" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Περισσότερες απολύσεις και εκ περιτροπή εργασία προωθεί η κυβέρνηση

Δραστικές αλλαγές στην αγορά εργασίας ετοιμάζει για το προσεχές φθινόπωρο η κυβέρνηση, κάτι που προκαλεί θύελλα αντιδράσεων από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Οι αλλαγές, σύμφωνα με πληροφορίες, αφού η κυβέρνηση δεν έχει αφήσει να διαρρεύσουν περισσότερες λεπτομέρειες, θα σχετίζονται με περαιτέρω χαλάρωση σε θέματα ελαστικοποίησης της εργασίας της εκ περιτροπής εργασίας, όπως επίσης και την αύξηση του ανώτατου επιτρεπτού ορίου για τις απολύσεις. Παράλληλα θα προβλέπεται και η επιδότηση εισφορών για νέους εργαζομένους.
Χθες ο υπουργός Οικονομίας κ. Γιάννης Παπαθανασίου μιλώντας σε διάρκεια εκδήλωσης της ΟΚΕ, γνωστοποίησε την πρόθεσή του προχωρήσει «σε μεταρρυθμίσεις για ένα αποτελεσματικότερο και σύγχρονο καθεστώς στην αγορά εργασίας», όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε πως αυτό θα γίνει μέσα από διάλογο και συναίνεση με τους ενδιαφερομένους.
Οι δηλώσεις Παπαθανασίου δεν αποτελούν κεραυνό εν αιθρία, αφού εδώ και λίγες ημέρες, αμέσως μετά από την ανακοίνωση του «πακέτου» των φοροεισπρακτικών, κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας άφηναν να διαρρεύσει ότι επίκεινται σημαντικές αλλαγές τόσο στο ασφαλιστικό όσο και στις εργασιακές σχέσεις.
Και μάλιστα όπως σημείωναν, οι ρυθμίσεις για το γενικότερο πλαίσιο των αλλαγών, θα αποτελέσουν την βάση του μεταρρυθμιστικού «πακέτου», η ανακοίνωση του οποίου είναι προγραμματισμένη για το προσεχές φθινόπωρο.
ΑντιδράσειςΟι συνδικαλιστικές οργανώσεις, εξέφρασαν άμεσα την κάθετη άρνησή τους σε οποιεσδήποτε, εις βάρος των εργαζομένων αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, και τονίζουν πως αν υπάρξουν κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση θα αποτελέσουν «αιτία πολέμου», ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα συνδικάτα και προειδοποίησαν για «θερμό καλοκαίρι».
Αργά χθες το απόγευμα κύκλοι που πρόσκεινται στην υπουργό Απασχόλησης κα. Φάνη Πάλλη Πετραλιά δήλωναν, πως το υπάρχον πλαίσιο είναι επαρκές και δεν χρειάζονται νέες παρεμβάσεις, θέλοντας προφανώς να ρίξουν τους τόνους από την μία και από την άλλη η υπουργός να πάρει αποστάσεις από τις επιχειρούμενες αλλαγές.

ΓΣΕΕ-ΟΚΕΗ ΓΣΕΕ καθιστά σαφές πως οποιαδήποτε προσπάθεια επέκτασης των ευέλικτων μορφών απασχόλησης αποτελεί «αιτία πολέμου» και περνά στην αντεπίθεση ζητώντας ενίσχυση της ασφάλειας των εργαζομένων.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γ. Παναγόπουλος, χαρακτηριστικά, σημειώνει πως οι μεταρρυθμίσεις στα χείλη και στην πρακτική της Ν.Δ. είναι συνώνυμες με τις απολύσεις και τις αποδιαρθρώσεις. Ως εκ τούτου ουδεμία «μεταρρυθμιστική» πρόταση της Νέας Δημοκρατίας δεν συναντά τη συναίνεση των εργαζομένων και των συνδικάτων. Συνεχίζει επισημαίνοντας «θα βρεθούμε απέναντι τους.
Δεν συμμεριζόμαστε την αισιοδοξία τους ότι αυτή η κυβέρνηση θα έχει τόσο μακροβιότητα όσο και η κρίση της οικονομίας». Στις επιπτώσεις της κρίσης στην αγορά εργασίας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΟΚΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος, που επεσήμανε πως «από τον Νοέμβριο του 2008 ως σήμερα έχουν χαθεί γύρω στις 23.000 θέσεις εργασίες, έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα πάνω από 2.500 εργαζόμενοι και έχουν πραγματοποιηθεί 18.000 «εθελούσιες έξοδοι».

Πηγή: www.imerisia.gr

Χαράτσι για ταυτοποίηση


Κατά την ακρόαση των φορέων στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που συζητείται το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, ο γενικός διευθυντής της Ενωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας Γ. Στεφανόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Θ. Τσούρα τόνισε πως το κόστος υλοποίησης της διαδικασίας ταυτοποίησης θα μετακυλισθεί στον καταναλωτή.
Αν και δεν προσδιόρισε το κόστος, διευκρίνισε πως δεν αφορά την πράξη της ταυτοποίησης, αλλά το εμπορικό μέρος των αλλαγών που χρειάζονται για την εφαρμογή του μέτρου (νέο λογισμικό, διαγραφή ανενεργών καρτών, σημεία υποδοχής πελατών, εκπαίδευση προσωπικού κ.ά.). Ζήτησε ακόμη την αναστολή εφαρμογής του μέτρου για 3-4 μήνες, με το αιτιολογικό ότι ο χρόνος για την ταυτοποίηση των 9 εκατ. ενεργών καρτοκινητών είναι ανεπαρκής, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε να πάμε απροετοίμαστοι. Η πρόταση του υπουργείου μας αιφνιδιάζει».
Εφερε μάλιστα ως παράδειγμα τη Μεγ. Βρετανία που πρόσφατα αποσύρθηκε το αντίστοιχο νομοσχέδιο για να μελετηθεί περισσότερο.
Το σχέδιο νόμου προβλέπει ότι η ταυτοποίηση των συνδρομητών πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 30 Ιουνίου 2010, ενώ σε αντίθετη περίπτωση έναν μήνα μετά, στις 30/7/2010, θα διακόπτεται η σύνδεση.
Η διάθεσηΑυτή τη στιγμή υπάρχουν 10.000 σημεία διάθεσης καρτών, οι οποίες υπολογίζονται αποθηκευμένες και προς διάθεση να φτάνουν τα 6 εκατομμύρια, ενώ το 80% πωλούνται στα περίπτερα.
Τέλος, ο κ. Στεφανόπουλος αποκάλυψε ότι καταναλωτικές οργανώσεις εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να προσφύγουν στα δικαστήρια ζητώντας την ακύρωση της ρύθμισης και ότι οι τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας απέστειλαν στις αρχές της εβδομάδας επιστολή στον πρωθυπουργό στην οποία αναφέρουν ότι δεν λειτουργεί το θεσμικό πλαίσιο για την ανάπτυξη των υποδομών της χώρας.
Πηγή: www.ethnos.gr

Mad Video Music Awards





Ωραία... τώρα που τα έχουμε δει όλοι, μπορούμε να μιλήσουμε για τα αγαπημένα μας Βραβεία και να καταλαβαινόμαστε... Για ό,τι έγινε, δεν έγινε, για όσους εμφανίστηκαν και τι είπαν, τα γράψαμε εκείνη τη μέρα, και την επόμενη, και την προηγούμενη, και σαφώς ήταν άλλη μία μοναδική χρονιά, με μία εκπληκτική όπως όλοι είπαν διοργάνωση, που αξίζει πολλά πολλά συγχαρητήρια... Τώρα θα πούμε και τα άλλα... (Κι ας είναι δύσκολο να πεις δημοσίως τα καλά και τα στραβά, για κομμάτι από το παρελθόν και τη ζωή σου) Όλοι αγαπάμε το MAD (μερικοί από μας περισσότερο από τους υπόλοιπους) αλλά κατά γενική ομολογία, κανείς δεν κατάλαβε γιατί φέτος δεν έγιναν οι τρελές συνεργασίες με τις τρελές διασκευές. Αυτό ήταν το σήμα κατατεθέν του Mad και των βραβείων, και φέτος αυτό το στοιχείο της έκπληξης δεν υπήρχε. Η Δέσποινα Βανδή το δικό της κομμάτι, ο Σάκης το δικό του, η Αννα το δικό της, η Ελλη το δικό της και η Πέγκυ το δικό της, ο Βουρλιώτης το δικό του και ο Μύρωνας επίσης... Κρίμα. Πάααρα πολύ κριμα..
Πόσους γυμνούς είχαμε φέτος?
NiVooooooooooooooooo μου, το six pack των κοιλιακών σου άφησε όλες τις κοριτσοπαρέες άφωνες, ΚΑΙ όσες ήταν εκεί, ΚΑΙ όσες άρχισαν να στέλνουν μηνύματα χθες την ώρα της τηλεοπτικής μετάδοσης...
Η πρωταθλήτρια ομάδα breakdancing των Βαλκανίων ήταν υπέροχη και το show των Matisse, επίσης μοναδικό και θεατρικό!
Κι ο Alex ημίγυμνος... και εκφραστικός, lovable, just one to fall for... Και με ένα εκπληκτικό καινούργιο κομμάτι!
Για τη χειρονομία της Μάρως Λύτρα στο πολύ καλό κατά τα άλλα χορευτικό, την ώρα του ‘σε γράφω’ δεν ακούσαμε κανένα θετικό σχόλιο. Αντιθέτως μάλλον της χάλασε το συνολικό after-feeling... Εκτός αυτού, ήταν όπως πάντα εκρηκτική, in fashion και in style!
Για δύο άλλους αγαπημένους μας... Μαρία Σολωμού... Και Μιχάλης από τους Stavento.... Ο διάλογος "-τα θυμάσαι τα λόγια? , -είχε και λόγια?" είναι τουλάχιστον προσβλητικός για αυτούς τους ανθρώπους που στύβουν το μυαλό τους γι αυτά ακριβώς τα 'λογια'... Για τον Δημήτρη Ουγγαρέζο στην προκειμένη περίπτωση...Συγχαρητήρια Δημήτρη μας για τα παλαβά σου κείμενα! (Λένε πως... Ο Δημήτρης όταν σκέφτεται τι κείμενα θα γράψει, τα μέλη της MENSA κατεβάζουν τα στυλό...!)
Η επιλογή ερμηνειών του Δήμου Αναστασιάδη, ναι ήταν έκπληξη... Αλλά μάλλον όχι ευχάριστη.
O Mύρωνας Στρατής είχε δικό του vibe! Φάνηκε και στο live του και στη βράβευση! Dan Wilson... Breathless κι εμείς όταν τον είδαμε και το θέατρο Βράχων πανέμορφα και σύσσωμα breathless στους ήχους της φωνής και της μουσικής του.
Το Φόρεμα της Τάμτα... why oh why? Note!!!
Η Έλενα Παπαρίζου φίλησε πριν βραβευθεί τον Mr Mad Ανδρέα Κουρή (nice one Helena!) Lakis Gavalas & Naked Boys Singing... ό,τι??? τι???
O Nίνo & Kόκκινα Χαλιά, I kissed a boy... Επιτέλους! ...Και γιατί δεν ήταν έτσι όλη η βραδυά? Pure Madness! Sexy video clip... Κατερινα δαγκωτό! Να μετονομαστεί η κατηγορία σε "Κατερίνα Στικούδη award"! Η Κατερίνα ήταν το σιγουράκι μας, και μπράβο της!
Αννα Βίσση, Patricia Field σε ένα πολύ γλυκό στιγμιότυπο στη σκηνή, και μπράβο στην Αννα για τη χειρονομία να χαρίσει το βραβείο στη γυναίκα που όπως είπε "εκανε τις γυναίκες τσούλες με νόημα"!
Wow... Brainwash Squad & Ελεoνώρα- Ertha Kitt -Ζουγανέλη... Άρεσε, δεν άρεσε, ήταν αναμφίβολα ένα δυνατό live.
Σίσσυ Χρηστίδου.... Είπαν πολλά για τα υπερ-φουσκωτά μαλλιά της και το υπερ-βολικό της φόρεμα, αλλά κανείς δεν είπε ότι όλα αυτά τα ξεπερνούσε η ειλικρινής, αυθεντική, λαμπερή ευτυχία της, ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της όσο περίμενε τους Onirama να ανέβουν στη σκηνή. Υπέροχη αληθινή χαρά, απ' την καρδιά της!
Sakiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiis, the one and only! Τρέχοντας από τη θέση του στη σκηνή να βραβευτεί, με τη fan να τρέχει πίσω απ αυτόν, τον security guard να την κατεβάζει, μια άλλη fan να λιποθυμάει.. Sakis με όλο το πακέτο δηλαδή. Όπως ξέρουμε και αγαπάμε!
H Έλλη άφησε τα μαλλάκια της επιτέλους κάτω... Κούκλα, sexy και hot hot hot! Τρία βραβεία για την Έλενα, γιατί είναι original, φωνάρα και γιατί τα αξίζει!
Σάκης, στη σκηνή... δυνατά, πιο δυνατά, πιο πιο δυνατά... To the top δυνατά!!! Πραγματική έκρηξη, φοβερή χορογραφία, και το αστέρι του Σάκη φώτισε το σύμπαν!
Mando Diao SUPER
Michael Bolton on stage... Κι επειδή τον είδαμε κι από πολυυυυ κοντά, να σας πούμε ότι στα 56 του χρόνια κρατιέται ...παίδαρος! Ο οποίος παίδαρος βράβευσε τον άλλο παίδαρο, τον δικό μας! Ο Σάκης μίλησε για το πόσο μεγάλη τιμή είναι να παραλαμβάνει το βραβείο από τον Bolton, αλλά και για το πόσο σημαντικό βραβείο είναι το συγκεκριμένο, του Καλλιτέχνη της Χρονιάς, για να καταλήξει όπως μας αρέσει.. με τα λόγια ‘Ακόμη δεν έχετε δει τίποτα!’
Φινάλε με την Αννα, στο δικό της υπερθέαμα.. Η Απόλυτη. Απλά και μονολεκτικά.
Σχόλιο: Φέτος τα βραβεία κατά την ταπεινή μας γνώμη ήταν κάπως, πρόχειρα να τα πω, στο πόδι, καλα για τα σχόλια τι να πεί κανείς. ΔΙΑΦΩΝΩ οτι ηταν εμπνευσμένα...διάλογο για κουλούς , θύμιζαν σακη υδραυλικό και παρακαλώ πολύ, για όσους έχουν στραμπουλήξει εγκέφαλο. Αν άφηναν μερικούς παρουσιαστές που ήταν δυνατά χαρτιά να αυτοσχεδιάσουν το αποτέλεσμα θα ήταν καλύτερο.
Παράπονο...τι κακογουστιά ήταν αυτή με το φόρεμα της Ελεωνόρας Ζουγανέλη στο χορευτικό? Ποιός σκέφτηκε τέτοια παπαριά για φόρεμα? Μια κουκλάρα με φωνή υπέροχη την μείωσαν με αυτό το έκτρωμα για ρούχο.
Άντε και του χρόνου.

Michael Bolton in Concert


O ερμηνευτής των μεγαλύτερων ερωτικών επιτυχιών To Love Somebody, When A man Loves a Woman, How I am Supposed to Live without You?, All for Love, Only A Woman Like You, Said I loved you but I lied, αλλά και των πρόσφατων διασκευών που έκανε σε πασίγνωστα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει ο Frank Sinatra (όπως το «Fly me to the moon», «I’ve Got You Under My Skin», «My Funny Valentine» κ.α.), στο άλμπουμ με τίτλο «Bolton Swings Sinatra», έρχεται στην Ελλάδα για πρώτη φορά, για μία συναυλία στις 7 Ιουλίου 2009 και ξεκινάει την ευρωπαική του τουρνέ από το νησί του έρωτα και της Αφροδίτης, την Κύπρο, στις 26 Ιουνίου 2009.