" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Σινεπιλογές

Πριν ο αδελφός καταλάβει ότι δεν πέθανες







Η Lionsgate συμπύκνωσε όλη την ένταση του οικογενειακού δράματος του Τζιμ Σέρινταν («Εις το Όνομα του Πατρός», «In America» , «Μποξέρ») σε ένα μονόλεπτο τρέιλερ, το δεύτερο που κυκλοφορεί η εταιρεία, μόλις ένα μήνα πριν από την πρεμιέρα της ταινίας. Βασισμένο στο δανέζικο φιλμ της Σούζαν Μπιρ (2004), το σενάριο επικεντρώνεται σε έναν άντρα (Τόμπι Μαγκουάιρ) που επιστρατεύεται στον πόλεμο του Αφγανιστάν, αφήνοντας πίσω του την γυναίκα (Νάταλι Πόρτμαν) και το παιδί του. Το μαύρο πρόβατο της οικογένειας (Τζέικ Τζίλενχαλ) θα κληθεί να τους φροντίσει και σταδιακά θα αντικαταστήσει τον αδελφό του στο ρόλο του συζύγου και πατέρα. Το νέο σύντομο τρέιλερ είναι από την αρχή straight to the point: "Seems dead" είναι η πρώτη ατάκα, ενώ το voice over συνεχίζει «τι κάνεις όταν νομίζεις ότι ο άντρας σου είναι νεκρός;» Οι απαντήσεις δίνονται μέσα από τις εικόνες: Πενθείς, μετά αποφασίζεις να συνεχίσεις τη ζωή σου, ερωτεύεσαι τον τρυφερό αδελφό και όταν ο αγνοούμενος μαχητής επιστρέφει τρελαμένος από τα πυρά εύχεσαι (με όλες τις ενοχές του κόσμου) να ήταν νεκρός. Πολλές από τις ίδιες σκηνές τις είδαμε στο πρώτο και μεγαλύτερο τρέιλερ τον Ιούλιο, αλλά αυτή η δεύτερη εκδοχή διώχνει το «λίπος» και κρατά μόνο το βασικό άξονα της οικογενειακής τραγωδίας. Ο αγαπημένος σκηνοθέτης του Ντάνιελ ντέι Λιούις και το καλό καστ είναι οι βασικοί λόγοι που αυτό το δράμα σε σενάριο Ντέιβιντ Μπένιοφ (25η Ώρα, Τροία, Γούλβεριν) αφήνει πολλές υποσχέσεις για το τελικό αποτέλεσμα.

Πηγή: www.e-go.gr

O αόρατος καλλιτέχνης




Βρείτε τον καλλιτέχνη. Ο ιδιόμορφος αυτός τρόπος έκφρασης έχει εντυπωσιάσει το κοινό.
Δεν είναι φωτομοντάζ ούτε επεξεργασία σε υπολογιστή. Βάφει τα ρούχα του μόνος του και γίνετε μέρος της σύνθεσης.

Περισσότερα... http://v1kram.posterous.com/liu-bolinthe-invisible-man

«2η Μεγάλη Γιορτή της Ανακύκλωσης»



Η «2η Μεγάλη Γιορτή της Ανακύκλωσης» πραγματοποιείται στην πλατεία Συντάγματος και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 14 Νοεμβρίου.
Χορηγός επικοινωνίας του Ολοκληρωμένου Συστήματος Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης είναι ο Όμιλος ΑΝΤ1 και στόχος της προσπάθειας είναι να γίνει η ανακύκλωση συνήθεια για τα παιδιά.
Αλουμίνιο, πλαστικό, γυαλί, χαρτί και μπαταρίες είναι τα υλικά που ανακυκλώνονται και οι μαθητές των σχολείων, που θα συμμετάσχουν σε έναν πρωτότυπο διαγωνισμό, μπορούν να κερδίσουν από ταξίδια στη Γαλλία μέχρι ποδήλατα.
Happenings και ειδικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται καθ'Α όλη τη διάρκεια των δύο εβδομάδων, ενώ το Σάββατο 14 Νοεμβρίου ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και οι Onirama θα κρατήσουν μουσική συντροφιά σε μικρούς και μεγάλους ανακυκλωτές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην «1η Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωση του Δήμου Αθηναίων» συμμετείχαν 185.426 μαθητές, οι οποίοι ανακύκλωσαν 748.269 συσκευασίες, ενώ παραβρέθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.

Πηγή: www.in.gr

Ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος από την κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα


Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και ένας ακόμη αγνοείται λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ημέρες τη χώρα.

Νεκρός βρέθηκε το πρωί της Κυριακής ένας 45χρονος, του οποίου το αυτοκίνητο παρασύρθηκε από χείμαρρο στα Γρεβενά.

Επίσης, συνεπιβάτης ΙΧ αυτοκινήτου, 42 χρόνων, αγνοείται από το πρωί της Κυριακής στην περιοχή του δήμου Αριδαίας του νομού Πέλλας.

Γύρω στις 4 τα ξημερώματα το αυτοκίνητο, που οδηγούσε η 35χρονη σύζυγός του, στο οποίο επέβαινε και η 17χρονη κόρη τους, εκινείτο στη δημοτική οδό, που συνδέει τα τοπικά διαμερίσματα Τσάκων και Πολυκάρπης του δήμου Αριδαίας.

Στην προσπάθεια της οδηγού να διασχίσει τον ποταμό Μπέλιτσα, το αυτοκίνητο παρασύρθηκε από ορμητικά νερά. Μητέρα και κόρη κατόρθωσαν να βγουν στην όχθη του ποταμού. Ο πατέρας, ωστόσο, αγνοείται ως αυτή την ώρα.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των τοπικών αστυνομικών αρχών, με τη συνδρομή των κατοίκων της περιοχής, διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοουμένου.

Προβλήματα από την ισχυρή βροχόπτωση σημειώθηκαν και στο Ηράκλειο, όπου η πυροσβεστική δέχθηκε 30 κλήσεις και χρειάστηκε να απεγκλωβίσει έναν οδηγό