" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

ΙΧ: Ερχεται η ιδιωτική απόσυρση;




Η επόμενη μέρα στην αγορά ΙΧ θέλει τις αντιπροσωπείες να ψάχνουν τρόπο αναθέρμανσης του αγοραστικού ενδιαφέροντος με την ιδιωτική απόσυρση να είναι το επικρατέστερο σενάριο
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Εθνους, τα στελέχη του αυτοκινήτου εμφανίζονται μουδιασμένα από την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να θέσει εκτός ισχύος το πρόγραμμα της απόσυρσης των παλαιάς τεχνολογίας ΙΧ. Η απόφαση αυτή, ανεξάρτητα με το κατά πόσο πλήττει την αγορά αυτοκινήτου επιχειρηματικά, είναι πέρα για πέρα αναιτιολόγητη και λανθασμένη καθώς, όπως επισημαίνουν η απόσυρση χρηματοδοτούνταν από τα «πράσινα τέλη», τα οποία για αυτό ακριβώς τον λόγο θεσπίστηκαν. Η αύξηση των πωλήσεων των καινούργιων ΙΧ επιφέρει αντίστοιχη αύξηση φορολογικών εσόδων από το Ειδικό Τέλος Ταξινόμησης και τον ΦΠΑ 19%.Παραμένουν στην κυκλοφορία τα παλαιάς τεχνολογίας ΙΧ με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον και για τα χαρακτηριστικά του στόλου μας, που είναι ο πιο γερασμένος στην Ευρώπη. Δεν επέτρεψε σε όσους είχαν προγραμματίσει να αποσύρουν το όχημά τους και για διάφορους λόγους δεν το έκαναν, έχοντας φυσικά στο μυαλό τους τον 3ετή ορίζοντα.Αυτό που προσπαθούν όλοι να προβλέψουν, είναι το πώς θα διαμορφωθεί η επόμενη μέρα, καθώς ήλπιζαν ότι η αγορά σε ένα βάθος 3 χρόνων, όση και η διάρκεια της απόσυρσης, θα είχε ομαλοποιηθεί πλήρως. Το μέγεθος της αγοράς έχει φθάσει μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009 τις 190.000 μονάδες και όλα έδειχναν ότι θα πηγαίναμε στις 220.000-230.000 μονάδες, με την προοπτική ισχύος της απόσυρσης.Για αυτόν τον λόγο είχαν κάνει έξτρα παραγγελίες προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση και να υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα ΙΧ.
Τα νέα δεδομένα όμως αλλάζουν δραματικά τις εκτιμήσεις και για να προσεγγισθούν αυτοί οι στόχοι, οι αντιπροσωπείες θα πρέπει να προβούν σε γενναίες προσφορές.
Αυτό είναι το σενάριο που αυτήν τη στιγμή «παίζει» στο μυαλό των τμημάτων μάρκετινγκ, καθώς μέσω διάφορων προγραμμάτων προσφορών θα προσπαθήσουν να αναθερμάνουν το χαμένο αγοραστικό ενδιαφέρον.
Η πρώτη ενέργεια που πέφτει στο τραπέζι ως επικρατέστερη και... αρκετά πιασάρικη είναι η ιδιωτική απόσυρση, αν και πολλοί είναι εκείνοι που δεν συμφωνούν υποστηρίζοντας ότι «δεν πρέπει να στηρίξουμε μια κυβέρνηση που μας φέρθηκε τόσο βάναυσα». Η λογική όμως λέει ότι σε παρόμοια αδιέξοδα η ανάγκη γίνεται... φιλοτιμία.
Ετσι, λίαν συντόμως, οι αντιπροσωπείες αναμένεται να τροποποιήσουν το ανακληθέν διαφημιστικό υλικό της κρατικής απόσυρσης με τα προγράμματα ιδιωτικής ή άλλες έξτρα προσφορές, προκειμένου οι στόχοι που έχουν τεθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς τουλάχιστον να προσεγγισθούν.
Οσο για τα οφέλη αυτά, θα αντιστοιχούν σε ένα ποσό έκπτωσης ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκει το αυτοκίνητο και της ανάγκης που χρήζει η προώθησή του...

Πάντως η Ford Κόνσουλας καθίσταται η πρώτη εταιρεία που ανακοινώνει πρόγραμμα ιδιωτικής απόσυρσης, έπειτα από τη διακοπή της κρατικής. Η εταιρεία αναλαμβάνει όλη τη διαδικασία ανακύκλωσης ενός παλαιού αυτοκινήτου, με προϋπόθεση αυτό να κινείται και φυσικά ο ενδιαφερόμενος να αγοράσει ΙΧ από εκείνη!
Το οφέλη που προσφέρονται είναι αξιοπρόσεκτα, καθώς, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, για το Fiesta προσφέρεται έκπτωση 4.070 ευρώ, για το Focus 4.570 ευρώ και για το S-Max 7.500 ευρώ. Η αντιπροσωπεία της Peugeot είναι η δεύτερη εταιρεία που ανακοίνωσε πρόγραμμα ιδιωτικής απόσυρσης, ενέργεια που αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες.
Αξίζει να τονίσουμε ότι πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα της κρατικής απόσυρσης, ήδη δύο εταιρείες, η Nissan και η Daihatsu, εφάρμοζαν ιδιωτική απόσυρση με μεγάλη επιτυχία.

Πηγή: Ημερησία

Ταυτοποίηση στα καρτοκινητά από σήμερα




Σε εφαρμογή τέθηκε από σήμερα η διαδικασία ταυτοποίησης των συνδρομητών καρτοκινητής τηλεφωνίας. Από εδώ και στο εξής όσοι προμηθεύονται σύνδεση καρτοκινητού δεν θα μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν εάν δεν συμπληρώσουν πρώτα τη φόρμα με τα προσωπικά τους στοιχεία. Σταδιακά μέχρι τις 30 Ιουλίου 2010 αναμένεται να αποκτήσει ονοματεπώνυμο το σύνολο των καρτοκινητών συνδέσεων.
Η προθεσμία μέχρι τον Ιούλιο ισχύει για συνδρομητές που ενεργοποίησαν τη σύνδεσή τους μέχρι την περασμένη Παρασκευή (7/11), ενώ πέραν αυτής της προθεσμίας, εφ'Α όσον τα στοιχεία δεν έχουν δηλωθεί, η σύνδεση θα διακόπτεται.
Για την απαραίτητη διαδικασία οι χρήστες θα πρέπει να προσκομίσουν σε κατάστημα του εμπορικού δικτύου της εταιρίας, στη οποία είναι συνδρομητές, ένα αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα, διαβατήριο κ.λπ.) και την κάρτα SIM ή τον 20ψήφιο κωδικό της. Σε περίπτωση πολλών συνδέσεων στο ίδιο όνομα, ο χρήστης μπορεί να προσκομίσει όλες τις κάρτες SIM (ή όλους τους κωδικούς) χωρίς περιορισμό. Όσον αφορά σε ανηλίκους, η ταυτοποίηση θα γίνεται από ενήλικα.
Τέλος, σημειώνεται πως ο χρήστης θα πρέπει να δηλώνει στην εκάστοτε εταιρία κάθε μεταβολή των στοιχείων που έχει δηλώσει, όπως επίσης και τυχόν απώλεια της κάρτας SIM.

Πηγή: www.pathfinder.gr