" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Δύσκολη κλήρωση αλλά μεγάλες οι δυνατότητες της εθνικής στο Μουντομπάσκετ


Επικεφαλής του Γ' ομίλου του Μουντομπάσκετ 2010 είναι η Ελλάδα με αντιπάλους τις Τουρκία, Πουέρτο Ρίκο, Ρωσία, Κίνα και Ακτή Ελεφαντοστού.

Η κλήρωση της διοργάνωσης έγινε στην Κωνσταντινούπολη, εκεί όπου έχουν δώσει ραντεβού οι κορυφαίες ομάδες του κόσμου από τις 28 Αυγούστου έως τις 12 Σεπτεμβρίου.


Πρόκειτε σίγουρα για τον όχιο και πιο εύκολο όμιλο, καθώς η εθνική μας ομάδα θα κληθεί να αντιμετωπίσει στην Αγκυρα την διοργανώτρια χώρα, την δυνατή (με τους ΝΒΑερ) Ρωσία, την Κίνα (πιο δύσκολη από το 5ο γκρουπ δυναμικότητας), το πάντα υπολογίσιμο Πουέρτο Ρίκο και την αδύναμη Ακτή Ελεφαντοστού.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τουλάχιστον στην β' φάση της διοργάνωσης οι διεθνείς αποφεύγουν ΗΠΑ και Αργεντινή, καθώς ο Γ' όμιλος διασταυρώνεται με τον Δ'.

Στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στη Κωνσταντινούπολη, παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της FIBA Europe Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιόνας Καζλάουσκας, ο γενικός αρχηγός της Εθνικής ομάδας Γιώργος Κολοκυθάς και ο τιμ μάνατζερ Νίκος Φιλίππου.

Όπως έγινε γνωστό, η ομάδα των ΗΠΑ εξέφρασε την επιθυμία να αγωνίζεται στην Κωνσταντινούπολη (αίτημα που έγινε δεκτό) και μετά από κάθε αγώνα να διαμένει στην Αθήνα για λόγους ασφαλείας!

Τέλος πριν από την έναρξη της διαδικασίας παρουσιάστηκε η μασκότ της διοργάνωσης, που ήταν μία γάτα.


Αναλυτικά:

Α' όμιλος:
Αργεντινή, Σερβία, Αυστραλία, Γερμανία, Ανγκόλα, Ιορδανία.

Β' όμιλος (Κωνσταντινούπολη):
ΗΠΑ, Σλοβενία, Βραζιλία, Κροατία, Ιράν, Τυνησία.

Γ΄όμιλος (Αγκυρα):
Ελλάδα, Τουρκία, Πουέρτο Ρίκο, Ρωσία, Κίνα, Ακτή Ελεφαντοστού.

Δ' όμιλος (Σμύρνη):
Ισπανία, Γαλλία, Καναδάς, Λιθουανία, Νέα Ζηλανδία, Λίβανος.

Το πρόγραμμα της Ελλάδας:

Eλλάδα-Κίνα(28/8)

Ελλάδα-Πουέρτο Ρίκο (29/8)

Ελλάδα-Ρωσία (31/8)

Ελλάδα-Ακτή Ελεφαντοστού (1/9)

Ελλάδα-Τουρκία (2/9)


Το πρόγραμμα

Φάση των ομίλων: 28 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου
Φάση των «16»: 4, 5, 6 και 7 Σεπτεμβρίου
Προημιτελικοί: 8 και 9 Σεπτεμβρίου
Ημιτελικοί: 11 Σεπτεμβρίου
Τελικός: 12 Σεπτεμβρίου


Newsroom ΔΟΛ

Χωριά εκκενώνονται καθώς ξυπνά το ηφαίστειο Μαγιόν στις Φιλιππίνες


Μανίλα




Σε πρόχειρους καταυλισμούς φαίνεται ότι θα περάσουν τα Χριστούγεννα οι 20.000 άνθρωποι που απομάκρυναν οι αρχές από την περιοχή του ηφαιστείου Μαγιόν στις Φιλιππίνες, το οποίο ξυπνά τρία χρόνια μετά την τελευταία του έκρηξη.

Τολύπες καπνού και ρυάκια λάβας εμφανίστηκαν το βράδυ της Δευτέρας στην κορυφή του ηφαιστείου των 2.460 μέτρων, και την Τρίτη οι ηφαιστειολόγοι να ανεβάσουν το επίπεδο συναγερμού δύο βαθμίδες κάτω από το στάδιο της μείζονος έκρηξης.

Υπό το φόβο νέας έκρηξης, η αγροτική επαρχία Αλμπέι, 340 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μανίλα, κηρύχθηκε σε «κατάσταση επικείμενης καταστροφής», προκειμένου να αποδεσμευθούν άμεσα τα κονδύλια που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Η ισχυρότερη καταγεγραμμένη έκρηξη του Μαγιόν συνέβη το 1814 και σκότωσε πάνω από 1.200 άτομα.

Περίπου 30.000 άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν όταν το ηφαίστειο εξερράγη τελευταία φορά το 2006. Περισσότεροι από 1.000 σκοτώθηκαν αργότερα από λαχάρ, ένα είδος σαρωτικής κατολίσθησης ηφαιστειακής τέφρας και λάσπης που εκδηλώνεται σε πλαγιές ηφαιστείων έπειτα από ισχυρές βροχές.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Δημιουργήστε τα δικά σας κεριά


Φέτος τα Χριστούγεννα μπορείτε να επιχειρήσετε να δημιουργήσετε ακόμα και το δικό σας φως, κατασκευάζοντας κεριά που θα φωτίζουν όλες τις γιορτινές στιγμές σας
Υλικά
Μια συσκευασία κεριού σε κομμάτια, ή κερί χύμα από τα ειδικά μαγαζιά
Παραφίνη
Φυτίλι
Χρώματα για κεριά
Ένα ποτήρι
Λιώνουμε το κερί στο κατσαρολάκι μέχρι να γίνει υγρό στη συνέχεια προσθέτουμε την παραφίνη στην αναλογία που αναγράφεται στη συσκευασία του κεριού, ανακατεύοντας σε υψηλή θερμοκρασία.

Κόβουμε το φυτίλι στο ανάλογο μέγεθος και το βουτάμε στο λιωμένο κερί και το απλώνουμε πάνω σε αλουμινόχαρτο να στεγνώσει.
Ακολούθως τυλίγουμε την άκρη του φυτιλιού στο καλαμάκι, το οποίο ακουμπάμε στο χείλος του ποτηριού. Την άλλη άκρη την κολλάμε στον πάτο του ποτηριού με δυο σταγόνες κόλα.

Τέλος αδειάζουμε το υγρό κερί και το αφήνουμε να στεγνώσει. Αν θέλουμε μπορούμε να ετοιμάσουμε με τον ίδιο τρόπο κερί στο οποίο θα έχουμε προσθέσει το ειδικό χρώμα, όσο βρίσκεται στο κατσαρολάκι.

Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς μέσα στο ίδιο ποτήρι, αφού προσθέσουμε το χρωματιστό κερί πάνω στο προηγούμενο το οποίο έχουμε αφήσει για δέκα λεπτά να στεγνώσει.