" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Χάος σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας


Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται η Γαλλία, με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης. Έκλεισε το αεροδρόμιο του Ορλί, ενώ μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρούνται στα δρομολόγια των αστικών και σιδηροδρομικών συγκοινωνιών.

«Έπεσε χιόνι που έφθασε τα 10 εκατοστά μέσα σε μισή ώρα και η πρόσβαση στο αεροδρόμιο είναι πολύ δύσκολη», διευκρίνισε πηγή του αερολιμένα.

Στο άλλο μεγάλο αεροδρόμιο του Παρισιού, το Ρουασί Σαρλ ντε Γκολ, οι πίστες είναι ανοικτές και σε πλήρη λειτουργία, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Την Κυριακή, το 40% των πτήσεων ακυρώθηκε και 3.000 ταξιδιώτες διανυκτέρευσαν στους διαδρόμους του.

Το χιόνι προκαλεί από το Σάββατο μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία των περισσότερων ευρωπαϊκών αεροδρομίων κυρίως της Γαλλίας, του Βελγίου, της Γερμανίας και της Βρετανίας.

Στους δρόμους της περιοχής του Παρισιού η τροχαία απαγόρευσε την κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων λόγω της ολισθηρότητας του οδικού δικτύου από τον παγετό. Η απαγόρευση αφορά τα φορτηγά που μεταφέρουν εμπορεύματα με μικτό βάρος άνω των 7,5 τόνων και φορτηγά που μεταφέρουν επικίνδυνα υλικά με μικτό βάρος άνω των 3,5 τόνων.

Στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, σχεδόν 300 πτήσεις ακυρώθηκαν το πρωί της Δευτέρας λόγω του κύματος ψύχους που έχει αποδιοργανώσει όλη την εναέρια κυκλοφορία στην Ευρώπη, σύμφωνα με εκπρόσωπο του αερολιμένα.

«Οι πίστες είναι ανοικτές και δεν πέφτει χιόνι επί του παρόντος», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του μεγαλύτερου αεροδρομίου της Γερμανίας, στα δυτικά της χώρας.

«Αλλά αναμένουμε χιονόπτωση που θα φτάσει έως τρία εκατοστά μέχρι το απόγευμα», δήλωσε.

Την Κυριακή σχεδόν οι μισές από τις 1.329 προγραμματισμένες πτήσεις από τη Φρανκφούρτη ακυρώθηκαν κυρίως γιατί είχαν κλείσει και άλλα αεροδρόμια της Ευρώπης.

Εκατοντάδες επιβάτες αναμένοντας τις πτήσεις τους, πέρασαν τη νύχτα στο αεροδρόμιο όπου ράντζα είχαν τοποθετηθεί για την εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών, ανέφερε ο εκπρόσωπος.

«Οι αίθουσες των τερματικών σταθμών του αεροδρομίου είναι γεμάτες από ταξιδιώτες που έχουν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο», δήλωσε.

Η εταιρία γερμανικών σιδηροδρόμων, η Deutsche Bahn, είχε επίσης πολλές καθυστερήσεις στα δρομολόγια της σήμερα το πρωί.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό