" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Απορρίφθηκε διάταξη ν/σ για το παράνομο downloading


Το Συνταγματικό Συμβούλιο, που επιβλέπει τη νομιμότητα των γαλλικών νομοθετημάτων, απέρριψε την Τετάρτη τη βασική διάταξη του νομοσχεδίου κατά του παράνομου «κατεβάσματος» μουσικής και ταινιών από το διαδίκτυο, το οποίο εγκρίθηκε τον περασμένο μήνα και προέβλεπε την διακοπή της πρόσβασης στο Ιντερνέτ των υπότροπων χωρίς δικαστική εντολή.
Η απόφαση αποτελεί κόλαφο κατά της κυβέρνησης και του Νικολά Σαρκοζί, που υπερασπίστηκαν με θέρμη την ψήφιση του νόμου, τον οποίο επέκρινε ως ανούσιο και ελευθεροκτόνο η αριστερή αντιπολίτευση.
Το Συνταγματικό Συμβούλιο αποφάνθηκε πως η ελευθερία στην επικοινωνία και στην έκφραση που απορρέει από τη Διακήρυξη για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου εξυπακούει «την γενικευμένη ανάπτυξη του Ιντερνέτ», την «ελεύθερη πρόσβαση του κοινού στις δικτυακές επικοινωνιακές υπηρεσίες».
Επίσης, κρίνει πως η κατάργηση της σύνδεσης δεν μπορεί να αποφασισθεί παρά μόνον από τους δικαστές και όχι από μία διοικητική αρχή, όπως προβλέπει ο νόμος που ψηφίστηκε την 13η Μαΐου. Συνεπώς, μετά τη γνωμοδότηση αυτή, ο νόμος --που καθιστούσε τη γαλλική νομοθεσία ως μία από τις αυστηρότερες χώρες στην Ευρώπη για τον συγκεκριμένο τομέα--δεν έχει πλέον νομική ισχύ.
Το Συνταγματικό Συμβούλιο γνωμοδότησε έπειτα από την προσφυγή που κατέθεσαν στις 19 Μαΐου σοσιαλιστές βουλευτές, που ζήτησαν να ακυρωθεί ο νόμος και να προστατευθεί η δημιουργία στο Ιντερνέτ.


Πηγή: ΑΝΤ1

Inhabitat - Ηλιακό μπλέ αυτοκίνητο στους δρόμους ώς το 2010






Από αυτήν την άνοιξη, ένα νέο πρωτοπορειακό όχημα θα είναι έτοιμο να κάνει επιτυχία στους δρόμους της Ευρώπης. Ο Ιταλικός σχεδιαστικός οίκος Pinifarina και ο Γαλλικός οίκος κατασκευής μπαταριών Bollore ανακοίνωσαν επίσημα ότι το πεντάπορτο μπλέ χάτσμπακ είναι έτοιμο για παραγωγή. Ένα νέο όχημα με πλήρη τροφοδοσία από ηλιακές κυψέλες στην οροφή έως το 2010? Κρατήστε μας ένα.

Με βάση τα περασμένα σαλόνια του αυτοκινήτου της Γενεύης, το μπλέ αυτοκίνητο είναι ένα πλήρως ηλεκτροκίνητο όχημα που έρχετε εφοδιασμένο με ηλιακές κυψέλες στην οροφή του. Το όχημα είναι 3.65 μέτρα μήκος, 1.60 μέτρα ύψος και 1.72 μέτρα πλάτος και παίρνει κίνηση από έναν ηλεκτροκινητήρα 50Kw που του δίνει επιτάχυνση 0-60 mph σε 6" και τελική ταχύτητα 80mph.

Οι ηλιακές κυψέλες της οροφής δίνουν μερική από την απαιτούμενη ενέργεια στο αυτοκίνητο. Επίσης μέσα από το φρενάρισμα με το σύστημα επανέκτησης ενέργειας και ένα πάνελ από μπαταρίες λιθίου και έχουν αυτονομία 155 μίλια ανά φόρτιση.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή όλα τα υλικά της κατασκευής είναι φιλικά όσο το δυνατόν περισσότερο με το περιβάλλον.

Το μπλέ όχημα θα έιναι διαθέσιμο το 2010 με πλήρη γραμμή παραγωγής 60.000 μονάδων τον χρόνο.










Active Member Tribute Festival στην Τεχνόπολις


Οι Active Member, η μοναδική μουσική ανεξάρτητη κοινότητα στη χώρα μας, με αφορμή τα 17 χρόνια δημιουργίας της διοργανώνει ένα ιδιαίτερο Φεστιβάλ, με την υποστήριξη της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων (Προαύλειος χώρος, Πειραιώς 100, Γκάζι) στις 26 Ιουνίου και ώρα 17.00.

Ο ιδρυτής του σχήματος και της low-bap μουσικής, ο B.D. Foxmoor - Μιχάλης Μυτακίδης, έχει πάντα στο πλευρό του την Sadahzinia - Γιολάντα Τσιαμπόκαλου. Μαζί τους θα εμφανιστούν ακόμη οι: Flaco, Χνάρια, Oscura Vista, Dj Moya και Ponte της ελληνικής low bap σκηνής, καθώς και οι Rodney P και Skitz, της βρετανικής Hip Hop σκηνής.

Παράλληλα, από τις 12.00- 24.00 στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καβάφης» θα λειτουργούν dj και producer workshop, αλλά και έκθεση συλλεκτικών δίσκων βινυλίου και βιβλίων, ενώ θα προβληθούν ταινίες και ντοκιμαντέρ.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα γίνει η πρώτη παρουσίαση του «Madmoana Project», ενός πρωτοποριακού οπτικοακουστικού άλμπουμ με τραγούδια φτιαγμένα εξ ολοκλήρου με φυσικούς ήχους - κυμάτων, τρένου, μηχανημάτων, βροχής, διαδήλωσης, σιωπής - που αναδεικνύει για άλλη μια φορά την εφευρετικότητα και τη έμπνευση του δημιουργού.

Τέλος, το Active Member Tribute Festival θα είναι η πρώτη live streaming συναυλία στη χώρα μας που θα μεταδοθεί σε πραγματικό χρόνο από το site : tvxs.gr του Στέλιου Κούλογλου.

Πηγή: www.e-go.gr

Οι Pains Of Being Pure At Heart στο Gagarin! - 15 Ioυνίου


Οι Pains Of Being Pure At Heart έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα τη Δευτέρα 15 Ιουνίου. Το τετραμελές συγκρότημα από το Brooklyn θα βρεθεί στη σκηνή του Gagarin 205 Live Music Space.
Πήραν το - πολύ ιδιαίτερο - όνομά τους από ένα ανέκδοτο παιδικό παραμύθι που έγραψε ένας φίλος του τραγουδιστή Kip Burman. Παρότι προέρχονται από τη Νέα Υόρκη, το ομώνυμο ντεμπούτο τους (κυκλοφόρησε από την Slumberland, το 2009), γεμάτο από πανέμορφα noisy pop διαμάντια, συνδυάζει ιδανικά ανδρικά και γυναικεία φωνητικά που φέρνουν στο νου τον Morrissey, τους Field Mice και τους Lush με μελαγχολικές μελωδίες και fuzzy κιθάρες που, με τη σειρά τους, θυμίζουν τις καλύτερες στιγμές των My Bloody Valentine και των Jesus & Mary Chain.

Οι ίδιοι δεν κρύβουν την προτίμησή τους σε συγκροτήματα, όπως οι Pastels, οι Exploding Hearts, οι Black Tambourine / Velocity Girl, οι Vaselines, οι Teenage Fanclub, οι Ramones, οι Nirvana και, φυσικά, οι My Bloody Valentine.

Μαζί με τους συντοπίτες τους Vivian Girls και Crystal Stilts, θεωρούνται ως ένα από τα καλύτερα νέα ονόματα της σύγχρονης Αμερικανικής σκηνής. Το φετινό καλοκαίρι τους βρίσκει να συμμετέχουν στα μεγαλύτερα festivals, σε ολόκληρο τον κόσμο!

Πηγή: www.e-go.gr

Horrors - 10 Ιουνίου στο Gagarin!


Οι Horrors, ένα από τα πιο hot ονόματα της Βρετανικής σκηνής, αυτή τη στιγμή δίνουν στις 10 Ιουνίου μία μοναδική συναυλία στο Gagarin!

Η πενταμελής μπάντα από το Southend του Essex θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Αθήνα την Τετάρτη 10 Ιουνίου στο Gagarin 205 Live Music Space, έχοντας στις αποσκευές της το ολοκαίνουργιο «Primary Colours», το δεύτερο album της έως τώρα καριέρας τους και, σύμφωνα με τον παγκόσμιο μουσικό Τύπο, ένα από τα καλύτερα της χρονιάς, μέχρι στιγμής!

Προσθέτοντας μια πιο σκοτεινή ατμόσφαιρα στα τραγούδια τους κατόρθωσαν να ξεφύγουν από τον στενό χαρακτηρισμό της garage μπάντας - τουλάχιστον για όσους έχουν λίγο πιο ανοιχτά αυτιά και μυαλό - και να συγκεντρώσουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας, παίζοντας σχεδόν σε όλα τα μεγάλα festivals (Glastonbury, Carling Weekend, Summer Sonic, Splendour In The Grass), σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τώρα, επιστρέφουν με το δεύτερο album τους, «Primary Colours», για λογαριασμό της XL Recordins (στην Ελλάδα κυκλοφορεί από την Sony BMG). Με τον Geoff Barrows των Portishead στην παραγωγή, οι Horrors πάνε το πράγμα πολύ «παραπέρα». Το πνεύμα του punk είναι πάντα εδώ, μόνο που αυτή τη φορά οι επιρροές προέρχονται από το kraut rock των Neu, τον κιθαριστικό θόρυβο των Sonic Youth και των My Bloody Valentine, τις απόκοσμες μελωδίες του Joe Meek, τη μελαγχολία των Joy Division και των Psychedelic Furs.

Πηγή: www.e-go.gr

Πέντε συλλήψεις μετά από επεισόδια στον Αγιο Παντελεήμονα

Πέντε άτομα συνελήφθησαν στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που ξεκίνησαν από τον Αγιο Παντελεήμονα.

Συγκεκριμένα περίπου εκατό άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου πήγαν στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα με σκοπό να ανοίξουν την παιδική χαρά που έχουν κλειδώσει κάτοικοι της περιοχής με λουκέτα για να μην μπαίνουν μετανάστες.

Στην περιοχή εκδηλώθηκαν επεισόδια και στο σημείο πήγαν διμοιρίες των ΜΑΤ και της ομάδας Δέλτα.

Οι νεαροί στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την οδό Πατησίων και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο μέσω της οδού Δεριγνύ, όπου υπήρξε σύγκρουση με αστυνομικούς.

Στο σημείο εκείνο συνελήφθησαν οι πέντε νεαροί. Οι υπόλοιποι κατευθύνθηκαν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο όπου παρέμειναν για λίγη ώρα.

Λόγω της έντασης, η οδός Πατησίων έκλεισε προσωρινά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ