" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Σταματά η μετάδοση αναλογικής TV σε περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Περίπου 40.000 νοικοκυριά που λαμβάνουν τηλεοπτικό σήμα από τους πομπούς της Αίγινας και του λόφου του Φιλίππειου στη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να προμηθευτούν άμεσα αποκωδικοποιητές ενόψει της διακοπής των αναλογικών μεταδόσεων εντός του 2009, ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.
Για τα κανάλια της κρατικής τηλεόρασης, ο φορέας που έχει αναλάβει τη μετάβαση είναι η ΕΡΤ, ενώ τις ψηφιακές εκπομπές για τους ιδιωτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας (Alpha, Alter, Antenna, Μακεδονία TV, Mega, ΣΚΑΪ, Star) αναλαμβάνει η εταιρεία Digea.
«Σύμφωνα με απόφαση της Παγκόσμιας Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU), έως το 2015 όλες οι χώρες θα πρέπει να έχουν εγκαταλείψει την ξεπερασμένη αναλογική τεχνολογία και να προχωρήσουν στην εκπομπή ψηφιακού σήματος για την τηλεόραση. Μάλιστα, με οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, προτρέπονται να σταματήσουν την προβολή των αναλογικών προγραμμάτων τους έως το τέλος του 2012» υπενθύμισε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.
Ο κ. Χατζηδάκης πραγματοποίησε την Πέμπτη σύσκεψη για τη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση, κατά την οποία τέθηκαν κυρίως θέματα προστασίας του καταναλωτή. Συμμετείχαν εκπρόσωποι της Digea, oi γενικοί γραμματείς Βιομηχανίας Γιώργος Αναστασόπουλος, Καταναλωτή Γιάννης Οικονόμου και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος Αντώνης Μακρής.
Έλλειψη συχνοτήτων
«Λόγω έλλειψης συχνοτήτων το σχέδιο μετάβασης προβλέπει ότι συγκεκριμένες περιοχές θα χάσουν εντελώς το αναλογικό σήμα ακόμη και μέσα στο 2009. Στην Αθήνα θα κλείσει η αναλογική εκπομπή, από την Αίγινα, όλων των σταθμών. Το ίδιο, ακριβώς, θα συμβεί και στη Θεσσαλονίκη, από το κέντρο εκπομπής στο λόφο του Φιλίππειου» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης
«Το κράτος έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό με έντυπο ενημερωτικό υλικό, που έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την DIGEA και το οποίο θα διατίθεται στα ΚΕΠ και άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Επιπρόσθετα, για τους τηλεθεατές των περιοχών με το ειδικότερο πρόβλημα έχουμε αποφασίσει να αποστείλουμε προσωπική επικοινωνία, μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, όπου θα εξηγούμε λεπτομερώς τα βήματα» υποσχέθηκε.Τις τεχνικές λεπτομέρειες εξήγησε ο γ.γ. Βιομηχανίας Γ.Αναστασόπουλος: «Το μόνο που απαιτείται είναι η αγορά ενός αποκωδικοποιητή που να πληροί τις προδιαγραφές MPEG4 -το πρότυπο που έχει επιλέξει η Digea- ο οποίος είναι συμβατός και με το πρότυπο MPEG2, που έχει επιλέξει η ΕΡΤ. Ο καταναλωτής, απλά, προμηθεύεται τον αποκωδικοποιητή από τα εμπορικά καταστήματα [...] Οι νέες τηλεοράσεις ως επί το πλείστον είναι συμβατές με το νέο ψηφιακό σήμα».
Σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση, στις αρχές του 2010 οι ψηφιακές μεταδόσεις θα έχουν επεκταθεί στις αρχές στο 60% του ελληνικού πληθυσμού.



Πηγλή: http://www.in.gr/