" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Ο χειμώνας άργησε μια μέρα....


Ο χειμώνας που όλοι περιμέναμε αλλά τελικά δεν ήρθε ποτέ, μας χτυπάει την πόρτα.
Με την νεα σελήνη στις 15/1 ο καιρός αλλάζει σημαντικά και θα μας δείξει τις άγριες διαθέσεις του. Η κυκλοφορία στην ατμόσφαιρα αλλάζει και ενώ το κρύο πήγαινε στην δυτική Ευρώπη τώρα θα επικρατήσουν εκεί θερμότερες αέριες μάζες ενώ οι ψυχρές θα αρχίσουν να επισκέπτονται την περιοχή μας όλο και πιο έντονα τις επόμενες 15 ημέρες και το σκηνικό των 18 και 20 βαθμών θα αποτελέσει παρελθόν.
Η αρχή θα γίνει με μια ατμοσφαιρική διαταραχή από τα δυτικά που καλά οργανωμένη θα προκαλέσει έντονες βροχές και καταιγίδες κυρίως σε πρώτη φάση στην δυτική Ελλάδα και αργότερα θα επεκταθει και στην υπόλοιπη.
Τα φαινόμενα θα είναι κατα τόπους έντονα κυρίως στην πελοπόνησο, στερεα, θεσσαλία,νησιά αιγαίου και ιονίου
Χιόνια θα έχουμε σε όλα τα ορεινά της κεντρικής καθώς και της βόρειας χώρας σε υψόμετρα πάνω από τα 500 μέτρα καθώς και της πελοπονήσου πάνω από τα 1350 μέτρα.Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο θα είναι οι θυελώδεις άνεμοι που στην δυτική Ελλάδα θα πνέουν από ΝΔ διευθύνσεις ισχυροί 6-7 μποφώρ, στο αιγαίο 7-8 μποφώρ απο Α διευθύνσεις και στο βόρειο αιγαίο από ΒΑ διευθύνσεις τοπικά 9 μποφώρ και θα έχουμε προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Θερμοκρασία σε πτώση και θα κυμανθεί στα βόρεια από 0 - 7 βαθμούς, στα κεντρικά από 3 - 10 βαθμούς, στα νότια από 9 - 13.
Η κακοκαρία θα συνεχιστεί και την Κυριακή με μικρότερη ένταση από το ύψος της θεσσαλίας και νοτιότερα ενώ η βόρεια Ελλάδα θα έχει πολύ κρύο και χιονοπτώσεις κυρίως στην ανατολική μακεδονια και θράκη ακόμα και στα πεδινά της θράκης. Η θερμοκρασία σε νέα πτώση.
Στο τέλος της ημέρας ο καιρός θα βελτιωθεί ως προς τα φαινόμενα αλλά από την δευτέρα μετά την πρόσκαιρη ύφεση ο καιρός θα παρουσιάσει νέα επιδείνωση με βροχές και χιόνια όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο.Οι άνεμοι θα ενισχυθούν από ΒΑ διευθύνσεις και η θερμοκρασία την νέα εβδομάδα θα θυμίζει έντονα χειμώνα αφού θα είναι κατα 3-5 βαθμούς χαμηλότερη από τις σημερινές τιμές.
Μπαίνουμε σε μια ενδιαφέρουσα καιρική εξέλιξη και θα σας κρατάμε ενήμερους για την εξέλιξη των φαινομένων.
Καλό μας χειμώνα λοιπόν έστω και αν άργησε λίγο.