" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

«Χιονοδρομική πίστα» το στάδιο της Κίνας


Σε χειμερινή παιδική χαρά φαίνεται πως μετατράπηκε το εθνικό στάδιο της Κίνας. Τεχνητό χιόνι έχει καλύψει κάθε μεριά του σταδίου, σε μια προσπάθεια περισσότεροι τουρίστες να προσελκυσθούν κατά τη διάρκεια των ημερών των Χριστουγέννων. Η μετατροπή αυτή του σταδίου που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς το 2008 σε «χιονοδρομική πίστα» κόστισε περίπου 50 εκατομμύρια Yuan.

e-go.gr

Τραγική η κατάσταση στα Φίτζι


Πάνω από το 80% των νήσων Φίτζι δεν διαθέτουν ηλεκτροδότηση, σχεδόν 4.000 άνθρωποι παραμένουν στα κέντρα υποδοχής των πληγέντων από τον κυκλώνα Mick και πέντε άνθρωποι εκτιμάται ότι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με πληροφορίες από την πρωτεύουσα Σούβα.
Οι αρχές στο νησί άρχισαν να αποτιμούν τις ζημιές από τον κυκλώνα της περιόδου, ο οποίος είχε ανέμους 150 χιλιομέτρων την ώρα και προκάλεσε καταρρακτώδεις βροχές στη χώρα την Δευτέρα και την Τρίτη.
Σύμφωνα με τις Αρχές, ο κυκλώνας Μικ πιστεύεται ότι προκάλεσε έως και πέντε θανάτους, καθώς δυο άνθρωποι παρασύρθηκαν από τα νερά χειμάρρων, δυο αλιείς αγνοούνται μετά τον απόπλου τους παρά τις προειδοποιήσεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας ενώ ένας 18χρονος έχασε τη ζωή του από την πτώση δέντρου.
Οι καλλιέργειες στο νησί υπέστησαν μεγάλες ζημιές, δήλωσε αρμόδιος αξιωματούχος, που προειδοποίησε ότι η τιμή των λαχανικών και των τροφίμων στο νησί θα αυξηθούν, ανέφερε η ιστοσελίδα των «Fiji Times».
«Ο κυκλώνας θα έχει αρνητικές συνέπειες για τον τουρισμό και τη γεωργία », είπε ο αξιωματούχος.
Τα νερά των πλημμυρών υποχώρησαν στις περισσότερες περιοχές της χώρας την Τρίτη και αρκετοί από τους εκτοπισμένους επέστρεψαν στα σπίτια τους. Ο κυκλώνας Μικ εξασθένισε σε τροπική καταιγίδα την Τετάρτη, προκαλώντας βροχές και ισχυρούς ανέμους στα νησιά Τόνγκα, νοτιοανατολικά των Φίτζι.

pathfinder.gr

Πλοίο ονόματι Ολυμπιακός πιάστηκε με 2,7 τόνους κοκαΐνης!


Πλοίο που είχε ως όνομα "Ολυμπιακός" πιάστηκε από την ακτοφυλακή στην Καραϊβική με 2,7 τόνους κοκαΐνης στις τρεις Δεκεμβρίου.

Η ακτοφυλακή του Μαϊάμι σταμάτησε στις 3 Δεκεμβρίου ύποπτο πλοίο στο οποίο μετά από έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε πως είχε πάνω του 2,7 τόνους κοκαΐνης.

Το παράξενο στην όλη υπόθεση είναι πως το όνομα του πλοίο είναι Ολυμπιακός! Το ενδεκαμελές πλήρωμα της φρεγάτας συνελήφθη και αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες.

Η αξία των ναρκωτικών ουσιών που βρέθηκε πάνω στο πλοίο, σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, αγγίζει τα 85 εκ. δολάρια!

Ακόμα είναι άγνωστο αν το πλήρωμα είναι ελληνική προέλευσης, κάτι το ποίο αναμένεται να γίνει γνωστό στο επόμενο διάστημα.

pathfinder.gr

Μεγάλα χρέη από τους εναλλακτικούς παρόχους προς τον ΟΤΕ


Στα 95 εκατ. ευρώ φτάνουν τα χρέη των εναλλακτικών παρόχων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, προς τον ΟΤΕ, ενώ την ίδια στιγμή οι οφειλές των σχολείων στον Οργανισμό αγγίζουν τα 35 εκατ. ευρώ.
Τις ανακοινώσεις έκανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Παναγής Βουρλούμης και πρόσθεσε ότι σε αυτή τη χρονική στιγμή δεν μπορεί να γίνει νέα εθελούσια έξοδος, αλλά μόνο στοχευμένη αποχώρηση προσωπικού, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.
Αναφερόμενος στην μετοχή του ΟΤΕ, είπε ότι η αξία της Εταιρίας είναι μεγαλύτερη και πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να δανειστεί το 2010, καθώς υπάρχουν ταμειακά συσσωρεύσιμα.
Για το ενδεχόμενο φορολόγησης των εσόδων που προέρχονται από μερίσματα, ανέφερε ότι αν φορολογηθούν θα είναι επώδυνη εισφορά για τον ΟΤΕ, που δεν πρόκειται «να καθίσει σαν την κότα», όπως τόνισε χαρακτηριστικά, αλλά θα πολεμήσει ακολουθώντας όλα τα νόμιμα μέσα.

ANT1