" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Άρωμα χειμώνα ή ανοιξιάτικος καιρός μέσα στην έναρξη του χειμώνα?





Ο καιρός το πήρε απόφαση να μας θυμήσει ότι σε πέντε ημέρες ξεκινάει επίσημα ο χειμώνας. Ημερολογιακά τουλάχιστον. Απο εχτές το απόγευμα και σήμερα όλη την ημέρα τα ορεινά τμήματα της Ηπείρου και της Μακεδονίας θα δούν τις πρώτες νιφάδες από τα 1300 Μ. υψόμετρο ενώ χιονοστρώσεις αναμένονται από τα 1500Μ και άνω και κυρίως στα χιονοδρομικά κέντρα της Μακεδονίας καθώς και Στερεάς άνω των 1800Μ.
Η προοπτική του καιρού είναι αινιγματική και το κρύο που σαρώνει την βόρεια και κεντρική Ευρώπη καραδοκεί να επισκευθεί και την περιοχή μας. Ο Νοέμβριος ήταν άνυδρος σχετικά μήνας με εξαίρεση την Δυτική Ελλάδα και την περιοχή της Κρήτης και με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.
Τα μετεωρολογικά μοντέλα μπαλατζάρουν ακόμα που θα κινηθεί αυτή η τεράστια πολική μάζα αέρα που έχει εγκατασταθεί στην βόρεια Ευρώπη.
Πιστεύουμε οτι με την αλλαγή της σελήνης στις 6/12 τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν οριστικά και η προγνωσιμότητα θα αυξηθεί σημαντικά.
Ας ελπίσουμε να μας φέρει αρκετές βροχές και χιόνια σε όλα τα ορεινά, και να συμβαδίσει με την εποχή.
Δεκέμβριος μήνας γιορτινός και τα χιονοδρομικά κέντρα καθώς και οι χειμερινοί προορισμοί πρέπει να έχουν αρκετό χιόνι για να δουλέψουν και όλος αυτός ο κόσμος που χρειάζετε εργασία εν μέσω οικονομικής κρίσης να μην χάσει την δουλειά του.
Ας ευχηθούμε το καλύτερο και θα σας ενημερώνουμε για την εξέλιξη του καιρού και ειδκότερα για την περίοδο των εορτών με ανάλογα δελτία. Καλό χειμώνα.