" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Mini Καύσωνας προ των πυλών



Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα έχουμε την πρώτη θερμή εισβολή στην χώρα μας. Η θερμοκρασία ενδέχετε στα ηπειρωτικά της χώρας και συμπεριλαμβάνετε και η Αττική, να φτάσει στους 35ο C.
Δεν πρόκειτε να κρατήσει πολύ , αλλά θα είναι η πρώτη καλοκαιρινή επίσκεψη στην χώρα μας για φέτος.
Καλά μπάνια.

«Aνοίγουν» οριστικά τα Τέμπη το Σάββατο



Στην κυκλοφορία παραδίδεται ξανά αύριο, Σάββατο, η Εθνική Οδός στο τμήμα της Κοιλάδας των Τεμπών, οριστικά αυτή τη φορά. Συγκεκριμένα θα δοθούν στην κυκλοφορία την Παρασκευή τα μεσάνυχτα, μετά από 6 μήνες ταλαιπωρίας και την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Αυτοκινητόδρομος «Αιγαίο», παράλληλα ανακοινώνει την επαναλειτουργία των διοδίων που είχαν παραμείνει κλειστά το ανωτέρω διάστημα.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «οι εργασίες προστασίας των πρανών από τις βραχοπτώσεις καθώς και οι εργασίες αποκατάστασης ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και συντομότερα του αρχικά προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος».

»Κατά τη διάρκεια των 14 εβδομάδων που διήρκησαν οι εργασίες, 40 εξειδικευμένοι αλπινιστές απομάκρυναν (ξεσκάρωσαν) πάνω από 2000 τόνους βράχων, εγκατέστησαν 2,8 χλμ. φρακτών, 5.000 τ.μ. διχτύων και πάνω από 500 μεμονωμένα αγκύρια βράχων μήκους 6-8 μέτρων ενώ το ελικόπτερο που επιχειρούσε στην Κοιλάδα για την επιτάχυνση των εργασιών πραγματοποίησε πάνω από 100 ώρες πτήσης».

»Μετά την απόδοση της Κοιλάδας των Τεμπών στην κυκλοφορία θα λειτουργήσουν πλέον όλοι οι σταθμοί διοδίων του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου (τμήμα ΠΑΘΕ Μαλιακός-Κλειδί)».

Ουσιαστικά θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά οι Σταθμοί Διοδίων σε Γυρτώνη-Μακρυχώρι και επαναλειτουργεί ο Σταθμός στον Πυργετό.

www.in.gr

Το τελευταίο αντίο για τα θύματα της τραγωδίας στην Marfin




Λουλούδια, κεράκια και μηνύματα στην είσοδο του μοιραίου κτιρίου της Marfin στην οδό Σταδίου εκφράζουν τη θλίψη, αλλά και την οργή για τον τραγικό θάνατο των τριών εργαζομένων.

Εκατοντάδες πολίτες πέρασαν χθες, Πέμπτη, από το σημείο της τραγωδίας για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων, αφήνοντας λίγα λουλούδια.

«Καλό ταξίδι και συγγνώμη» είναι το κεντρικό μήνυμα και δεκάδων χιλιάδων χρηστών του Facebook, που έγιναν μέλη σε γκρουπ στη μνήμη των τριών θυμάτων.

Στο Αίγιο, τόπο καταγωγής της Παρασκευής Ζούλια, η είδηση του θανάτου της 32χρονης πάγωσε την τοπική κοινωνία. Το απόγευμα της Πέμπτης, στην κεντρική πλατεία του Αιγίου πραγματοποιήθηκε καθιστική διαμαρτυρία.

Την Παρασκευή το τελευταίο αντίο για την Αγγελική Παπαθανασοπούλου και την Παρασκευή Ζούλια. Αύριο, Σάββατο, κηδεύεται ο Επαμεινώνδας Τσακάλης.



Newsroom ΔΟΛ