" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Η Αφροδίτη σε διπλό ραντεβού με τον Άρη και τον Κρόνο


Ένα θεαματικό κοσμικό τρίο ξεκινά αυτή την εβδομάδα, περίπου μία ώρα μετά από κάθε ηλιοβασίλεμα, καθώς η Αφροδίτη πλησιάζει τον Άρη και τον Κρόνο στον δυτικό ουρανό.

Η λαμπερή Αφροδίτη, γνωστή ως Αποσπερίτης στις βράδυνες εμφανίσεις της και ως Αυγερινός όταν εμφανίζεται πρωί, θα παρουσιάζεται λίγο δεξιά από το σημείο όπου δύει ο Ήλιος.

Ακριβώς από πάνω της θα βρίσκονται τα άστρα Πολυδεύκης και Κάστορας του αστερισμού των Διδύμων, αναφέρει το Space.com.

Καθώς ο ουρανός σκοτεινιάζει, ο Άρης θα εμφανίζεται αριστερά της Αφροδίτης, εντός του αστερισμού του Λέοντα, ενώ ακόμα πιο αριστερά, στον αστερισμό της Παρθένου, θα κάνει την εμφάνισή του και ο Κρόνος. Τελικά οι τρεις πλανήτες θα φαίνονται να παρατάσσονται σχεδόν στην ίδια ευθεία.

Η φαινόμενη απόσταση ανάμεσα στα τρία σώματα θα συνεχίσει να μειώνεται μέχρι τον Αύγουστο, οπότε ο Δίας και ο Κρόνος θα αρχίσουν να γίνονται δυσδιάκριτοι, καθώς απομακρύνονται από τη Γη. Μέχρι την πρώτη εβδομάδα του μήνα, ο Κρόνος θα φαίνεται να έχει μετακινηθεί ανάμεσα στους δύο άλλους πλανήτες.

Η Αφροδίτη, ο Δίας και ο Κρόνος θα εμφανίζονται πολύ κοντά μεταξύ τους και για τους παρατηρητές στο νότιο ημισφαίριο, θα είναι όμως διατεταγμένοι σε μια σχεδόν κατακόρυφη γραμμή.
www.pathfinder.gr

Μικρό Μουσείο Πάρνηθας



Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2010 και ειδικά την Βιοποικιλότητα και τα απειλούμενα είδη, σε σχέση με τις ανθρώπινες δραστηριότητες, το Μικρό Μουσείο Πάρνηθας μας καλεί όλους και κυρίως τα μικρά παιδιά την Κυριακή 6 Ιουνίου 2010, 11.00 - 15.00, στο "περίπτερό" του στους πρόποδες της Πάρνηθας, στο σταθμό αφετηρίας του τελεφερίκ.

Τα παιδιά με τη συμμετοχή τους σε διάφορες δράσεις θα ψυχαγωγηθούν αλλά και θα μάθουν.

Το Μικρό Μουσείο Πάρνηθας λειτουργεί καθημερινά και Σα/Κύριακα από 10.00 μέχρι 18.00 με δωρεάν είσοδο και είναι μία πρωτοβουλία του Regency Antertainment και του Φορέα Διαχείρησης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας

Πτωτική αναμένεται η πορεία των βάσεων εισαγωγής



Πτωτική πορεία αναμένεται να ακολουθήσουν εφέτος οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ η κατάργηση της βάσης του 10 θα αυξήσει τον αριθμό των εισακτέων, σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ.
Οι μικρότερες επιδόσεις στα Μαθηματικά και τη Φυσική Κατεύθυνσης και τα δύο μαθήματα αυξημένης βαρύτητας στα 2ο και 4ο Επιστημονικά Πεδία θα δώσουν τον τόνο στην πτώση των βάσεων εισαγωγής στα περισσότερα τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ των δύο Πεδίων, γράφει η εφημερίδα.
Πτωτική αναμένεται να είναι η πορεία των βάσεων εισαγωγής και στα υψηλόβαθμα τμήματα του 1ου Επιστημονικού Πεδίου, στις τρεις Νομικές και στα περισσότερα Παιδαγωγικά Τμήματα.
Οι βάσεις στα Ιατρικά Τμήματα είναι πολύ πιθανόν να υποχωρήσουν λίγο, αλλά για την εισαγωγή στα περισσότερα από αυτά θα απαιτηθούν πάνω από 19.000 μόρια.
www.ant1.gr

Κομισιόν: Παρανόηση τα περί 48%


Την ώρα που η κυβέρνηση εμφανίζεται να μάχεται για τη διάσωση της βασικής σύνταξης των 360 ευρώ και να μην κοπούν οι συντάξεις στο μισό του τελευταίου μισθού, ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν αποδίδει το όλο θέμα που δημιουργήθηκε σε παρανόηση.
Στη δήλωσή του προς την εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής» ο Αμαντέο Αλταφάζ υποστηρίζει ότι ουδέποτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αμφισβήτησε τη βασική σύνταξη, ενώ τονίζει πως το συνολικό ποσοστό αναπλήρωσης που θα αναλογεί σε 40 χρόνια δουλειάς θα ανέρχεται σε 65%-80%.
Ο κ. Αλφατάζ δήλωσε συγκεκριμένα πως το ποσοστό αναπλήρωσης 45% με 48% που έχει αναφερθεί από μερίδα του Τύπου αποτελεί παρανόηση, καθώς το ποσοστό αυτό προκύπτει από τον υπολογισμό του μέσου ετήσιου ποσοστού αναπλήρωσης ύψους 1,2% πολλαπλασιαζόμενο με την περίοδο εισφορών που δίνει πλήρη σύνταξη, δηλαδή τα 40 χρόνια υπηρεσίας. Δηλαδή, αποτελεί τη μέση αναπλήρωση του ανταποδοτικού συστήματος για εργαζόμενο που καταβάλλει εισφορές για 40 χρόνια.
Στο 48% προστίθεται η μη ανταποδοτική βασική σύνταξη, την οποία, πάντα σύμφωνα με τον κ. Αλφατάζ, η Κομισιόν ουδέποτε αμφισβήτησε, και η οποία αυξάνει την αναπλήρωση στο 65% με 80%.
Εν όψει της άφιξης στην Αθήνα των ελεγκτών της τρόικας την ερχόμενη εβδομάδα για την επίτευξη τελικής συμφωνίας ως προς το Ασφαλιστικό, το υπουργείο κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του για «θετικότατη εξέλιξη» που απηχεί την ορθή ερμηνεία του Μνημονίου.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «οι παρεξηγήσεις που δημιουργήθηκαν από τα όσα υποστήριξαν οι εκπρόσωποι της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους (26-29 Μαΐου) στην Αθήνα (να συνυπολογίζονται δηλαδή στο 48% τόσο η βασική όσο και οι επικουρικές συντάξεις) ξεκαθαρίζονται οριστικά».

www.ant1.gr