" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Μας έχουν γεμίσει με μικροτσίπ? Πόσο αθώα είναι και σε τι αποσκοπούν?

Πρόσφατα ανακάλυψα οτι γνωστό στοματικό διάλυμα, στην ετικέτα με τις οδηγίες, εκτός από το κανονικό barcode είχε και ένα δεύτερο κολλημένο το οποίο και απέκρυπτε τις οδηγίες χρήσης.
Στην προσπάθειά μου να το ξεκολλήσω, ανακάλυψα οτι το δεύτερο barcode από πίσω είχε κολλημένο ένα ολοκληρωμένο τσιπάκι, με πλακέτα κανονική.
Επειδή ξέρω οτι το barcode διαβάζεται από μηχανάκια, και επειδή ξέρω οτι υπάρχουν μικρές συσκευές εκτύπωσης κωδικών γιατί μπορεί να αλλάξει μια τιμή και πρέπει να τυπώσουν άλλα καινούρια και πιθανόν να επικολληθούν, πάντα τυπώνονται σε απλό αυτοκόλλητο και ποτέ μα ποτέ δεν είναι ειδική κατασκευή με τσιπάκι ενσωματωμένο.
Αναρωτιέμαι σε τι άλλες συσκευασίες υπάρχουν χωρίς να το ξέρουμε.
Εδώ και οι φωτογραφίες.