" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Toν Απρίλιο ξεκινά το πρώτο κανάλι τρισδιάστατης τηλεόρασης στην Ευρώπη



Το βρετανικό δορυφορικό δίκτυο Sky ανακοίνωσε ότι στις 3 Απριλίου θα λανσάρει στη Βρετανία το πρώτο τρισδιάστατο τηλεοπτικό κανάλι της Ευρώπης. Η αρχή θα γίνει με έναν ποδοσφαιρικό αγώνα της Premier League ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Τσέλσι.

Δεδομένου ότι οι τηλεοπτικοί δέκτες 3D για ιδιώτες δεν έχουν φτάσει ακόμα στην αγορά, το παιχνίδι θα μεταδοθεί μόνο σε 1.000 βρετανικές παμπ που έχουν εγγραφεί συνδρομητές και έχουν αποκτήσει τον αντίστοιχο επαγγελματικό εξοπλισμό -συμπεριλαμβανομένων των ειδικών γυαλιών που απαιτεί η νέα τεχνολογία.

Τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας του, το Sky 3D θα περιοριστεί σε αθλητικούς αγώνες, αργότερα όμως θα εμπλουτίσει το πρόγραμμά του με ταινίες, ντοκιμαντέρ και ψυχαγωγικές εκπομπές.

Αργότερα φέτος, όταν θα έχουν φτάσει στα καταστήματα τα πρώτα μοντέλα 3D τηλεοράσεων (Sony, Samsung, LG και Panasonic), το Sky 3D θα παρέχεται δωρεάν στους συνδρομητές της υπηρεσίας υψηλής ευκρίνειας του Sky.

Η πρώτη μεγάλη δοκιμή του Sky 3D έγινε τον Ιανουάριο με τη μετάδοση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα σε εννέα βρετανικές παμπ.

Newsroom ΔΟΛ,