" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Εγκατάλειψη & αδιαφορία σε παιδική (χαρά;) στον Λόφο Ιππείου Κολωνού










Μόνο θλίψη και οργή μπορεί να νιώσει κανείς όταν αντικρύζει την εγκατάλειψη στην παιδική χαρά στον Λόφο του Κολωνού. Μια ιστορική περιοχή για την Αθήνα. Ο δήμος Αθηναίων που είναι και υπεύθυνος λογικά για την συντήρηση έχει γνώση που κάνουν κούνια και υπό ποιές συνθήκες τα παιδιά μας;
Ο μοναδικός πνεύμονας πρασίνου για την περιοχή είναι μια όαση όταν είναι καθαρός και αρκετός κόσμος περνάει τον χρόνο του εκεί ιδικά ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά.
Οι εγκαταστάσεις παιδικής χαράς είναι πραγματικά απαράδεκτες. Δεν μπορούν να τις συντηρήσουν και να τις αντικαταστήσουν με σύγχρονες; Τόσο μεγάλο κόστος έχουν;Τα κονδύλια για τις εκδηλώσεις στο θέατρο που υπάρχει είναι αρκετά, δεν περισεύει κάτι για να παίζουν με ασφάλεια τα παιδιά μας; Εκτός και αν θεωρόύν τον Κολωνό φτωχή και περιθωριακή συνοικία και τον έχουν αφήσει στην τύχη του.
Οι κούνιες είναι απο την δεκαετία του 80 (βλ. φωτό), άβαφτες, σκουριασμένες,με μπουλώνια παλιά που όταν ανέβουν 4 παιδιά στις 4 κούνιες όλη η εγκατάσταση κουνιέται και τρίζει. Οι αλυσίδες σκουριασμένες, ενώ οι κούνιες είναι ξύλινες σκασμένες από τον ήλιο και την βροχή και εύκολα ένα παιδί μπορεί να τρυπηθεί από μία σκλήθρα.
Έχει μόνο 2 τραμπάλες σε άθλια κατάσταση και αυτές, ενώ δεν έχει μια τσουλήθρα, ή ένα συγκρότημα δραστηριοτήτων ολοκληρωμένο όπως βλέπουμε σε άλλους χώρους αντίστοιχους άλλων δήμων.
Αν με αυτήν την εικόνα είναι ευχαριστημένοι κάποιοι που μόνο την ψήφο μας ζητάνε τότε μπράβο τους. Το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι τέτοιοι χώροι αναψυχής να εγκαταλεφθούν από τους ίδιους τους κατοίκους και να γίνουν βορά σε κάθε είδους περιθωριακή και εγκληματική δρστηριότητα.

Μετά τιμής Istoploigos

Ενστάσεις και από την Κομισιόν στην υλοποίηση της συμφωνίας με την Cosco



Από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή φαίνεται να έρχεται το επόμενο εμπόδιο στην υλοποίηση της συμφωνίας ΟΛΠ-Cosco, αφού η Επιτροπή εκτιμά ότι ορισμένοι από τους όρους της συμφωνίας αντίκεινται στο κοινοτικό δίκαιο.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα του Σαββάτου, οι Ευρωπαίοι εταίροι σε επιστολή τους με ημερομηνία 14 Οκτωβρίου 2009 αναφέρονται σε περίπου 25 σημεία-παρατηρήσεις, προειδοποιώντας μεταξύ άλλων ότι οι φοροαπαλλαγές που ισχύουν για την Cosco συνιστούν εμμέσως κρατική ενίσχυση.

Το υπουργείο Οικονομίας ζήτησε και πήρε παράταση από την EE προκειμένου να απαντήσει, ώστε να έχει χρόνο να καταλήξει σε μία πρώτη συμφωνία με τους Κινέζους.

Σε περίπτωση που η ΕΕ δεν καλυφθεί από την επιστολή αιτιολόγησης της ελληνικής πλευράς, το όλο ζήτημα θα παραπεμφθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι υψηλότατα πρόστιμα έχει κληθεί να πληρώσει η χώρα μας και για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και για την Ολυμπιακή.

Newsroom ΔΟΛ

Μικρός που είναι ο κόσμος