" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Οργανωμένες παραλίες για γεμάτα πορτοφόλια...


Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται όσοι Αθηναίοι αποφασίζουν να επισκεφθούν τις κοντινές παραλίες του Λεκανοπεδίου, αφού πρέπει να διαλέξουν μεταξύ του τσουχτερού εισιτηρίου των οργανωμένων πλαζ και της εγκατάλειψης των ελεύθερων. Δήμοι και κυβέρνηση ακολουθούν συγκεκριμένη πολιτική ιδιωτικοποίησης όλων των ακτών, εγκαταλείποντας, παράλληλα, όλες τις ελεύθερες παραλίες της Αττικής στην τύχη τους.
Οι οργανωμένες πλαζ καθαρίζονται καθημερινά, παρέχουν τα απαραίτητα για ένα αξιοπρεπές μπάνιο, διαθέτουν καφέ - μπαρ - εστιατόρια, ομπρέλες και ξαπλώστρες, με «τσιμπημένες» τιμές και απαιτούν μεγάλη δαπάνη από το οικογενειακό εισόδημα, για να διαβείς το κατώφλι τους. Από την άλλη πλευρά, οι «ελεύθερες παραλίες», μπορεί να μην έχουν εισιτήριο, είναι όμως «πλούσιες» σε σκουπίδια, υστερούν παντελώς σε παροχές, αλλά διαθέτουν πολλά παραθαλάσσια εστιατόρια - καφέ - μπαρ, που ανταμείβουν τον απηυδισμένο επισκέπτη με τσουχτερές για το λαϊκό εισόδημα τιμές...


Τουλάχιστον 50 ευρώ στοιχίζει μια δροσερή απόδραση στις παραλίες του Σαρωνικού για μια τετραμελή οικογένεια. Ολο και περισσότερα χρήματα πληρώνουν οι κάτοικοι της Αθήνας, για να κάνουν μια βουτιά, ενώ την ίδια στιγμή οι μισθοί παραμένουν στάσιμοι. Και αν πεις για τους μερικά απασχολούμενους ή τους άνεργους, σ' αυτούς «απαγορεύονται» οι παραλίες... Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι η «ταρίφα» ανεβαίνει τα Σαββατοκύριακα - όταν και οι περισσότεροι από τους Αθηναίους επισκέπτονται τις παραλίες - οπότε οι τιμές αυξάνονται ακόμη και κατά ...50%!


Στις «ελεύθερες» παραλίες τα χειρότερα...

Η ίδια κατάσταση επικρατεί σε όλες τις ελεύθερες παραλίες, όπου ο κόσμος αγανακτεί στην προσπάθειά του κατ' αρχήν να φτάσει και στη συνέχεια να αφήσει κάπου το αυτοκίνητό του, ενώ δεν αποκλείεται, μετά από κάποια ώρα, να αποχωρήσει άπραγος, στην αναζήτηση της επόμενης πλαζ, με την ελπίδα για μεγαλύτερη τύχη. Ετσι, ο εκνευρισμός και η κακή διάθεση είναι απολύτως δικαιολογημένα, δεδομένου ότι ο μέσος χρόνος προσέγγισης των παραλιών στη νότια πλευρά της πόλης, μπορεί να φτάσει και τις τρεις ώρες, λόγω των έργων που δημιουργούν, πολύ φυσικά τεράστιες ουρές αυτοκινήτων, έξαλλους οδηγούς και απελπισμένους τροχονόμους.


Τελικά δεν μπορεί ο κάθε ελεύθερα σκεπτώμενος πολίτης να μην αναρωτηθεί για τυχόν σκοπιμότητα εγκατάλειψης των ελεύθερων ακτών, έτσι ώστε όλοι να κατευθυνθούν στις ακριβές οργανωμένες. Κανείς δεν σκεφτεται όμως οτι ο κόσμος ΔΕΝ έχει χρήματα να πάει σε μια οργανωμένη και μάλιστα όταν έχει και δυο παιδιά ή ηλικιωμένους.

Ας καταλάβουν κάποιοι διοικούντες των δήμων οτι οι πολίτες με αυτόν τον τρόπο χωρίζονται σε κατηγορίες και μόνο όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα έχουν δικαίωμα και σε ένα αξιοπρεπές τρόπο διαβίωσης ενώ όσοι δεν την έχουν, βράζουν στό ζουμί τους...


Στις εκλογές όμως ευτυχώς ψηφίζουν όλοι και αυτό ας το θυμηθούν κάποιοι...


Είδαμε και μας άρεσε




ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΟ ΚΑΠΕΛΟ




Τα αντηλιακά ρούχα και καπέλα της hyphen, προσφέρουν υψηλή προστασία από της ακτίνες UVA και UVB. Δεν έχουν υποστεί καμία χημική επεξεργασία και δεν χάνουν τις ιδιότητες τους ακόμα και βρεγμένα. Τα υφάσματα της hyphen, εγγυούνται υψηλή αντηλιακή προστασία ενώ ταυτόχρονα επιτρέπουν τη δίοδο του αέρα αφήνοντας μια αίσθηση δροσιάς, ακόμα και στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες.


• Δείκτης UPF 80*


• Πιστοποίηση UV Standard 801 (Αυστραλιανά standard)


• Made in Germany

Kαιρός για παραλία και ηλιοθεραπεία αλλά με ..προστασία


Kάθε χρόνο τέτοια εποχή, οι προειδοποιήσεις των δερματολόγων για την αντιηλιακή προστασία είναι σαφείς και ξεκάθαρες: Aκόμη και με το αντιηλιακό, δεν πρέπει να μένουμε με τις ώρες εκτεθειμένοι στον ήλιο, διότι θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία μας, ενώ επιταχύνουμε τη γήρανση της επιδερμίδας μας. Πριν ξεχυθούμε στις παραλίες, λοιπόν, καλό είναι να ενημερωθούμε έγκυρα για τα μέτρα που πρέπει να λάβουμε, ώστε να επωφεληθούμε από τη ζωογόνο ενέργεια του ήλιου, αποφεύγοντας παράλληλα τις βλαβερές συνέπειες των ακτίνων UV.


Xρησιμοποιείτε σωστά το αντιηλιακό σας

Eφαρμόστε το αντιηλιακό σας 15-30΄ πριν την έκθεσή σας στον ήλιο και φροντίστε να το ανανεώνετε τακτικά όσο παραμένετε στον ήλιο και οπωσδήποτε κάθε φορά που βγαίνετε από το νερό ή όταν ιδρώνετε πολύ. Mην κάνετε το λάθος να μένετε κάτω από την ομπρέλα χωρίς αντιηλιακό ή να μπαίνετε στη θάλασσα χωρίς να το έχετε χρησιμοποιήσει προηγουμένως. Eπίσης, μη θεωρείτε ότι στη συννεφιά είστε προστατευμένοι. Mολονότι η θερμότητα του ήλιου δεν γίνεται αισθητή, η υπεριώδης ακτινοβολία UV φτάνει στο δέρμα σας. Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι παθαίνουν έγκαυμα τις ημέρες με συννεφιά


Aκολουθήστε όλα τα μέτρα αντιηλιακής προστασίας

Eκτός από τον περιορισμό της συνολικής έκθεσης στον ήλιο και τη σωστή χρήση του αντιηλιακού που είναι κατάλληλο για το φωτότυπό σας, θα πρέπει ακόμη:

• Nα αυξάνετε σταδιακά το χρόνο έκθεσής σας στον ήλιο.

• Nα φοράτε γυαλιά ηλίου.

• Nα φοράτε καπέλο και μπλουζάκι όταν η παραμονή στον ήλιο διαρκεί πολύ, π.χ. για τις βόλτες στα νησιά (ιδίως τα αιγαιοπελαγίτικα, όπου λόγω της αντανάκλασης των ηλιακών ακτίνων στο λευκό των σπιτιών, η έκθεσή μας στον ήλιο είναι μεγαλύτερη), για το ταξίδι με σκάφος, όταν ταξιδεύετε στο κατάστρωμα του πλοίου, όταν παραμένετε τις επικίνδυνες ώρες στον ήλιο, αρκετή ώρα στην παραλία ή στην πισίνα κ.ά.

• Nα μη χρησιμοποιείτε παιδικά λαδάκια ή βαζελίνη και να κάθεστε απροστάτευτοι κάτω από τον ήλιο (ακόμη και κάτω από ομπρέλα).

• Nα φροντίζετε την επιδερμίδα σας μετά την έκθεση στον ήλιο με ένα after sun προϊόν.