" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Νεκροί στην Ινδία λόγω ψύχους


Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω του ψύχους που πλήττει τις βόρειες περιοχές της Ινδίας, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι σήμερα.


"Δεκαέξι άνθρωποι πέθαναν στην Ούταρ Πραντές από νωρίς την Τετάρτη εξαιτίας του κρύου στο κρατίδιο. Τα περισσότερα θύματα ήταν άστεγοι ή έμεναν στα πεζοδρόμια" δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του κρατιδίου Γκ. Ν. Κχάνα.

Στο Τζαμού οι αρχές εντόπισαν το πτώμα ενός εργάτη ο οποίος έχασε τη ζωή του επίσης από το κρύο.

Η θερμοκρασία στην Ούταρ Πραντές και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ινδίας όπως η Κανπούρ και η Άγκρα έπεσε κατακόρυφα φτάνοντας στον ένα βαθμό Κελσίου.

Πάντως οι μετεωρολόγοι προβλέπουν περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας στα κρατίδια της βόρειας Ινδίας μέσα στο σαββατοκύριακο.

imerisia.gr

Παρ΄ολίγον θανατηφόρα η καλύτερη δουλειά στον κόσμο


Μπορεί να διαφημιζόταν ως η "Καλύτερη Δουλειά του Κόσμου", όμως παρ'ολίγο να καταλήξει σε τραγωδία για τον Βρετανό που την κέρδισε, αφού λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του όταν τον τσίμπησε θανατηφόρα μέδουσα την ώρα που έκανε τζετ σκι.


Λίγες μόλις ημέρες πριν λήξει η περίοδος της "καλύτερης δουλειάς", ο Μπεν Σάουθχολ, νικητής του διαγωνισμού, τσιμπήθηκε από ένα Ιρουκάντζι, μια πολύ μικρή αλλά εξαιρετικά επικίνδυνη μέδουσα.


"Γλύτωσα από ένα καγκουρό, έναν καρχαρία, αράχνες και φίδια, αλλά τις τελευταίες μου ημέρες στο νησί Χάμιλτον έπεσα πάνω σε ένα πλάσμα που λέγεται Ιρουκάντζι", έγραψε ο Σάουθχολ στην ηλεκτρονική του διεύθυνση.


Ο νεαρός Βρετανός ήταν ο νικητής της ειδυλλιακής αυτής δουλειάς, του επιστάτη στο νησί Χάμιλτον ανοικτά του Κουίνσλαντ.


Το είδος αυτό της μέδουσας μπορεί να προκαλέσει ανακοπή καρδιάς, αν το τσίμπημα του δεν αντιμετωπιστεί αμέσως.

Ο Σάουθχολ στην αρχή είχε εξάψεις και πονοκέφαλο, αλλά αργότερα εμφάνισε πόνους στο στήθος και υψηλή πίεση.

Σώθηκε χάρη στην άμεση επέμβαση των γιατρών του νησιού.