" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

Ομίχλη στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία» εμποδίζει τις προσγειώσεις


Δυσλειτουργίες παρατηρούνται στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, λόγω της πυκνής ομίχλης που έχει καλύψει την πόλη από το πρωί του Σαββάτου.

Το κυριότερο πρόβλημα αφορά τις προσγειώσεις αεροσκαφών, καθώς οι απογειώσεις γίνονται κανονικά.

Το τελευταίο αεροσκάφος που προσγειώθηκε στο Μακεδονία ήταν της Olympic Air από την Αθήνα, στις 8 το πρωί. Έκτοτε, εξαιτίας των προβλημάτων, έχουν ακυρωθεί όλες οι πτήσεις με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Συνολικά, από το πρωί του Σαββάτου, έξι πτήσεις δεν κατάφεραν να πιάσουν έδαφος και οδηγήθηκαν στην Αθήνα, ενώ σε άλλες τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις, οι συνθήκες που επικρατούσαν την ώρα της προσέγγισης δεν εμπόδισαν τις προσγειώσεις.



Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ισχυρός σεισμός 6,7 Ρίχτερ στην Ινδονησία


Τραγική σύμπτωση την ημέρα της μνήμης του φονικού τσουνάμι να γίνει ισχυρός σεισμός.


Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στο νησί Μαλούκου της Ινδονησίας, σύμφωνα με σεισμολόγους. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Μετεωρολογίας και Γεωφυσικής της Ινδονησίας, η δόνηση σημειώθηκε στις 15:57 τοπική ώρα, περίπου 152 χλμ βορειοδυτικά του Τουάλ και σε βάθος 67 χλμ.

Η δόνηση σημειώνεται την ημέρα που η Ασία τιμά τη μνήμη των χιλιάδων νεκρών του δονικού τσουνάμι που έπληξε στις 26 Δεκεμβρίου του 2004 τις χώρες του Ινδικού Ωκεανού.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών ανέφερε από την πλευρά του ότι σεισμός 6 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα 270 χλμ βόρεια βορειοδυτικά του Σαουμλάκι στα νησιά Τανιμπάρ της Ινδονησίας σε βάθος 56 χλμ.

Σύμφωνα με τις αρχές της Ινδονησίας δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

www.newsit.gr

Δυσοίωνες οι προβλέψεις για το άνοιγμα της Εθνικής Οδού στα Τέμπη


Ιδιαίτερα αισιόδοξο χαρακτηρίζεται από ειδικούς επιστήμονες το σενάριο για άνοιγμα της Εθνικής Οδού στο ύψος των Τεμπών σε τρεις ή τέσσερις μήνες, καθώς αφ' ενός οι κατολισθήσεις συνεχίζονται, αφ' ετέρου, δε, υπάρχει και η εμπειρία από άλλες ανάλογες καταστάσεις, όπως στη Μαλακάσα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, όλες αυτές τις ημέρες, μία εβδομάδα μετά την καταστροφή, οι κατολισθήσεις στα Τέμπη συνεχίζονται και αυτό πιθανόν να σημαίνει ότι το φαινόμενο βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Αλλωστε σε δύο άλλες -ηπιότερες, όπως εκτιμάται- περιπτώσεις κατολισθήσεων το χρονικό διάστημα αποκατάστασης ήταν σαφώς πολύ μεγαλύτερο.

Για την αποκατάσταση της Εθνικής οδού στην περιοχή της Μαλακάσας χρειάστηκαν περίπου τρία χρόνια, ενώ στην περιοχή Παραδείσια - Τσακώνα της Εθνικής οδού Κορίνθου - Τριπόλεως - Καλαμάτας τα οδικά έργα δεν έχουν τελειώσει ακόμη.

Ώσπου να αποδοθεί στην κυκλοφορία η Εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης και η διέλευση από τα Τέμπη να είναι πάλι ασφαλής, η χώρα θα παραμένει κομμένη στα δύο, με την κυκλοφορία των οχημάτων να γίνεται από εναλλακτικές διαδρομές.

Έτσι, σε αυτή τη φάση το βάρος δίδεται στην ενίσχυση και βελτίωση βασικών σημείων του επαρχιακού οδικού δικτύου της περιοχής, που αναγκαστικά θα σηκώσει όλη τη διερχόμενη κίνηση.

Newsroom ΔΟΛ

Christmas House

Γραμμή βοήθειας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ για απεξάρτηση των παιδιών από το Ίντερνετ


Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που εδρεύει στο Νοσοκομείο Παίδων "Π & A Κυριακού", έχει δημιουργήσει τη Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ με αριθμό 800 11 800 15.
Η Γραμμή αυτή απευθύνεται σε εφήβους και τις οικογένειές τους, παρέχοντας υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (παρενόχληση, εξάρτηση, επιβλαβές περιεχόμενο, παιδοφιλία κ.α.).
Η Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ 80011 80015 είναι χωρίς χρέωση για αστικές και υπεραστικές κλήσεις, στελεχώνεται από εξειδικευμένους παιδοψυχολόγους σε θέματα χρήσης - κατάχρησης διαδικτύου για τα παιδιά και τους εφήβους. Λειτουργεί στη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), στο Παράρτημα του Νοσοκομείου Παίδων "Π. & Α. Κυριακού", Μεσογείων 24, Γουδή, Δευτέρα-Παρασκευή και ώρες 09:00-15:00.
Τα συμπτώματα
Σύμφωνα με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής, η πρόληψη από την "εξάρτηση" στο Διαδίκτυο είναι εύκολη, αρκεί οι γονείς να λάβουν εγκαίρως υπόψη τους τα σημάδια που τους δίνει το παιδί τους και να ζητήσουν άμεσα βοήθεια από τους ειδικούς. Τα παρακάτω συμπτώματα δηλώνουν πιθανώς εξάρτηση από το Ίντερνετ:
- Εκνευρισμός όταν το παιδί είναι εκτός Διαδικτύου - Χρήση του Διαδικτύου πολύ περισσότερο από το προτιθέμενο - Ξαφνική σχολική αποτυχία
- Διαταραχές ύπνου και αλλαγή των συνηθειών ύπνου - Μειωμένη φυσική δραστηριότητα - Διαταραχή στις οικογενειακές και διαπροσωπικές σχέσεις
- Αλλαγή των συνηθειών του παιδιού, όπως π.χ. παραμέληση φίλων, αγαπημένων χόμπι - Παραμέληση της προσωπική υγιεινής του.

Στην πλατεία Συντάγματος θα υποδεχθεί ο Δήμος Αθηναίων το 2010


Ένα φαντασμαγορικό πάρτι γεμάτο με μελωδίες και λάμψη σχεδιάζει ο Δήμος Αθηναίων για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Η υποδοχή του 2010 θα γίνει στο Σύνταγμα και όχι στην πλατεία Κοτζιά όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Η πλατεία Συντάγματος θα φιλοξενήσει ένα μοναδικό live πάρτι με λαμπερά πυροτεχνήματα, dj και vj sets, πρωτοποριακές ψηφιακές προβολές και μια μοναδική ομάδα μουσικών με κρουστά θα ανεβάσει το κέφι για την υποδοχή του 2010. Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 23:00.

Χάος στις μετακινήσεις στις ΗΠΑ προκαλεί η σφοδρή κακοκαιρία


Η ισχυρή χιονοθύελλα που συνοδεύεται από παγωμένους ανέμους έχει προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 18 ανθρώπων στις ΗΠΑ, αλλά και πολύ σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις.

«Το ταξίδι τα Χριστούγεννα θα είναι πολύ δύσκολο», προειδοποίησε ο Πατ Σλάτερ, εκπρόσωπος της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας NWS.

«Συνιστούμε στους ανθρώπους, αν μπορούν, να αλλάξουν τα σχέδιά τους για λόγους ασφαλείας», πρόσθεσε, συστήνοντας στους ταξιδιώτες να περιμένουν.

Η θύελλα σαρώνει όλες τις κεντρικές ΗΠΑ, από τα σύνορα με τον Καναδά μέχρι το Τέξας. Σε καθεστώς εκτάκτου ανάγκης έχουν κηρυχθεί οι Νότια Ντακότα, Τέξας και Οκλαχόμα, όπου έκλεισαν οι περισσότεροι αυτοκινητόδρομοι

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών έχουν σημειωθεί πάμπολλα τροχαία δυστυχήματα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 18 άνθρωποι, από αυτούς οι έξι στη Νεμπράσκα και άλλοι πέντε στο Κάνσας.

Στα βόρεια το χιόνι αναμένεται να φτάσει ακόμη και τα 60 εκατοστά, ενώ στο νότο έχουν εκδοθεί προειδοποιήσεις για πλημμύρες. Στο Τέξας σημειώθηκε και ανεμοστρόβιλος που ξερίζωσε τη στέγη ενός σπιτιού στο Λόνγκβιου.

Στο αεροδρόμιο του Σικάγο ματαιώθηκαν περισσότερες από 260 πτήσεις, ενώ στο αεροδρόμιο της Οκλαχόμα ακυρώθηκαν τουλάχιστον 70 πτήσεις.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό