" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Η κρίση πλήττει και την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου


Η οικονομική κρίση μπορεί να μη «γονάτισε» την Αυστραλία κατάφερε όμως να πλήξει, μεταξύ άλλων, και τη γιορτή των ερωτευμένων Αποτέλεσμα, πολλές από τις «κιτς» συνθέσεις που κάθε χρόνο παρέλαυναν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, όπως π.χ. πελώριες λευκές αρκούδες, σε φυσικό σχεδόν μέγεθος, μ' ένα πλαστικό τριαντάφυλλο παραμάσχαλα, να πάνε φέτος περίπατο.
«Τέτοιο πράγμα δεν έχουμε ξαναδεί, μέσα στα είκοσι χρόνια που έχουμε την επιχείρηση», θα πει ιδιοκτήτης ανθοπωλείου που τέτοια μέρα έβγαζε, όπως είπε, το ενοίκιο της μισής χρονιάς.
Την ίδια ώρα, αυστραλιανή εφημερίδα φιλοξενεί τις απόψεις καταστηματαρχών για την κρίση που κτυπά και την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Ο Θίο, φοβερός επαγγελματίας, πάντα έβρισκε τρόπους να ελκύει τους έχοντες, για το λόγο ότι εκτός από εισαγόμενα δίμετρα κόκκινα τριαντάφυλλα, άνθρωπος διαθέτει και μεγάλη φαντασία.
Ακόμη, πέρυσι, τέτοιες μέρες, ήταν μέσα στην τρελή χαρά, γιατί οι ιδέες και οι πρωτοτυπίες του ενθουσίαζαν τους παλιούς πελάτες που πάντα, «ας είναι καλά οι άνθρωποι» όπως λέει, του έφερναν και καινούριους. Μια φορά, είπε, είχε φέρει γαϊδουράκι για να το φορτώσει κόκκινα τριαντάφυλλα, μέσα σε χρυσά καλάθια (βαμμένα δηλαδή) και να τα στείλει στο ζευγάρι που μόλις είχε γυρίσει από γαμήλιο ταξίδι στη Ρόδο και ο γαμπρός ζήτησε κάτι με χρώμα ελληνικό. Είχε ανέβει στη Λίνδο με γαϊδουράκι και δεν μπορούσε να το ξεχάσει με τίποτε. «Μην υπολογίζεις το κόστος. Θέλω κάτι πολύ μοναδικό», είπε.
Παλιά όμως μεγαλεία και διηγώντας τα να σκας, γιατί φέτος «μαύρες πλερέζες» φορούν οι έμποροι και την εξήγηση θα τη δώσει ο Θίο μόνος του: «Κοίταξε, αυτή η οικονομική κρίση χτύπησε τους πολύ λεφτάδες. Όσο πιο πολλά είχε κανείς τόσο πιο πολλά έχασε, με την πανωλεθρία στα χρηματιστήρια, πολλοί 'τρελάθηκαν'. Φέτος, ειλικρινά, δεν έχουν δώσει σημεία ζωής. Και δε φτάνει αυτό, έχω και τους προμηθευτές μου να με ζαλίζουν γιατί δεν δίνω ακόμη παραγγελίες. Τι να τις κάνω τις παραγγελίες; Εδώ κοντεύω να κλείσω το μαγαζί. Έχουμε καταντήσει να πιάνουμε κουβέντα με τους περαστικούς, μη φιλοτιμηθούνε και πάρουν κανένα ντόπιο κρίνο».
Ιδιοκτήτρια μπουτίκ ρούχων, που τέτοιες μέρες δεν πρόφταινε να τυλίγει σε μεταξωτά χαρτιά γαλλικά εσώρουχα πολυτελείας και ολομέταξα νυχτικά, λέει φέτος: «Δεν υπάρχει κίνηση. Κόπηκαν με το μαχαίρι τα πάντα. Έριξα τις τιμές για να διώξω μερικά εμπορεύματα, αλλά ούτε κι' αυτό έπιασε. Δεν μπορώ να καταλάβω. Πληρώνω μεγάλα ενοίκια για να είμαι ανάμεσα στους έχοντες και να μη φοβάμαι ανεργίες και κρίσεις οικονομικές. Να όμως, που κανείς δεν είναι άτρωτος», θα πει μοιρολατρικά, εκφράζοντας μια δική μου σκέψη.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα TrueLocal, 54% των Αυστραλών σχεδιάζουν να ξοδέψουν κάτω από $150 για να γιορτάσουν τον Άγιο Βαλεντίνο. Ένα πέμπτο δεν θα κάνουν τίποτε ιδιαίτερο, είπαν. Το πολύ-πολύ κανένα πικνίκ στη θάλασσα. Σε ποσοστό 17%, είπαν ότι δεν θέλουν να γιορτάσουν. Ούτε καν να βγουν έξω. Θα μείνουν σπίτι τους να δούνε κανένα DVD και να φάνε πίτσα!

Συναγερμός στον Έβρο


Η αύξηση της στάθμης των ποταμών Έβρου και Άρδα στη Θράκη έχει θέσει σε επιφυλακή τις αρμόδιες αρχές της νομαρχίας Έβρου, ενώ η θραύση των αναχωμάτων έχει προκαλέσει πλημμύρες σε πάνω από 65.000 στρέμμα τα καλλιεργήσιμης γης.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Σουφλί αποφασίστηκε να προκληθούν τεχνητές πλημμύρες στον Λαγυνά και την Πέπλο, προκειμένου να υπάρξει εκτόνωση της κατάστασης και αποφευχθούν τα χειρότερα.
Το πρωί του Σαββάτου η στάθμη των νερών στη γέφυρα του Άρδα μετρήθηκε στα 4 μέτρα, ωστόσο από τη νομαρχία εκτιμούν τη ροή από τα βουλγαρικά φράγματα σε 200 κυβικά το δευτερόλεπτο και ως εκ τούτου ελεγχόμενη.
Η στάθμη του Έβρου στο Πύθιο και το Πέταλο έχει ξεπεράσει τα όρια συναγερμού (5,85μ. και 6,40μ. αντίστοιχα). Σημειώνεται πως το Σάββατο το πρωί η θραύση του αναχώματος στην Κορνοφωλιά επέφερε πλημμύρα σε περίπου 3.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης.

Απόκριες 2010


Για τη φετινή αποκριά ο Δήμος Αθηναίων μάς υπόσχεται ένα χαρούμενο γλέντι, τόσο στο κέντρο της πόλης, όσο και στις γειτονιές για όλες τις ηλικίες και προτιμήσεις, συνδυάζοντας αρμονικά τις παραδόσεις με σύγχρονες ιδέες και εκδηλώσεις που θα είναι ελκυστικές για όλους τους κατοίκους και ιδιαίτερα τα παιδιά, αλλά και τους επισκέπτες της Αθήνας.
Οι βασικοί άξονες των φετινών εκδηλώσεων, για το πρόγραμμα των οποίων συνεργάστηκαν ο Πολιτισμικός Οργανισμός, τα Μουσικά Σύνολα, η Τεχνόπολις, ο Οργανισμός Νεολαίας & ΄Αθλησης και η Διεύθυνση Σχολικής Μέριμνας, είναι η Τσικνοπέμπτη, οι εκδηλώσεις για τα παιδιά στο κέντρο και στην περιφέρεια, οι εκδηλώσεις για τους νέους σε κεντρικά σημεία της πόλης, αλλά και το πλούσιο πρόγραμμα στο κέντρο αλλά και στα 7 Δημοτικά Διαμερίσματα.
Κυριακή 14/2 Θησείο, 11:30 μ.μ.: Έντεχνες και rock μπαλάντες με τους «Crescendo the Band»
Πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας, 11:30 μ.μ.: Μουσική με τη Φιλαρμονική Νέων ΟΝΑ
«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, 19.00 μ.μ.: «Ένα πιάνο και 14 φωνές», μουσική βραδιά με νέους καλλιτέχνες, σε συνεργασία με το 3ο Δημοτικό Διαμέρισμα
Μοναστηράκι, 20:00 μ.μ.: Συναυλία με το συγκρότημα βραζιλιάνικων κρουστών «Samba…more samba»

Καθαρά Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου


ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ, 10.00 π.μ. Παραδοσιακή μουσική και Ελληνικοί χοροί με τους Λάκη Χαλκιά, Στέλλα Κονιτοπούλου και το χορευτικό Συγκρότημα του Ιδρύματος Ζήση.


ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ, 11.00 π.μ. Λαϊκή μουσική από το συγκρότημα «Αγγελικά Πλασμένοι» και Ελληνικοί χοροί από το Συγκρότημα του Ιδρύματος Ζήση.


ΚΑΠΑΨ (Τριφυλλίας και Λάμψα Αμπελόκηποι), 11.00 π.μ. Παραδοσιακή και Λαϊκή Μουσική από τα συγκροτήματα «Ανέμου Ώτα» και «Κάβουρας»


ΛΟΦΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ (οδός Πυθέου, Ν. Κόσμος), 11.00 π.μ. Παραδοσιακή και λαϊκή μουσική από το συγκρότημα «Μνηστήρες»




* Αίθουσα Συναυλιών Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσού: Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8 - Αθήνα

*Λυρική Σκηνή: Ακαδημίας 32

*Πολυχώρος Δήμου Αθηναίων: Τιμοκρέοντος 6α – Ν. Κόσμος


Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο 210 3621601, στη Γραμμή του Δημότη 1595