" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

«Εμπάργκο» επιβάλλει η Ευρώπη στα προϊόντα φώκιας


Την απαγόρευση εισαγωγής προϊόντων που προέρχονται από φώκιες ενέκριναν τη Δευτέρα οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επικρίνοντας το «βάρβαρο» κυνήγι τους.
Τα προϊόντα αφορούν γούνες, κρέας και λάδι φώκιας, αλλά από την απαγόρευση εξαιρούνται όσα προέρχονται από παραδοσιακές μεθόδους κυνηγιού, όπως εφαρμόζονται από τους αυτόχθονες Ινουίτ του Καναδά και της Γροιλανδίας.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Ευρωπαίοι υποστηρίζουν την απαγόρευση, που έχει ήδη εγκρίνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σκληραίνοντας τις προτάσεις που είχε κάνει η Κομισιόν, όπως και οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων.
Οι φώκιες σκοτώνονται συχνά με χτυπήματα στο κεφάλι από ρόπαλα με αιχμηρή μεταλλική άκρη (τα επονομαζόμενα «χάκαπικ»).
Ο Καναδάς υποστηρίζει ότι το κυνήγι γίνεται σε «συνθήκες ανθρωπιάς», ενώ υπολογίζεται ότι η ευρωπαϊκή απαγόρευση θα επηρεάσει εμπορικές δραστηριότητες συνολικού ύψους γύρω στα 4,2 εκατ. ευρώ.
Ο Καναδάς υποστηρίζει ότι η απαγόρευση αποτελεί άδικο περιορισμό στη διακίνηση αγαθών, εναντίον της οποίας μπορεί να προσφύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Πηγή: www.in.gr