοξενεί εμπορικές πτήσεις από ιδιωτικές εταιρείες που πραγματοποιούν ταξίδια στο διάστημα, όπως η Virgin Galactic.
Το πλέον σίγουρο είναι ότι σε μερικούς αιώνες, το κτίριο αυτό θα θαφτεί κάτω από ένα άλλο κτίριο, πιο μεγάλο και πιο πολύπλοκο: ένα γιγάντιο διαστημικό αεροδρόμιο –ένα από τα πολλά που θα υπάρχουν τότε στον κόσμο- στο οποίο τεράστια διαστημικά αεροσκάφη θα απογειώνονται και θα προσγειώνονται από τα ταξίδια τους στη Σελήνη, τον Άρη, τον Τιτάνα και την Ευρώπη.
Όσοι θα βρίσκονται στην περιοχή, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά την ιστορική τελετή έναρξης της εκσκαφής του αεροδρομίου, την Παρασκευή 19 Ιουνίου.


Δωρεάν φρούτα στα σχολεία από Σεπτέμβριο


Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο πρόκειται να ξεκινήσει το πρόγραμμα δωρεάν διανομής φρούτων και λαχανικών στους μαθητές των σχολείων ολόκληρης της χώρας.
Στα οφέλη του πανευρωπαϊκού αυτού προγράμματος αναφέρονται η καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας, η ενίσχυση της τοπικής παραγωγής και η τόνωση της αγοράς. Το πρόγραμμα θα εφαρμόσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας.
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η χώρα μας συμμετέχει στο πρόγραμμα προώθησης της κατανάλωσης νωπών ή μεταποιημένων φρούτων και λαχανικών σε όλα τα Δημοτικά σχολεία της χώρας. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην εκπαίδευση των παιδιών και στην εκμάθηση ένταξης στη διατροφή τους των φρούτων και των λαχανικών και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με ποσοστό Κοινοτικής συμμετοχής 59%.
Η ετήσια συνολική δαπάνη του προγράμματος για τη χώρα μας θα είναι περίπου 3.500.000 ευρώ (Κοινοτική και Εθνική συμμετοχή). Η διάρκεια του προγράμματος τριετής. Σε δηλώσεις του ο κ. Χατζηγάκης τόνισε πως πρόκειται για «ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο, χρήσιμο και ωφέλιμο πρόγραμμα για τους μαθητές των σχολείων».
Με τη δωρεάν διανομή φρούτων και λαχανικών στους μαθητές, θα προαχθεί το πρότυπο της υγιεινής διατροφής και παράλληλα θα υπάρξει μια γενικότερη τόνωση της αγοράς των αγροτικών προϊόντων, πρόσθεσε ο υπουργός. Παράλληλα, επεσήμανε πως το πρόγραμμα στηρίζεται κυρίως στη λεγόμενη μεσογειακή δίαιτα, η οποία έχει όλα τα στοιχεία που συγκροτούν τα προϊόντα τα οποία παράγονται στη χώρα μας.
«Συνεπώς, το πρόγραμμα της δωρεάν διανομής φρούτων και λαχανικών στα σχολεία της χώρας έχει πολλαπλή ωφελιμότητα: για τα παιδιά, για την οικονομία, για τη μεσογειακή διατροφή για τα μεσογειακά προϊόντα και γενικότερα για τον τόπο μας» υπογράμμισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πλυντήριο νέας τεχνολογίας λειτουργεί με μια κούπα νερό


Προσθέστε μόνο ένα φλιτζάνι νερό και λίγο απορρυπαντικό. Λίγη ώρα αργότερα, τα ρούχα βγαίνουν καθαρά και σχεδόν στεγνά από το νέο πλυντήριο που λανσάρει στην αμερικανική αγορά η βρετανική εταιρεία Xeros.
Το νέο σύστημα πλύσης, που απευθύνεται περισσότερο σε επαγγελματικά καθαριστήρια παρά στο μέσο νοικοκυριό, παρουσιάστηκε την Πέμπτη στην Έκθεση Καθαριότητας της Νέας Ορλεάνης.
Το πλυντήριο ρίχνει μέσα στον κάδο με τα ρούχα χάντρες από νάιλον με ειδική μοριακή δομή, η οποία «κλειδώνει» πάνω στις ίνες των ρούχων και απομακρύνει τη βρομιά.
Όταν η πλύση τελειώσει, μια σχάρα ανοίγει κάτω από τον κάδο και αφήνει τις χάντρες να πέσουν σε μια υποδοχή. Η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί εκατοντάδες φορές πριν οι χάντρες χάσουν τις καθαριστικές ιδιότητές τους, αναφέρει το CNet.com.
H Xeros βασίστηκε σε έρευνες του Πανεπιστημίου του Λιντς στη Βρετανία και εκμεταλλεύεται εμπορικά την τεχνολογία σε συνεργασία με την GreenEarth Cleaning. H αμερικανική εταιρεία είχε ήδη αναπτύξει μια παρόμοια τεχνολογία που βασίζεται σε υγρή σιλικόνη D5 αντί σε πλαστικές χάντρες.
Η υγρή σιλικόνη είναι εναλλακτική λύση στο περχλωροαιθυλένιο, μια υγρή ουσία που χρησιμοποιείται παραδοσιακά για στεγνό καθάρισμα, παράγει όμως τοξικά απόβλητα και θεωρείται πιθανό καρκινογόνο.
Αλλες μέθοδοι καθαρισμού υψηλής τεχνολογίας αντικαθιστούν το απορρυπαντικό με υπερήχους, με νερό από το οποίο έχει απομακρυνθεί ο αέρας, ή με διοξείδιο του άνθρακα που υποβάλλεται σε υψηλή πίεση ώστε να μετατραπεί σε υγρό.
Σύμφωνα με την GreenEarth Cleaning, η μέθοδος της πλαστικής χάντρας δεν φθείρει τα ρούχα περισσότερο από ό,τι τα παραδοσιακά πλυντήρια.
«Εκτεταμένες δοκιμές με μεταξωτά, κεντημένα ρούχα και άλλα ευαίσθητα είδη δεν έχουν δείξει ανεπιθύμητες δράσεις» διαβεβαιώνει ο πρόεδρος της εταιρείας Τιμ Μάξουελ.
Πηγή: www.in.gr