" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη Βρετανία


Θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν επικρατούν στη Βρετανία, όπου τα πρώτα χιόνια έπεσαν φέτος νωρίς και σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις αναμένεται επιδείνωση του καιρού.
Χιόνι περίπου 10 εκατοστών κάλυψε τη βόρεια Σκωτία και τη βορειοανατολική Αγγλία στη διάρκεια της νύχτας. Πρόκειται για την πιο πρώιμη σφοδρή χιονόπτωση των τελευταίων 17 ετών.
Χιονοπτώσεις αναφέρθηκαν και στη Βόρεια Ιρλανδία και την Ουαλία. Το κύμα κακοκαιρίας προβλέπεται ότι θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα με θερμοκρασίες που θα πέσουν μέχρι και στους μείον 5 βαθμούς, πολύ χαμηλότερες από άλλες χρονιές στη διάρκεια του Νοεμβρίου.
Τα βόρεια και ανατολικά τμήματα της χώρας θα πληγούν περισσότερο. Ήδη περισσότερα από 60 σχολεία στη βορειοανατολική Σκωτία είτε έκλεισαν ή ματαίωσαν τη μεταφορά μαθητών εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών.
Η Μετεωρολογική Υπηρεσία κάλεσε τους οδηγούς να προσέχουν, καθώς σε πολλούς δρόμους, κυρίως στη Σκωτία, υπάρχει πάγος στο οδόστρωμα

www.in.gr

Μένει στην ΑΕΚ ο Σκόκο....


Μέχρι το 2013 θα παραμείνει στην ένωση ο Νάτσο σκόκο που συμφώνησε με την διοίκηση της ομάδας λίγα εικοσιτετράωρα πρίν την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.

Νέα 48ωρη απεργία της ΠΝΟ την Παρασκευή και το Σάββατο


Νέα 48ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της Παρασκευή 26 Νοεμβρίου έως τις 6 το πρωί της Κυριακής 28 Νοεμβρίου αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία σε συνεδρίασή της.

Από την απεργία των ναυτικών αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα στα νησιά, καθώς ήδη υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες από πολλούς παραγωγούς στην Κρήτη για τα προϊόντα τους.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/11/2010
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ. ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΑ. ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ 7 ΜΕ 8 ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟΠΙΚΑ 9 ΜΠΟΦΟΡ. ΑΠΟ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ.

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ Πέμπτη και Παρασκευή


Να προβεί σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση σήμερα, Πέμπτη και αύριο, Παρασκευή αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ, μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσής της.

Οι πράκτορες ζητούν μεταξύ άλλων τη κατάργηση της υποχρέωσης τήρησης βιβλίων, την άμεση κατάθεση της Νομοθετικής ρύθμισης που κατοχυρώνει το περιεχόμενο των Συμβάσεων, την αποκλειστική διάθεση όλων των παιχνιδιών της ΟΠΑΠ ΑΕ μέσα από τα πρακτορεία, την άμεση ανανέωση και βελτίωση των υφισταμένων παιχνιδιών, με ανταγωνιστικούς όρoυς καθώς και την επαναδιαπραγμάτευση της Σύμβασης με τον ΟΤΕ και άμεση απόδοση του 35% από την ΟΠΑΠ ΑΕ.

Η γενική συνέλευση αποφάσισε επίσης μεταξύ άλλων την καταβολή ενός ευρώ ανά εκκαθαριστικό ανά πράκτορα το οποίο θα παρακρατείται από τα μέλη των σωματείων/ μέλη της ΠΟΕΠΠΠ μέσω του μηχανογραφικού συστήματος της ΟΠΑΠ ΑΕ, και θα αποδίδεται στην ΠΟΕΠΠΠ, προκειμένου αυτή να ενισχύσει την οικονομική της αυτοτέλεια.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η αποκομιδή των σκουπιδιών το πρώτο εμπόδιο για τον «Καλλικράτη»


Πρεμιέρα με σκουπίδια ενδέχεται να κάνει ο «Καλλικράτης» σε αρκετούς δήμους της χώρας, καθώς μετά το τέλος του έτους δεν θα μπορούν να αναθέτουν σε ιδιώτες την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Το αδιέξοδο που αναμένεται να δημιουργηθεί οφείλεται στο γεγονός ότι είτε οι δήμοι δεν διαθέτουν δικές τους υπηρεσίες καθαριότητας, είτε οι υπηρεσίες αυτές δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών όλων των περιοχών, που συνενώνονται πλέον µετά τον «Καλλικράτη», όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών ανέφεραν όµως πως είναι σχεδόν απίθανο να δοθεί παράταση και να επιτραπεί η συνέχιση της αποκοµιδής σκουπιδιών από ιδιωτικά συνεργεία και για το 2011.

Σύµφωνα πάντως µε τα στοιχεία, 18 από τους 325 καλλικρατικούς δήµους δεν έχουν καν υπηρεσία καθαριότητας και µέχρι σήµερα εξυπηρετούνταν από ιδιωτικά συνεργεία. Τέτοια περίπτωση αποτελεί για παράδειγµα ο ∆ήµος Πλαστήρα, στην Καρδίτσα, όπως και ο ∆ήµος Κύθνου. Στους δήµους αυτούς, η εφαρµογή του νέου νόµου είναι αδύνατη.

Ωστόσο, το πρόβληµα είναι εντονότερο εάν συνυπολογιστεί πως και πολλοί άλλοι δήµοι δεν θα µπορέσουν από την 1η Ιανουαρίου να ανταποκριθούν.

Οι περισσότεροι τουριστικοί δήµοι της χώρας ανέθεταν επίσης σε ιδιώτες την αποκοµιδή, ανεξάρτητα εάν είχαν ή όχι δηµοτική υπηρεσία, προκειµένου να µπορέσουν να καθαρίζουν τις πόλεις τους ιδίως κατά τους µήνες αιχµής.

Ανάλογη πρακτική ακολουθούσαν δήµοι, οι οποίοι διέθεταν αποµακρυσµένα δηµοτικά διαµερίσµατα και όπου η συντήρηση στόλου οχηµάτων καθαριότητας και προσωπικού για την εξυπηρέτησή τους θα ήταν πολύ πιο δαπανηρή από τη σύµβαση µε κάποιον ιδιώτη.

Στους αιρετούς επικρατεί έντονος προβληµατισµός και ήδη έχουν ζητήσει να υπάρξει νέα παράταση, µε δεδοµένα και τα προβλήµατα που δηµιουργούν οι επιταγές του Μνηµονίου.

Συγκεκριµένα, ανέφεραν πως δεν µπορούν να προχωρήσουν επί του παρόντος σε σύσταση νέων υπηρεσιών καθαριότητας, καθώς οι προσλήψεις µόνιµου προσωπικού έχουν παγώσει.

Στο µεταξύ, όλα δείχνουν πως θα ψαλιδιστεί δραµατικά – εάν όχι να καταργηθεί – ο αριθµός των συµβασιούχων που θα έχουν δικαίωµα να προσλάβουν, οπότε βρίσκονται ουσιαστικά µε τα χέρια δεµένα.

Ακόµη όµως και το ενδεχόµενο να εξυπηρετηθούν για κάποιο διάστηµα από άλλους γειτονικούς δήµους στο πλαίσιο διαδηµοτικής συνεργασίας, κρίνεται ανέφικτο σε αυτή τη χρονική συγκυρία και µέχρι να βρουν οι νέοι δήµοι τον βηµατισµό τους, δηλαδή να ξεκαθαρίσουν πώς θα διαχειριστούν τα απορρίµµατα εντός των νέων γεωγραφικών τους ορίων.

Αλλά και σε µεγαλύτερους δήµους, µε οργανωµένες υπηρεσίες υπήρχαν εκτιµήσεις πως η απώλεια των συµβασιούχων δεν αποκλείεται να δηµιουργήσει προβλήµατα.

Για τους λόγους αυτούς στελέχη της Αυτοδιοίκησης υποστήριζαν ότι τελικά μπορεί να υπάρξει κάποιο παράθυρο για τη συμμετοχή ιδιωτών στην αποκομιδή, τουλάχιστον για κάποιο χρονικό διάστημα.

Newsroom ΔΟΛ