" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Σαρώνει ο τυφώνας Κετσάνα στη Μανίλα




Φιλιππίνες — Τουλάχιστον 240 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 37 αγνοούνται από τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε στις Φιλιππίνες ο τυφώνας Κετσάνα, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η κυβέρνηση της χώρας.
Σχεδόν 2 εκατομμύρια άνθρωποι επλήγησαν από τον κατακλυσμό στη Μανίλα και στις βόρειες επαρχίες. Περισσότεροι από 370.000 από αυτούς αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε κέντρα συγκέντρωσης, όπου οι συνθήκες είναι άθλιες, σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Συντονισμού Καταστροφών.
Την Δευτέρα οι Φιλιππίνες έκαναν έκκληση για βοήθεια από το εξωτερικό, καθώς οι Αρχές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την καταστροφή, τη χειρότερη που έχει προκληθεί στη Μανίλα εδώ και 40 χρόνια.
Ο υπουργός Άμυνας Γκιλμπέρτο Τεοντόρο είπε ότι ο απολογισμός μπορεί να είναι βαρύτερος καθώς υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για περισσότερους νεκρούς.
Ορισμένες περιοχές παραμένουν αποκομμένες και δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί ο αριθμός των θυμάτων, αφού έχει διακοπεί η επικοινωνία, ενώ σε άλλα σημεία τα νερά δεν έχουν ακόμη υποχωρήσει.