" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Καλοκαιρινή καταιγίδα στην Λετονία.









Η μέρα ήταν ασυνήθιστα ζεστή για την πρωτεύουσα της Λετονίας Ρήγα. Από νωρίς το μεσημέρι οι 30 βαθμοί έκαναν τον κόσμο να δυσανασχετεί. Λίγο πριν τις 4 ο καιρός άλλαξε απότομα και μια ισχυρότατη καταιγίδα ακόμα και για τα δεδομένα της Λετονίας ξέσπασε δυναμικά. Οι φωτογραφίες είναι από το κέντρο της πρωτεύουσας Ρήγα.

Aπεργιακό κύμα σε όλη την χώρα κατά του Ασφαλιστικού


Παραλύει την Πέμπτη η χώρα εξαιτίας της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ημέρα κατά την οποία ψηφίζεται στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 10:00 το πρωί και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή. Χωριστή συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στην Ομόνοια κάνει το ΠΑΜΕ.

Στην απεργία συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι και για το λόγο αυτό δεν θα μεταδίδονται ειδήσεις από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και δεν θα κυκλοφορήσουν εφημερίδες την Παρασκευή.

Στην απεργία της Πέμπτης συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, το προσωπικό των Ταμείων, οι εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες και οι τελωνειακοί.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, καθώς στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι σε αυτά.

Επίσης, απεργούν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς θα μείνει την Πέμπτη το Λεκανοπέδιο της Αττικής, καθώς οι φορείς αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην απεργία στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό. Στη Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας. Αλλαγές σε δεκάδες πτήσεις ανακοίνωσαν η Olympic Air και Aegean. Στα λιμάνια δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία. Διαβάστε αναλυτικά πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς »

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισαν να κάνουν στάση εργασίας από τις 10:00 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Μόνο τα δρομολόγια κοινωνικών αναγκών θα κάνει ο ΟΣΕ, καθώς απεργούν οι εργαζόμενοι.

Επιπλέον, για μία ακόμη ημέρα μέχρι και τις 8 Ιουλίου παρατείνουν την αποχή τους οι δικηγόροι, ώστε να παραμείνουν κλειστά τα δικαστήρια την ημέρα που ψηφίζεται το Ασφαλιστικό στη Βουλή.

Τη συμπαράστασή της στην απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ εκφράζει και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Δεμένα τα πλοία

Τα πλοία θα μείνουν δεμένα στο λιμάνι του Πειραιά από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, καθώς στην απεργία θα συμμετάσχει και η ΠΝΟ.

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία κάνει λόγο για «κατεδάφιση των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτικών».
Newsroom ΔΟΛ

Μεταβολή του καιρού.



Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τα μεσάνυχτα και μετά, σταδιακά απο την βόρεια Ελλάδα και θα επηρεάσει κυρίως την ανατολικη Μακεδονία και Θράκη, κεντρική Μακεδονία, νησιά του βορείου Αιγαίου , ανατολική Θεσσαλία και Εύβοια.
Προβλέπονται ισχυρά φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με βροχές και καταιγίδες κατα τόπους ισχυρές καθώς και με πιθανότητα ισχυρών χαλαζοπτώσεων κατα τόπους, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν απο ΒΔ διευθύνσεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί εντάσεως 8-9 μποφώρ στο θρακικό πέλαγος.Στη κεντρική Μακεδονία θα έχουμε ισχυρές βροχές με πιο σταθερό χαρακτήρα καθώς και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα νησιά του βορείου Αιγαίου θα έχουν βροχές ισχυρές ενώ η ανατολική Θεσσαλία θα έχει πιο σπασμένο καιρό με βροχές και καταιγίδες αλλά και διαλείματα ανάμεσα στα φαινόμενα.
Η Αττική θα επηρεαστεί από αυτό το τραφ αλλά λιγότερο και με μεμονωμένα φαινόμενα κυρίως στα υπερβόρεια, οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις ισχυροί και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτω΄ση και θα κυμανθεί από 22οC έως 32οC.