" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Σχετική ύφεση της κακοκαιρίας


Σχετική ύφεση παρουσιάζει από το μεσημέρι της Κυριακής ο καιρός, όμως η κακοκαιρία θα ξανακάνει την εμφάνιση της από το βράδυ της Δευτέρας και από τα δυτικά.
Από την Δευτέρα το βράδυ οι μετεωρολόγοι αναμένουν να επικρατήσουν στις περισσότερες περιοχές βροχές και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις αναμένονται επίσης στα ορεινά της χώρας, ενώ νοτιάδες θα πνέουν στα πελάγη που θα φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.
Από την Κυριακή, έχει σταματήσει η χιονόπτωση μέσα στις πόλεις Κοζάνη, Φλώρινα και Καστοριά. Ωστόσο, χιονισμένο είναι το τοπίο σε πολλές περιοχές στα ορεινά της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ οι αλυσίδες είναι απαραίτητες, για την πρόσβαση των οχημάτων στα χιονοδρομικά κέντρα.
Εν τω μεταξύ, καταστροφές σε 1.000 περίπου στρέμματα προκάλεσε το Σάββατο η υπερχείλιση των ποταμών στην περιοχή της Φαρκαδόνας, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντινομάρχη Τρικάλων, Χρήστο Μιχαλάκη.
Ειδικότερα, η υπερχείλιση του Ενιπέα ποταμού ξεκίνησε εξαιτίας της καθόδου σημαντικών ποσοτήτων νερού που έφτασαν από το Φαρσαλίτη ποταμό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στις καλλιεργούμενες αγροτικές εκτάσεις της περιοχής του Κεραμυδίου.
Ακόμα σημειώθηκε μερική υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού στις περιοχές των δημοτικών διαμερισμάτων Κεραμυδίου, Ζάρκου και Πηνειάδας, προκαλώντας ζημιές σε καλλιεργούμενες εκτάσεις με σιτηρά.
Ζημιές προκλήθηκαν και στα αγροκτήματα του δημοτικού διαμερίσματος Βλοχού του δήμου Παλαμά από την υπερχείλιση του ποταμού, περιοχή που γειτνιάζει με το δημοτικό διαμέρισμα Κεραμυδίου του δήμου Φαρκαδόνας.

ant1

Εορταστικές παραστάσεις στο Ψηφιακό Πλανητάριο


Με δύο εορταστικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια, το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου υποδέχεται την περίοδο των Χριστουγέννων 2009 και της Πρωτοχρονιάς 2010. Πρόκειται για τις ψηφιακές παραστάσεις «Το Άστρο των Χριστουγέννων» και «Το Τραίνο της Φαντασίας», κατάλληλες για μικρούς και μεγάλους.
«Το Άστρο των Χριστουγέννων» αναλαμβάνει να διερευνήσει μερικά σημαντικά ερωτήματα για το ξεχωριστό εκείνο κοσμικό φαινόμενο που οδήγησε τους τρεις Μάγους στο νεογέννητο Χριστό. Τι ήταν τελικά εκείνο το «Άστρο»; Ήταν άραγε μετέωρο ή κομήτης; Νόβα ή σουπερνόβα; Μετεωρίτης ή βολίδα; Ισχύει άραγε η διατύπωση του Κέπλερ, πως επρόκειτο για συζυγία πλανητών; Γιατί καμιά επιστημονική θεωρία δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ή να απορριφθεί έως σήμερα;
Η παράσταση δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, από ομάδα συνεργατών του Πλανηταρίου, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Παναγιώτη Σιμόπουλου, μουσική του Μπάμπη Μπλαζουδάκη, αφήγηση των Χρήστου Σιμαρδάνη και Κώστα Σεραφειμίδη.
Τα 40 λεπτά της εικονικής τρισδιάστατης πραγματικότητας δημιουργήθηκαν από τους Γιάννη Βαμβακά και Σωτήρη Μπενέκο, ενώ την επιστημονική επιμέλεια είχε ο Διονύσης Σιμόπουλος.
«Το Τραίνο της Φαντασίας» είναι μια ψηφιακή παράσταση του Καγκάγια (Kagaya) από την Ιαπωνία, η οποία ζωντανεύει, μέσα από εντυπωσιακές εικόνες, το παραμύθι του Mιγιαζάβα Κέντζι με τον ομώνυμο τίτλο.
Η παράσταση απεικονίζει την ιστορία ενός ταξιδιού στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και ταυτόχρονα μία περιπλάνηση στο απέραντο Σύμπαν.
Ο Κagaya είναι γνωστός «ψηφιακός» καλλιτέχνης από την Ιαπωνία. Γεννημένος το 1968, έχει δημιουργήσει έργα τέχνης σχετικά με το Σύμπαν, έργα που περιλαμβάνουν κυρίως γραφικά και ψηφιακές εκτυπώσεις, εικόνες για βιβλία και περιοδικά που αφορούν σε αστρονομικά θέματα.
Στο «Τραίνο της Φαντασίας» υπογράφει ταυτόχρονα το σενάριο, την σκηνοθεσία, τις ψηφιακές εικόνες και γραφικά της παράστασης.

ΑΝΤ1

Μπουνιά στο πρόσωπο δέχθηκε ο Μπερλουσκόνι την ώρα που υπέγραφε αυτόγραφα


Γροθιά στο πρόσωπο δέχθηκε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι την ώρα που υπέγραφε αυτόγραφα μετά από συγκέντρωση στο Μιλάνο. Ο τηλεοπτικός φακός κατέγραψε τον Καβαλιέρε σαστισμένο να καταρρέει, αιμορραγώντας από το μύτη και το στόμα. Ο άνδρας που χτύπησε τον Ιταλό πρωθυπουργό συνελήφθη.

Αρχικές πληροφορίες του ιταλικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Ansa έκαναν λόγο για αντικείμενο που εκσφενδονίστηκε εις βάρος του Ιταλού πρωθυπουργού. Τελικά, αποδείχθηκε ότι ο 73χρονος Καβαλιέρε δέχθηκε μπουνιά -και μάλιστα πιθανώς με μεταλλικό αντικείμενο που κρατούσε στα χέρια του ο δράστης, σύμφωνα με δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων.

Είχε προηγηθεί μία μακρά και έντονη ομιλία του Ιταλού πρωθυπουργού μπροστά σε συντηρητικούς υποστηρικτές του στο Μιλάνο.

Ο τηλεοπτικός φακός έδειξε εικόνες του Μπερλουσκόνι να αιμορραγεί από τη μύτη και το στόμα, καθώς οι συνεργάτες τον σήκωναν στα πόδια του. Βιαστικά οδηγήθηκε στο αυτοκίνητό του, αλλά αμέσως βγήκε έξω, προφανώς θέλοντας να δείξει ότι δεν έχει τραυματιστεί βαριά.

Αφότου κοίταξε προς το πλήθος, οι συνεργάτες του τον έσπρωξαν πάλι μέσα στο πρωθυπουργικό όχημα.

Το δίκτυο SKy TG24 μετέδωσε ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στο Μιλάνο για να δεχθεί τις πρώτες βοήθειες και θα παραμείνει για 24ωρη παρακολούθηση.

Ο δράστης, ένας άνδρας γύρω στα 30 ή τα 40, συνελήφθη αμέσως μετά το περιστατικό.

Σύμφωνα με την Corriere della Sera, μία μικρή ομάδα διαδηλωτών φώναζε συνθήματα κατά του Μπερλουσκόνι στη διάρκεια της ομιλίας. Επιχείρησαν να προπηλακίσουν τον Καβαλιέρε, χαρακτηρίζοντάς τον γελοίο. Εκείνος τους απάντησε επανειλημμένως «ντροπή σας». Ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ των διαδηλωτών και του προσωπικού ασφαλείας.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ο Μπερλουσκόνι δήλωνε στους υποστηρικτές του: «Με περιγράφουν σαν τέρας, αλλά δεν νομίζω ότι είμαι, πρώτον γιατί είμαι εμφανίσιμος και δεύτερον γιατί είμαι σεμνό παιδί».

Δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο άνδρας που επιτέθηκε στον Μπερλουσκόνι ήταν ένας από αυτούς που διαμαρτύρονταν.

Newsroom ΔΟΛ

Προοπτική καιρού χριστουγέννων



Αυτή είναι η εκδοχή για τον καιρό των χριστουγέννων σύμφωνα με το GEFS.
Eίναι σχετικά νωρίς ακόμα 11 μερες σχεδόν πιο πρίν αλλά θα σας ενημερώνουμε για τις εξελίξεις με νεότερα δελτία.

Εξόρμηση Πάρνηθα με τα πρώτα χιόνια - 13/12/2009
















Σήμερα σε συνεννόηση με τον Γιάννη (Lion54), ανεβήκαμε Πάρνηθα για τα πρώτα ουσιαστικά χιόνα της χρονιάς στην Αττική.
Ο καιρός αίθριος με άπνοια και θερμοκρασία περίπου 8οC. Ξεκινήσαμε κατά τις 9 και φτάσαμε στην κορυφή περίπου στις 10. Μας έκανε εντύπωση οτι ο δρόμος από τα 800 μέτρα περίπου υψόμετρο είχε χιόνι στα πλάγια καθαρισμένο από εκχιονιστικό. Άρα για να είχε χιονόστρωση μέχρι τα 800 μέτρα τότε νιφάδες θα πρέπει να έπεφταν μέχρι το τελεφερίκ στην βάση λογικά. Αυτή ήταν η πρώτη έκπληξη.
Οσο ανεβαίναμε ο ήλιος εκτυφλωτικός και ουσιαστικά αρκετό χιόνι (5cm) βρήκαμε από την διασταύρωση του καζίνο για Μπάφι.
Στο καταφύγιο είχε περίπου 6 ποντους χιονακι καθαρό, ενώ στον Αγιο Γιώργη στη κορυφή περίπου 15-18cm καθαρό, γιατί στα ανεμοσουρια είχε πάνω απο 30-40.
Παγωμένο πέτρα λόγο ξαστεριάς.
Ο Lion54 έστησε τον φορητό σταθμό και μετά από 45 λεπτά έδειξε 1.2c. Mε ηλιοφάνεια.
Οταν γυρίζαμε για καφέ καταφύγιο καθαρά Δυτικό ρευμα άρχισε να πετάει σύννεφα ατην κορυφή και οταν φύγαμε είχε αρκετη ομίχλη και συννεφιά.