" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Οδοιπορικό στην χιονισμένη Αττική

Οι προβλέψεις μας για τον χιονιά στηνΑττική επιβαιβεώθηκαν πλήρως.
Η μεταβολή άρχισε την Παρασκευή με χιόνια σε όλα τα ορεινά αργά το βράδυ και σε όλα τα πεδινά μέχρι το κέντρο της Αθήνας.
Το Σάββατο ξημέρωσε με χιονόπτωση παντού και εκεί ξεκίνησε η εξώρμηση μας στην βόρεια Αττική, με τελικόπροορισμό τον Βαρνάβα.
Η παρέα μας καλή και η διάθεση ακόμα καλύτερη.


Ξεκινήσαμε από Νέα Φιλαδέλφια με ελαφριά χιονόπτωση και όσο ανεβαίναμε την εθνική η χιονοόπτωση γινόταν και πιο έντονη, στα φανάρια της κιφησιάς η ορατότα μειώθηκε αρκετά και μετά την γέφυρα βαρυμπόμπης ακόμα περισότερο.
Παράκαμψη για Αγιο Στέφανο και η χιονόπτωση να είναι εξαιρετικά σφοδρή αλλά οι δρόμοι καθαροί από τα συνερεία καθαρισμού. Πολυδένρι, Καπανδρίτι, Βαρνάβας.
25 πόντοι χιόνι, και -2.3.



Κοψιδοκατάνυξη και επιστροφή το απόγευμα με τον καιρό να έχει αγριέψει.
Ελαφριά χιονόπτωση στον Βαρνάβα και όσο κατεβαίναμε υψόμετρο η χιονόπτωση γινόταν όλο και πιο σφοδρή, πολύ περισσότερο από το πρωί. Οι δρόμοι στο καπανδρίτι είχαν πιάσει πολύ χιόνι και η οδήγηση με προσοχή και η ορατότητα πολύ μικρή.



Η σκέψη για καφέ στο καπανδρίτι εγκαταλείφθηκε γιατί ο δρόμος ήταν δυσκολος από την χιονόστρωση και καταλήξαμε στο καφέ του αγίου Στεφάνου εν μέσω χιονοθύελας πλέον, δυνατός ΒΔ με στούπα και λολαμός κυριολεκτικά.
Οι ζεστές σοκολάτες και η καλή παρέα μας ζέσταναν.
Ευχηθήκαμε να ξαναζήσουμε αυτόν τον χειμώνα κάτι αντίστοιχο και ακόμα καλύτερο.
Καλό χειμώνα.


υγ. Ευχαριστούμε τον λίον54 για την φιλοξενεία, τον Στέλιο, τον Άκη, Μαρίνο, Τάκη, Παντελή για την καλή παρέα και την τρέλα που μοιραζόμαστε τα 3 τελευταία χρόνια.