" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

Παραλίες χωρίς ταμπού


Ο γυμνισμός στην Ελλάδα έιναι θεσμός εδώ και πολλές δεκαετίες.

Στην χώρα μας ο γυμνισμός δεν διώκεται ποινικά και επιτρέπεται σε αντίθεση με το ελεύθερο camping.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχουν και κάποιοι κανόνες άγραφοι που ο κάθε γυμνιστής σέβεται. Σκοπός δεν είναι η επίδειξη αλλά να χαρούν την φύση και φυσικά να αποφύγουν συνάντηση με μικρά παιδιά, ηλικιωμένους και πουριτανούς.


Οι παραλίες λοιπόν για γυμνισμό σε μιά χώρα με τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα ακτογραμμών είναι πάρα πολλές, άλλες γνωστές άλλες εντελώς άγνωστες ή ακόμα και αυτοσχέδιες. Πόσες φορές και εμείς που δεν είμαστε γυμνιστές όταν στην παραλία που βρεθήκαμε δεν πάταγε άνθρωπος βγάλαμε για λίγο το μαγιώ μας?


Θα σας αναφέρουμε μερικές γνωστές παραλίες που ανακαλύψαμε μέσω νετ και όχι από κοντά φυσικά.


Χαλικιάδα, Αγκίστρι Από τις δημοφιλέστερες ανάμεσα στους Αθηναίους… φυσιολάτρες, η Χαλικιάδα είναι κλασσική περίπτωση παραλίας γυμνιστών: η κατάβαση θα δυσκολέψει λίγο όσους δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία στην καταρρίχηση βράχων, το σκηνικό της, όμως, αποζημιώνει για την προσπάθεια: διάφανα νερά, λευκά βότσαλα και απόκρημνα βράχια, σκεπασμένα με πεύκα συνθέτουν την εξωτικότερη παραλία του Σαρωνικού –που τυγχάνει και ένα από τα αγαπημένα spots των free campers. Θα τη βρείτε ανεβαίνοντας τον τσιμεντένιο δρόμο στα αριστερά του λιμανιού που οδηγεί πρώτα στη μικρή παραλία που λέγεται Σκληρή και στη συνέχεια γίνεται χωματόδρομος, περνά μέσα από ένα καταπράσινο πευκοδάσος και καταλήγει σε ένα πλάτωμα από όπου ξεκινά η… καταρρίχηση. Η όλη διαδρομή δε θα διαρκέσει περισσότερα από 15 λεπτά.



Χιλιαδού, Εύβοια Στους πρόποδες της Δίρφης, με φόντο τις καταπράσινες πλαγιές της, η Χιλιαδού αποτελεί, εκτός από τη δημοφιλέστερη ίσως παραλία της Εύβοιας λόγω της άγριας ομορφιάς που της προσδίδουν τα βράχια της και τα ορμητικά κύματα του Αιγαίου, και μία από τις ελάχιστες «επίσημες» παραλίες γυμνιστών στην Ελλάδα –στο βόρειο τμήμα της, ένας μικρός κολπίσκος είναι reserve για τους γυμνιστές. Περί τα 100 μέτρα βόρεια από την παραλία των γυμνιστών, υπάρχει μια θαλασσινή σπηλιά την οποία αξίζει να επισκεφθείτε, για να θαυμάσετε τις ιδιαίτερες αποχρώσεις των νερών της. Για να φτάσετε στη Χιλιαδού, περνάτε μετά τη Χαλκίδα από τη Νέα Αρτάκη και το χωριό Στενή, ανηφορίζετε μέχρι το διάσελο της Δίρφης και από εκεί κατευθύνεστε προς το χωριό Στρόπωνες. Από το επόμενο χωριό, τη Λάμαρη, ξεκινά ο σχετικά βατός –αλλά με πολλές στροφές– χωματόδρομος, που μετά από 10 χιλιόμετρα καταλήγει στη Χιλιαδού.


Μικρή Μπανάνα, Σκιάθος Ξεκινάμε από τις Κουκουναριές, ακολουθώντας το χωματόδρομο που χωρίζεται προς το τέλος του σε δύο μικρότερα δρομάκια: το πρώτο οδηγεί στην πολύβουη, οργανωμένη Μπανάνα, δημοφιλή στους λάτρεις των water sports, και το δεύτερο στη μικρότερη, Μικρή Μπανάνα. Εδώ βρίσκεται η έτερη οργανωμένη παραλία γυμνιστών, δημοφιλής για τα κρυστάλλινα νερά της, την ψιλή άμμο αλλά και την απομόνωση από τα αδιάκριτα βλέμματα που εξασφαλίζει ο θεόρατος βράχος που τη χωρίζει από την κοσμική αδελφή της. Εδώ λειτουργεί και μία μικρή καντίνα για τα απαραίτητα. Η παραλία είναι επίσης γνωστή ως Σπάρτακο, ενώ απολαμβάνει το προνόμιο να αποτελεί μία από τις λίγες εν Ελλάδι παραλίες που είναι όντως αποκλειστικά παραλίες γυμνιστών.


Πευκούλια, Λευκάδα Ακριβώς κάτω από τον Άγιο Νικήτα, τα Πευκούλια είναι μία από τις ομορφότερες –και δημοφιλέστερες– παραλίες της Λευκάδας. Το σκηνικό, κλασσικό ιόνιο: πεύκα που πλαισιώνουν την ανοιχτόχρωμη άμμο από τη μία πλευρά, τιρκουάζ, εξωτικά νερά από την άλλη. Το βόρειο μέρος της παραλίας είναι ένα από τα αγαπημένα spots για γυμνισμό στο νησί. Για να το προσεγγίσετε, απλά διασχίζετε την παραλία, παρατηρώντας το ποσοστό των γυμνιστών να μεγαλώνει καθώς απομακρύνεστε από το beach bar με τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες και πλησιάζετε τις σκηνές των free campers κάτω από τα πεύκα.


Ρούκουνας, Ανάφη Το πάλαι ποτέ «αρχηγείο» των ελεύθερων κατασκηνωτών του Αιγαίου, έπαψε να υφίσταται ως τέτοιο όταν οι ντόπιοι αποφάσισαν πως η ανοχή δεν έφερνε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Παρέμεινε, όμως, μία από τις ομορφότερες παραλίες των Κυκλάδων, με χρυσαφένια άμμο και καταγάλανα νερά, αλλά και η αγαπημένη των γυμνιστών στο νησί, οι οποίοι εξακολουθούν να καταλαμβάνουν το μισό κομμάτι της, παρά τις ταμπέλες που απαγορεύουν τόσο το γυμνισμό όσο και την κατασκήνωση. Ο πρόσφατα κατασκευασμένος δρόμος που συνδέει το Ρούκουνα με τη Χώρα καθιστά την πρόσβαση εξαιρετικά εύκολη, ενώ πάνω από την παραλία θα βρείτε και τη διάσημη ταβέρνα της Παπαδιάς.


Τσαμπού, Σάμος Στο δρόμο που οδηγεί προς ένα από τα πλέον τουριστικά θέρετρα του νησιού, το Κοκκάρι, και λίγο πριν φτάσουμε σε αυτό, βρίσκεται η παραλία Τσαμπού, με το μικρό κολπίσκο γνωστό ως «Μικρή Τσαμπού» στην άκρη της, προφυλαγμένο και κρυμμένο από τα αδιάκριτα βλέμματα πίσω από ψηλούς βράχους, να αποτελεί ένα από τα hot spots για γυμνισμό στο νησί. Το σκηνικό, ειδυλλιακό: μεγάλα, πολύχρωμα βότσαλα, γαλαζοπράσινα νερά και πυκνή βλάστηση στο φόντο. Το μεγαλύτερο ποσοστό γυμνιστών συγκεντρώνεται εδώ τις απογευματινές ώρες, όταν ο ήλιος είναι λιγότερο ανελέητος.


Νας, Ικαρία Ένα από τα λίγα… οχυρά του ελεύθερου κάμπινγκ στο Αιγαίο που κρατάνε ακόμα, μία παραλία στην οποία ο χαρακτηρισμός «άγρια ομορφιά» ταιριάζει όσο σε καμία άλλη, ένας τόπος με αρχαία ενέργεια –το όνομα δεν είναι τυχαίο, προέρχεται από τον πατέρα των Ναϊάδων νυμφών– όπως μαρτυρούν και τα απομεινάρια του ναού της Αρτέμιδος, δε θα μπορούσε παρά να είναι, εκτός όλων των άλλων, και παραλία γυμνιστών –και μάλιστα μία από τις διασημότερες. Ένας κλειστός κολπίσκος, πλαισιωμένος από επιβλητικά βράχια στις δυο του άκρες, που εκτείνεται μπροστά από τις εκβολές ενός μικρού ποταμού το φαράγγι του οποίου ενδείκνυται για trekking στην ικαριώτικη φύση. Η πρόσβαση στην παραλία είναι σχετικά εύκολη, από τα –πολλά– σκαλοπάτια που κατεβαίνουν το βράχο, ενώ στην κορυφή τους υπάρχει και ταβέρνα και mini market για τα απαραίτητα –προμηθευτείτε τα πριν κατεβείτε.


Πλάκα, Νάξος Δίπλα στην παραλία του Μάραγκα, με το οργανωμένο κάμπινγκ, η Πλάκα τυγχάνει μία από τις ομορφότερες παραλίες της Νάξου –οι οποίες είναι κάθε άλλο παρά λίγες. Αμμουδερή, με βαθιά νερά, οργανωμένη στο μεγαλύτερο μέρος της, συγκεντρώνει στην αριστερή της άκρη, όπως κοιτάζει κανείς προς τη θάλασσα, γυμνιστές σε μεγάλη πλειοψηφία –σε σχέση με τους φέροντες μαγιό. Η πρόσβαση δε θα σας δυσκολέψει καθόλου, αφού ο χωματόδρομος που οδηγεί στην παραλία είναι εξαιρετικά βατός, ενώ για να φτάσετε στο… γυμνιστικό section της το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να περπατήσετε πλάι στο κύμα.


Μικρή Ιταλίδα, Κουφονήσια Διαθέτει, κατά πολλούς, τα ωραιότερα νερά του Αιγαίου. Πεντακάθαρα οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, όσο κόσμο και αν συγκεντρώνει, καταγάλανα, πλαισιωμένα από χρυσαφένια άμμο. Στην άκρη της, ένας μικρότερος κολπίσκος, γνωστός σε ντόπιους και… φανατικούς του νησιού ως Μικρή Ιταλίδα, αποτελεί το αγαπημένο spot των γυμνιστών που αναζητούν λίγη ιδιωτικότητα χωρίς να θυσιάζουν το ειδυλλιακό του τοπίου στο ελάχιστο. Θα την προσεγγίσετε είτε με καραβάκι είτε με 20λεπτο περπάτημα από το χωριό –πραγματικά αξίζει τον κόπο.


Μυρτιώτισσα, Κέρκυρα Έχει φτάσει να χαρακτηριστεί η ωραιότερη παραλία της Ευρώπης, και όχι άδικα: απότομοι βράχοι, σκεπασμένοι με πεύκα, που καταλήγουν σχεδόν κάθετα σε μια θάλασσα τόσο διαυγή που μοιάζει καρτ-ποστάλ, αφήνοντας μία στενή λωρίδα ανοιχτόχρωμης άμμου να αναλαμβάνει να φιλοξενήσει τις δεκάδες των επισκεπτών –ελεύθερων κατασκηνωτών, γυμνιστών και μη– που καταφθάνουν κάθε χρόνο. Σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από την πόλη της Κέρκυρας, δίπλα ακριβώς στη διάσημη Γλυφάδα, η παραλία έχει πρόσβαση από σχετικά δύσβατο χωματόδρομο –η καλύτερη λύση είναι να αφήσετε το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ και να συνεχίσετε με τα πόδια: η απόσταση είναι κάτι λιγότερο από ένα χιλιόμετρο.


Ψάχνοντας μπορεί κανείς να βρεί μικρές παραλίες και στην Αττική ακόμα. Σίγουρα όλη η Ελλάδα είναι γεμάτη μικρούς κολπίσκους, αθέατους από τον πολύ κόσμο και κρατιούνται σαν εφτασφράγιστο μυστικό μεταξύ των γυμνιστών.


Ευχαριστούμε την Ηρώ Κουνάδη για τις πληροφορίες.






Το καλοκαίρι προβλέπεται ΗΟΤ!!!

















------------------------------------------------------------------------------


Δεν μας έφτανε η ζέστη, οι εκλογές, η κρίση, το οικονομικό, το service και οι ασφάλειες του αυτοκινήτου, οι λογαριασμοί, οι κάρτες και το κακό συναπάντημα...έχουμε και τους σχεδιαστές που κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους να μας ανεβάζουν το αίμα στο ..Κεφάλι.!
Μερικοί έχουν γούστο, άλλοι πάλι....μην σχολιάσω καλύτερα.
Η κρίση δική σας και δική μας...





















Ο απίθανος κόσμος των καρτούν....και η αψήφηση των νόμων της φυσικής







Ο κόσμος των καρτούν έχει τους δικούς του φυσικούς νόμους. Όσα θεωρούμε δεδομένα για τον χώρο, τη βαρύτητα, την ταχύτητα, δεν ισχύουν εδώ. Είναι ένας κόσμος που σταθερές όπως αυτή της βαρύτητας ή του Πλανκ παίζουν περίεργα παιχνίδια και όπου οι διαθέσεις των χαρακτήρων μπορούν να μεταμορφώσουν τον κόσμο κατά τη βούλησή τους.
1. Κάθε σώμα που αιωρείται στο κενό θα παραμείνει αιωρούμενο μέχρι τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσει την κατάστασή του (ο νταφυ ντακ τρεχει στο κενο κανονικά και όταν κοιτάξει κάτω αρχίζει να πέφτει, καλα μην αναφέρω τον κογιότ που προλαβαίνει να βγάλει και πινακίδα (κορόιδο).!!!!

2. Κάθε σώμα που βρίσκεται σε κίνηση τείνει να διατηρήσει την κινητική του κατάσταση, μέχρι την αιφνίδια μεσολάβηση στερεής ύλης ( είτε με κανόνι εκτοξευθούν , είτε με αυτοσχέδιο μηχανισμό είτε με δυναμίτη, κρατάνε χαρακτήρα και στύλ κατά την διάρκεια της πτήσης και μόνο αν ξεπροβάλει ένα βουνό, η κολώνα στουκάρουν με ένα καταπληκτικό τρόπο.

3. Κάθε σώμα που διαπερνά στερεή ύλη θα αφήσει πίσω του άνοιγμα που θα αντιστοιχεί στο ακριβές περίγραμμά του, καλείται επίσης 'το περιγραμματικό πέρασμα'. Είδικός και εδώ ο Σιλβέστρο σε τρελό πανικό όταν τον πάρει χαμπάρι ο σκύλος να ζαχαρώνει τον τουίτη (άλλο κουλό καναρίνι αυτό, στην κοσμάρα του λέμε).

4. Όλοι οι νόμοι της βαρύτητας ακυρώνονται εάν μεσολαβήσει ο φόβος, και σε πολυέλαιο, και δέντρο, και κολώνα και όπου θές όταν παίζει πανίκουλας, και εδώ βασιλιάς της τρομάρας ο Σιλβέστρο, Θεός λέμε.

5. Κάποια σώματα έχουν τη δυνατότητα να περάσουν μέσα από συμπαγείς τοίχους στους οποίους είναι ζωγραφισμένα περάσματα σε τούνελ, ενώ άλλα σώματα δεν την έχουν, τρανό παράδειγμα ο κογιότης με το μπιπ μπιπ. Του ζωγραφίζει τούνελ σε βράχο και αυτό περνάει, του ζωγραφίζει τρύπες στο έδαφος και αυτό στέκετε έπανω, περιττό να ΄πούμε οτι ο κογιότ που τα ζωγραφίζει σπάει τα μούτρα του ή πέφτει μέσα άνετα.

6. Οποιοδήποτε αντικείμενο ή ζωντανό ον πέφτει γρηγορότερα από ένα αμόνι.

7. Πυροβόλα όπλα δεν μπορούν να προκαλέσουν θανατηφόρους τραυματισμούς
Μετατρέπουν μόνο προσωρινά τα θύματα σε μια μαύρη μάζα καπνών.
Ένας υπέροχος τρελός κόσμος που δεν χορταίνεις να τον βλέπεις ξανά και ξανά και να γελάς με την καρδιά σου.















Είδαμε και δεν μας άρεσε


Clock n' roll και ξεχάστε την ώρα


Το ρολόι «About Time» της εταιρείας Sander Mulder Studio δεν έχει δείκτες που μετακινούνται. Αντιθέτως, όσο περνάει η ώρα, το ρολόι κινείται ολόκληρο.
Ποίηση εν κινήσει
Το καινοτόμο αυτό ρολόι δείχνει την ώρα καθώς περιστρέφεται πάνω στο γραφείο σας. Οι ώρες αναγράφονται σε μία τεράστια συνεχόμενη πρόταση και το σημείο που αγγίζει την επιφάνεια δείχνει την ώρα.
Σχεδιασμένο ως αντίδραση του αγχωτικού τρόπου ζωής που ζούμε, όπου φροντίζουμε να προγραμματίζουμε ακόμα και το τελευταίο λεπτό, το συγκεκριμένο ρολόι μας λέει ότι είναι «περίπου έξι η ώρα» ή «είναι σχεδόν εφτά τώρα.»
Καθώς περιστρέφεται πάνω στο γραφείο, η αργή αλλά αδιάκοπη, σχεδόν στοχαστική κίνησή του, μας επιτρέπει να χαλαρώσουμε και ίσως να ξεχάσουμε τον χρόνο για λίγα λεπτά.


Τώρα τι να πώ, μια ολόκληρη γκουμούτσα κακόγουστη να γυρίζει γύρω γύρω και να πρέπει να πας να κολλήσεις την μούρη σου κοντά να δεις τι ώρα είναι?
Σχόλια δικά μας.

Καταδίκη σε αργό σερφάρισμα εξετάζει η Βρετανία για τους «πειρατές» του Διαδικτύου


Λονδίνο: Ποινή «αργού σερφαρίσματος» ενδέχεται να επιβάλλει η βρετανική κυβέρνηση σε όσους πολίτες της χώρας επιμένουν να κατεβάζουν ψηφιακό υλικό προστατευμένο με πνευματικά δικαιώματα, παρά τις προειδοποιήσεις. Τουλάχιστον η ιδέα του «ιντερνετικού εξοστρακισμού» δεν φαίνεται να προχωρά...
Στις 16 Ιουνίου πρόκειται να δημοσιευτεί η αναφορά του προγράμματος «Ψηφιακή Βρετανία», που στόχο έχει την καταπολέμηση της πειρατείας.
Εν όψει της εξέλιξης αυτής, η μουσική βιομηχανία, που πιέζει για σκληρά μέτρα κατά της πειρατείας, έχει εισηγηθεί την ιδέα του λεγόμενου «νόμου των τριών χτυπημάτων».
Βασική ιδέα είναι η βαθμιαία αντιμετώπιση του παραβάτη με προειδοποιητικά μηνύματα: Σύμφωνα με την εισήγηση, ο χρήστης που κατεβάζει παρανόμως ψηφιακό υλικό την τρίτη φορά... καίγεται, δηλαδή διακόπτεται η υπηρεσία παροχής Internet.
H ιδέα αυτή έχει αντιμετωπιστεί με καχυποψία ή και δυσαρέσκεια από τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου και, όπως μεταδίδει το BBC, δεν φαίνεται να υιοθετείται από τη βρετανική κυβέρνηση.
Το Λονδίνο φέρεται να υιοθετεί την ιδέα της βαθμιαίας αντιμετώπισης των διαδικτυακών «πειρατών» στο πρότυπο των «τριών παραβάσεων». Εντούτοις, ο «ιντερνετικός εξοστρακισμός» δεν βρίσκει απήχηση.
Ο υπουργός Πολιτισμού Αντι Μπέρναμ, σκιαγράφησε σε συνέδριο τις απόψεις της βρετανικής κυβέρνησης: «Ο αποκλεισμός προσώπων από το Διαδίκτυο δεν είναι η προτιμητέα λύση, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν άλλα τεχνικά μέσα ως μέσο αποτροπής».
Αλλά και εκπρόσωπος του υπουργείου επανέλαβε τις επιφυλάξεις για τον «ιντερνετικό εξοστρακισμό», σε μία εποχή που, όπως είπε, η πρόσβαση στο Διαδίκτυο θεωρείται εξίσου πολύτιμη «με την πρόσβαση στο νερό και στον ηλεκτρισμό».
Ο ίδιος εκπρόσωπος επανέλαβε ότι το υπουργείου Πολιτισμού μπορεί να αποκτήσει νέες αρμοδιότητες ώστε να επιβάλλει «τεχνικές λύσεις» για τους κατ' επανάληψιν παραβάτες «εάν η αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων δεν αποδειχτεί αρκετή».
Δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιες ακριβώς θα είναι αυτές οι «τεχνικές λύσεις», οι οποίες, κατά τον κ. Μπέρναμ, στοχεύουν στον «περιορισμό ή την αποτροπή» της ανταλλαγής αρχείων.
Παράγοντες της αγοράς ερμηνεύουν πάντως αυτήν την αναφορά ως πρόθεση για μείωση της ταχύτητας πρόσβασης στο Διαδίκτυο στους επίμονους παραβάτες.
Αυτό θεωρεί και ο Μαρ Μάλιγκαν, αντιπρόεδρος της εταιρείας έρευνας τεχνολογικής αγοράς Forrester Research. «Ακούγεται ως καλός συμβιβασμός» λέει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι οι πάροχοι έχουν ήδη την τεχνολογική υποδομή για να επιβάλλουν ένα τέτοιο μέτρο.

Εις θάνατον καταδικάστηκε εμπρηστής στην Καλιφόρνια


Στην εσχάτη των ποινών καταδικάστε αμετάκλητα ο Λι Όιλερ, ο 38άχρονος εμπρηστής υπεύθυνος για μεγάλης έκτασης πυρκαγιά την Καλιφόρνια το 2006 κατά την κατάσβεση της οποίας βρήκαν το θάνατο πέντε πυροσβέστες.
Οι κατηγορίες στις οποίες κρίθηκε ένοχος ήταν ανθρωποκτονία, τέλεση εμπρησμών και παράνομη χρήση και κατοχή εμπρηστικών ουσιών.
Όπως δήλωσε ο δικαστής Ου.Τσάρλς Μόργκαν, «αποστολή του κατηγορουμένου ήταν να σπείρει χάος, με δικό του σχέδιο και για δικό του λογαριασμό, γνωρίζοντας ότι οι πυροσβέστες θα διακινδύνευαν και τη ζωή τους για την κατάσβεση της πυρκαγιάς».
Την δίκη παρακολούθησαν συγγενείς των νεκρών πυροσβεστών, ο θάνατος των οποίων είχε προκαλέσει μεγάλη συγκίνηση στην Καλιφόρνια. Περίπου 10.000 άτομα παρευρέθηκαν τη χρονιά εκείνη στις κηδείες τους.
Η πυρκαγιά, που είχε ξεκινήσει σε μία περιοχή 145 χλμ. ανατολικά του Λος Αντζελες, κατέστρεψε 34 κατοικίες και άλλα 20 κτίρια, καίγοντας για ημέρες συνολικά 180 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Ο εισαγγελέας ανέφερε στη δίκη ότι οι πυροσβέστες ήρθαν αντιμέτωποι με φλόγες ύψους 20 μέτρων, ανέμους 65 χλμ. ανά ώρα και θερμοκρασίες που έφταναν τους 700 βαθμούς Κελσίου.
Πηγή:Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press