" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Νέο video game που καταστρέφει... τα Windows





Υπάρχουν κάποια παιχνίδια που απαιτούν γενναίες δόσεις ανδρείας από την πλευρά του gamer, είτε επειδή είναι εξαιρετικά βίαια, είτε επειδή έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Ωστόσο, υπάρχει ένα video game που θα τολμήσουν να παίξουν μόνο όσοι είναι αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν τις συνέπειές του. Το Lose/Lose είναι ουσιαστικά ένας ευφάνταστος τρόπος για να παίξει κανείς κορώνα-γράμματα την επιβίωση των Windows.
Το παιχνίδι βασίζεται στο ιστορικό Space Invaders, όπου ο παίκτης καλείται να συντρίψει επιθετικούς εξωγήινους. Στο Lose/Lose κάθε alien αντιστοιχεί σε ένα τυχαίο αρχείο του σκληρού δίσκου. Όταν ο παίκτης καταστρέψει το alien, διαγράφεται το αντίστοιχο αρχείο. Το σασπένς ενισχύεται από το ότι ο παίκτης δεν ξέρει ποιο αρχείο σβήνεται κάθε φορά και η μόνη ένδειξη που έχει είναι η κατάληξή του.
Παραδόξως, τα aliens δεν επιτίθενται, οπότε δεν υπάρχει πραγματικός λόγος για να τα καταστρέψει ο παίκτης. Ο απώτερος στόχος των δημιουργών του game είναι να βάλουν τους ανθρώπους να στοχαστούν σχετικά με τις συνέπειες που έχουν οι πράξεις τους στο πλαίσιο ενός video game και τον αντίκτυπο που μπορεί να εμφανιστεί στην πραγματική ζωή.
Βέβαια, υπάρχουν και κάποιοι που θα υποστηρίξουν ότι οι άνθρωποι μπορούν να σκεφτούν και χωρίς να καταστρέψουν την εγκατάσταση των Windows. Από την πλευρά μας, καλούμε τους χρήστες που θέλουν να πειραματιστούν με το Lose/Lose να το κάνουν μόνο αν καταλαβαίνουν απόλυτα ότι είναι πολύ πιθανό να χρειαστούν format μετά από αυτό.


Πηγή: Pc Magazine