" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010

Είμεθα έθνος ανάδελφων


Ελλάδα Δεκέμβριος 2010, μια χώρα κυριολεκτικά που υπάρχει τυχαία, ζεί τυχαία και πορεύεται εντελώς τυχαία.
Πολλά έχουν γίνει σε αυτήν την χώρα που δεν θα έπρεπε και πολλά δεν έγιναν που θα έπρεπε να είχαν γίνει.
Λέμε ότι είμαστε ότι τρώμε, εγώ θα έλεγα ότι είμαστε ότι ψηφίζουμε και μας κυβερνάνε όσοι μας αξίζουν.
Ένα Έθνος που αναπολεί το παρελθόν των αρχαίων του προγόνων χωρίς το ίδιο να έχει καμία σχέση με εκείνους τους αθρώπους. Ο Τσαρούχης είχε πεί οτι στην Ελλάδα είσαι οτι δηλώσεις. Και έτσι είναι, άνθρωποι τυχάρπαστοι, ευκαιριάκηδες, κηφήνες που κυριολεκτικά έχουν πιάσει όλα τα πόστα της δημόσιας ζωής και διοίκησης.
Οι μισοί Έλληνες τρώνε από την κουτάλα και οι άλλοι μισοί τους βρίζουν αλλά ευχαρίστως θα ήθελαν την θέση τους. Λίγοι από εμάς πραγματικά αντιπροσωπεύουν μια άλλη Ελλάδα, που δεν πείθετε οτι φταίει για όλα τα λάθη άλλων, που δεν δέχετε το μαζί τα φάγαμε ή μήπως όντως τα φάγαμε μαζί?
Δεν ξέρω για εσάς κύριοι αλλά εγώ δεν έφαγα τίποτα μαζί σας, κανείς δεν με κάλεσε και ούτε θα πήγαινα, δεν έχω καταθέσεις σε τράπεζα και κανέναν μπάρμπα στην Κορώνη για μια καλά αμοιβόμενη θέση. Γιατί να νιώθω ένοχος για ότι κατάφεραν οι εθνοσωτήρες από τον πόλεμο και μετά?
Και όμως μέσα μου κουβαλάω τα γονίδια μιας φυλής που πραγματικά είναι άξια για το καλύτερο και το χειρότερο.
Για ότι μας έχει βρεί σαν έθνος, είμαστε αποκλειστικά υπεύθυνοι. Κανείς δεν μας φταίει.
Η μαλακία που ακούω γύρω μας οτι οι Ευρωπαίοι μας ζηλεύουν, δεν υπάρχει. Τι σου ζηλεύει?
Το κράτος και την δημόσια διοίκηση με τις παροχές της?
Τα νοσοκομεία με τα ράτζα?
Τα σχολεία που λειτουργούν σε ισόγειες αποθήκες χωρίς προδιαγραφές?
Τις συγκοινωνίες?
Τις πόλεις με τα σκουπίδια βουνό?
Το τσιμέντο και την έλειψη πολιτικής πρασίνου?
Την βρώμα και την δυσοδεία στο ιστορικό κέντρο της πόλης?
Το σέρβις στα καταστήματα?
Τα ταξί?
Την κουλτούρα του μπουζουκομάγαζου, του ωχαδερφισμού και του σταρχιδιμού?
Τι μας ζηλεύουν?
Τον ήλιο, την θάλλασα κλπ? Δεν είναι δικά μας αυτά υπάρχουν και αλλού.
Τι να μας ζηλέψουν?
Όσο κρυβόμαστε πίσω από κλισέ δικαιολογίες, όσο δεν αντιλαμβανόμαστε ότι ο χειρότερος εχθρός μας είμαστε εμείς οι ίδιοι δεν θα αλλάξει τίποτα.
Το « ξέρεις ποιός είμαι εγώ» μας έχει φάει.
Ναι ξέρω ποιός είσαι, ο Έλληνας που ακόμα αρμέγει τους γονείς του και μένει με την μάνα του στα 35 του, που ακόμα τρώει από τα έτοιμα, που κοιτάζει να δώσει όσο λιγότερα μπορεί και να πάρει περισσότερα. Η γυναίκα που ολά γύρω της την έχουν πείσει ότι επειδή είναι όμορφη με την πουτανιά όλα θα είναι ανοιχτά στην ζωή της και δεν χρειάζετε να κάνει κάτι άλλο. Τα νέα παιδιά που όλη η ζωή τους είναι γύρω από την κατανάλωση και ζούν στην κοσμάρα τους κυριολεκτικά.
Όλα ξεκινάνε από κάπου, κάτι έχει λανθασμένη βάση εδώ και χρόνια. Πολλά χρόνια.
Πέρασαν τα 400 χρόνια Τουρκοκρατίας και εμείς ακόμα δεν το καταλάβαμε, ακόμα έχουμε την νοοτροπία της κλεφτουριάς. Λες και το κράτος δεν μας ανήκει, οπότε να το κλέψουμε, να το ρημάξουμε, άρπαξε να φάς και κλέψε να έχεις. Να ξεγελάσουμε, να επωφεληθούμε, να εκμεταλευτούμε.....αλλά από ένα Έθνος που έχει Εθνικό ήρωα τον Καραγκιόζη, τι μπορείς να περιμένεις? Καραγκιοζοplayer και ο ίδιος σε κάθε στιγμή της ζωής του.
Όχι το κράτος δεν είναι καλό, δεν μας παρέχει ασφάλεια ούτε μια στοιχειώδη διακυβέρνηση.
Ούτε καλή εκπαίδευση, υγεία, εργασία, ποιότητα ζωής.
Αλλά το κράτος δεν είναι απρόσωπο, άνθρωποι το στελεχώνουν, είναι ένα σύνολο που αποτελείτε από εμάς τους ίδιους που έχουμε την νοοτροπία της αρπαχτής. Πως λοιπόν ζητάμε καλύτερο πρόσωπο από το κράτος?
Παρακολουθώ μια μερίδα βολεμένων Ελληναράδων, που έχουν χώσει βαθειά τα δόντια στην κρατική μηχανή και τρώνε καλά, και τώρα που οι εποχές των παχιών αγελάδων τελείωσε, που το τσάμπα τέλος, αυτοί έχοντας στα χέρια τους γερά όπλα κρατούν σε ομηρία τους ίδιους τους συνανθρώπους του. Σταματάνε τις συγκοινωνίες και το κόστος για τον πολίτη που ήδη περνάει δύσκολα δεν έχει καμία σημασία. Τι συνέπειες έχει μια τέτοια απεργία? Τι κόστος για την ζωή των υπόλοιπων συνανθρωπών μας.
Καμία παραχώρηση, καμία αίσθηση ευθύνης.
Όποιος έχει ένα μέσο πίεσης το χρησιμοποιεί και στίβει όχι το κράτος αλλά τον απλό εργαζόμενο, τον συνταξιούχο που δεν την βγάζει να ζήσει, και το μόνο που επικρατεί είναι να κρατήσουμε τα κεκτημένα.
Κεκτημένα από κομματικές παροχές κάτω από το τραπέζι, κεκτημένα σινδικαλιστών εργοπατεράδων, επιδόματα για πράγματα που πραγματικά σε κάνουν να ντρέπεσαι.
Τι σχέση έχω εγώ και ο κάθε εργαζόμενος με σπουδές, πτυχία και χτυπιέμαι όλη μέρα χωρίς κανένα επίδομα, χωρίς καμία υπερωρία και πρέπει να ακολουθώ τις εξελίξεις και να συνεχίζω την δια βίου μόρφωση και εκπαίδευση για να είμαι ανταγωνιστικός σε έναν ιδιωτικό τομέα που είναι ένας εργασιακός μεσαίωνας?
Δεν πιστεύω ότι εγώ φταίω, ούτε ότι τα έφαγα μαζί τους.
Στο μόνο που φταίω σαν Έλληνας, σαν γονιός, σαν άνθρωπος είναι ότι τόσα χρόνια, έβλεπα το τυρί αλλά την φάκα δεν την έβλεπα.
Τώρα η φάκα έκλεισε, και είναι αργά.
Μια ζωή με δανεικά, με ζωή που δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε αλλά την θέλαμε.
Θέλαμε να περνάμε σαν Γερμανοί και Γάλλοι αλλά χωρίς να παράγουμε ούτε σπίρτα.
Και το χειρότερο από όλα είναι ότι μια μεγάλη μερίδα τουν Ελληναράδων μέσα στον σημερινό χαμό γίνετε πλουσιότερη.
Άλλη μια μερίδα έχει καβάτζες ακόμα από την παραοικονομία δεκαετιών και δεν έχει ιδρώσει το αυτάκι της.
Και μένει ο γνωστός πλυθησμός να σηκώσει τον σταυρό, μόνο που κάποια στιγμή δεν θα υπάρχει κάποιος να τον σηκώσει και εκεί ίσως σαν Έθνος να καταλάβουμε τι έχει γίνει αλλά φοβάμαι οτι θα είναι πολύ αργά.

Μετά τιμής.....Ιστοπλοηγός.

ATENISTAS....Οπως λέμε αντάρτες για μια καλύτερη και βιόσιμη πόλη.Εδώ και αρκετούς μήνες ξεχώρισε μια απλή κίνηση πολιτών της Αθήνας, που πιστεύουν οτι αξίζουμe μια καλύτερη και πιο ανθρώπινη πόλη. Το κυριότερο όμως σαν φιλοσοφία δράσης είναι οτι μην περιμένεις να κάνει κάτι η πολιτεία για την πόλη σου, αλλά κάνε κάτι εσύ ο ίδιος.
Κυριολεκτικά μαζευόντε σε μια περιοχή και κυριολεκτικά την αναμοφώνουν.
Άδεια οικόπεδα γεμάτα σκουπίδια καθαρίζονται και δεντροφυτεύονται με αποτέλεσμα μια διαφορετική γειτονιά. Καθαρισμός παραλιών, δεντροφύτευση σε άδειες ζαρντινιέρες που ο δήμος αδιαφορεί, καθαρισμός ιστορικών σημείων στην πολη από τα γκράφιτυ και τις αφισοκολλήσεις, event με μουσική, ποτό, φαγητό σ υποβαθμισμένες γειτονιές με σκοπό να αφυπνήσουν τον κόσμο. να τον κάνουν να σηκωθεί αpό την τηλεόραση και να γίνει ενεργό μέλος μιας πόλης και μιας κοινωνίας που μπορεί να κάνει πολλά.
Συμετείχα στον καθαρισμό της παραλίας στο ΣΕΦ και πραγματικά το απόλαυσα, νέα παιδιά, γονείς με τα πιτσιρίκια τους μα πάνω από όλα καλή διάθεση και καλή παρέα.

Για περισσόερες πληροφορίες για την δράση τους και την εγγραφή σας εάν θέλετε να κάνετε και εσείς κάτι για την πόλη που ζούμε www.atenistas.gr

Βουνά σκουπιδιών στους δρόμους της Αθήνας


Με ένα εκρηκτικό κοκτέιλ βαδίζουμε προς τα Χριστούγεννα. Οικονομική κρίση, χάος στους δρόμους και βουνά σκουπιδιών που, σε ορισμένες περιπτώσεις, έχουν φράξει ακόμη και εισόδους πολυκατοικιών.
Η κατάσταση θα χειροτερέψει, μετά την απόφαση τής Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να κλείσει τον Χώρο Υγειονομικής Ταφής στη Φυλή και τον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο Σχιστό.
Αναφερόμενος στο θέμα των σκουπιδιών ο κ. Σγουρός αναρωτήθηκε γιατί θα έπρεπε να περιμένουν όλοι να αναλάβει αυτός καθήκοντα από την 1-1-11, γιατί δεν προχώρησαν οι προσλήψεις συμβασιούχων, ενώ για τον ΧΥΤΥ της Κερατέας είπε θα πρέπει να εφαρμοστεί ο περιφερειακός σχεδιασμός.

www.pathfinder.gr

Συνεχίζονται τα προβλήματα υγείας για το Θανάση Βέγγο, αφού την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου μεταφέρθηκε και πάλι στο νοσοκομείο (αυτή τη φορά στον Ερυθρό Σταυρό). Ο αγαπημένος κωμικός ηθοποιός νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα σε καταστολή μετά από επέμβαση αφαίρεσης αιματώματος. Οι γιατροί δεν κρύβουν την ανησυχία τους και σήμερα Δευτέρα ήταν προγραμματισμένο να γίνουν προσπάθειες «αφύπνισης» του 83χρονου ΘουΒου...

Ο Θανάσης Βέγγος είχε νοσηλευτεί πρόσφατα στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας μετά από χειρουργική επέμβαση που είχε υποβληθεί. Στις 9 Νοεμβρίου είχε πάρει εξιτήριο και ενώ έδειχνε να αναρρώνει χωρίς προβλήματα, ο γιος του Χάρης και η σύζυγός του τον είδαν να πέφτει ξαφνικά μέσα στο σπίτι και τον μετέφεραν επειγόντως στον Ερυθρό Σταυρό. Εκεί διαπιστώθηκε ότι είχε πάθει νέο εγκεφαλικό επεισόδιο, ωστόσο αυτή τη φορά είχε και αιμάτωμα στο κεφάλι από την πτώση.

Ο Θανάσης Βέγγος πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο στην ταινία του Νίκου Κούνδουρου «Μαγική Πόλη» (1954) και από τότε μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε 126 ταινίες, σε 52 από τις οποίες ως πρωταγωνιστής και έχει σκηνοθετήσει (παίζοντας ταυτόχρονα) ακόμη επτά ταινίες. Παράλληλα έχει διαγράψει τη δική του πορεία στο θέατρο και την επιθεώρηση. Το 2009 είδαμε το Θανάση Βέγγο σε μια σειρά τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ για τη Θεσσαλονίκη στην ΕΤ3 (Η Θεσσαλονίκη της Νοσταλγίας μας), αλλά και σε ένα χαρακτηριστικό ρόλο στην ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Ψυχή Βαθιά», με θέμα τον εμφύλιο πόλεμο.