" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Ενα τεραστιο ΓΙΑΤΙ?


Ξυπνησα πρωι σαββατο και με πληρφορουν οτι καιγετε το Γαλατσι, ριχνω μια ματια και βλεπω ενα τεραστιο συννεφο καπνου να καλυπτει την ΒΑ Αττικη και να περναει πανω απο τον Υμηττο και να χανετε στην θαλασσα.
Καταλαβα οτι η φωτια του Γαλατσιου θα ειχε σβησει γιατι εβλεπα ελαχιστο καπνο και οτι κατι αλλο συμβαινει πιο σοβαρο. Στην τηλεοραση μαθαινω τα ασχημα νεα, καιγετε ο Βαρναβας και το Γραμματικο.
Το μυαλο μου παει στιν Γιαννη τον Lion, 5 λεπτα αργοτερα τον ακουω στο κινητο οτι ειναι καλα αλλα η φωτια ειναι κοντα στο σπιτι του.
Ακολουθει ενας μαραθωνιος με τα παιδια απο το http://www.meteoclub.gr/, ανοιχτη τηλεοραση, και ζωντανη ανταποκριση απο τον καθε συμμετεχοντα στο τσατ του site.
Εχουμε φιλους η γνωστους στις περιοχες που καιγονται και η αγωνια κορυφωνεται.
Σιγα σιγα επικοινωνουμε με εναν εναν και μας καθησυχαζουν.
Αυτα που βλεπουμε ζωντανα στην τηλοραση μας γεμιζουν οργη και αγανακτιση. Να μην ξερεις τι να υποθεσεις. Για αλλη μια φορα 2 χρονια μετα την καταστροφη στην πελλοπονησο, ειμαστε στι ιδιο εργο θεατες.
Βαρναβας, Γραμματικο, Μαραθωνας, Σεσσι, Σταματα, Ροδοπολη, Ανθουσα, Διονυσσος, Αγ. Στεφανος,Πικερμι, Παλληνη και και και και ενας ατελειωτος καταλογος περιοχων του λεκανοπεδιου να λαμπαδιαζουν η μια μετα την αλλη.
Ο αερας να μην σταματαει και ολοι να ξερουμε οτι αυτο ειναι καθοριστικος παραγοντας στην αναχαιτιση ης φωτιας.
Να παρακολουθουμε την υπερανθρωπη προσπαθεια των κατοικων και των πυροσβεστων και να μην μπορουμε να αρθρωσουμε λεξη μπροστα σε αυτον τον αγωνα που εδιναν να σωσουν και να σωθουν.
Ολοι ηταν παροντες, Δημαρχοι, Κοινοταρχες, κατοικοι, πυροσβεστες, εθελοντες.....κανεις ομως υπευθυνος απο την κρατικη μηχανη δεν παρουσιαστηκε, δεν εκανε κατι, δεν ειχαν παρει καν χαμπαρι τι γινοταν 30 χιλιομετρα πιο βορεια απο το αδειο τους κεφαλι.
Ειχαν σπουδαιοτερα πραγματα να ασχοληθουν, τις λιστες για τα ψηφοδελτια μαλλον, το πως θα εξασφαλισουν την θεσουλα τους διπλα στο κατσαρολι με το φαι και το μονο που τους ενοιαζε ηταν μην τους πεσει το κουταλι.
14 ωρες μετα και αφου η φωτια κοντευε να φτασει στην νεα πεντελη κυρηξαν τον νομο σε εκτακτη αναγκη.
Και ακουγες απο την μια μερια τους κατοικους να χανουν την περιουσια τους μεσα στις φλογες και απο την αλλη τους χαρτογιακαδες της εξουσιας να μιλουν για ενα μικρο προβληματακι φωτιας στην ΒΑ Αττικη.
Μικρο προβληματακι 120000 καμμενα στρεματα στην Αττικη.
Που ηταν ο Μαρκογιαννακης οταν εβγαινε και ελεγε τον ιουνιο οτι ακομα βρεχει και ειναι παραλογο να νοικιασουμε αεροπλανα για 2 μηνες καλοκαιριου που απομενουν.???
Ανθρωποι ασχετοι σε υπευθυνες θεσεις, καλα δεν ξερουν οτι η ασχετοσυνη κυριολεκτικα σκοτωνει?
2 χρονια μετα τις φωτιες στην πελλοπονησο και ακομα τιποτα δεν εχει γινει, οτι αναδασωσει η φυση απο μονη της.
5 χρονια μετα τους ολυμπιακους και το Ελληνικο αντι να γινει μητροπολιτικο παρκο, ρημαζει στην εγκαταλειψη και την βρωμια και αν περασεις θα δεις τσιγγανους να εχουν απλωμενες μπουγαδες στα συρματοπλεγματα της περιφραξης. Κατα τα αλλα τους πειραξε ο βοτανικος που θα γινει γηπεδο και ενα εμπορικο κεντρο με παρκο χιλιαδων στρεματων, αντι της σημερινης τοξικης και ασυδοτης χαβουζας.
Ειμστε αξιοι της τυχης μας, ελληνες ανθελληνες μεσα στην ιδια μας την χωρα, με νοοτροπια ραγια ακομα και εχουν περασει τοσα χρονια απο την επανασταση. Βλεπουμε ακομα το κρατος σαν ξενο, που το οριζουν αλλοι κα εμεις κανουμε πλιατσικο οπως μπορουμε και τρωμε οτι μπορουμε με καθε μεσο, λες και δεν μας ανηκει πια, δεν ειναι δικο μας και των παιδιων μας.
Πρεπει να στρωσουμε κατω τους κωλους μας ολοι και να δουμε τι θα γινει απο εδω και περα, πρεπει να δωθει ενα τελος στην ατιμωρισια που βασιλευει σε αυτον τον τοπο γιατι η ατιμωρισια ειναι η αρχη της καθε παρανομιας με οποια μορφη και αν αυτη εκφραζεται.
Μετα τιμης
Istoploigos