" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Η NASA προαναγγέλλει σημαντικό εύρημα στην έρευνα για εξωγήινη ζωή


Συζητήσεις επί συζητήσεων έχει προκαλέσει στο Ίντερνετ αινιγματική ανακοίνωση της NASA για μία συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη όπου θα ανακοινωθεί ένα μεγάλης σημασίας εύρημα για την έρευνα για εξωγήινη ζωή.

Η ανακοίνωση καλεί τους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου για τις δύο το μεσημέρι της Πέμπτης (21:00 ώρα Ελλάδας) όπου η NASA θα κάνει δηλώσεις «για ένα εύρημα αστροβιολογίας που θα επηρεάσει την έρευνα για ενδείξεις εξωγήινης ζωής».

Αμέσως οι εικασίες άρχισαν να δίνουν και να παίρνουν, όπως ότι η NASA θα ανακοινώσει ότι ανακάλυψε ίχνη βιολογικής δραστηριότητας στον Τιτάνα ή κάποιον άλλο δορυφόρο του Κρόνου ή σε άλλο πλανήτη έξω από το ηλιακό σύστημα.

Μία ματιά στα βιογραφικά των επιστημόνων (βιολόγοι και γεωλόγοι) που θα μιλήσουν δείχνει ότι ασχολούνται συστηματικά με τη δυνατότητα και τις προϋποθέσεις ύπαρξης ζωής σε άλλα αστρικά συστήματα. Για παράδειγμα ένας από τους βιολόγους που θα μιλήσουν ερευνά το πώς θα μπορούσε να υπάρχει ζωή χωρίς νερό, άνθρακα και οξυγόνο, όπως συμβαίνει στη Γη.

Περισσότερο ψύχραιμοι σχολιαστές αναφέρουν ότι η NASA δεν θα ανακοινώσει ότι «ναι, βρέθηκε εξωγήινη ζωή» αλλά, προσθέτουν, η συνέντευξη ότι θα έχει μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον παρά τον θόρυβο που προκλήθηκε.

Newsroom ΔΟΛ

Έντονες χιονοπτώσεις στη Βρετανία, σφοδρή κακοκαιρία σε Ισπανία, Πορτογαλία


Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τις τελευταίες ημέρες πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Στη Βρετανία ακυρώθηκαν πτήσεις, έκλεισαν σχολεία και προκλήθηκε χάος στους δρόμους από τις έντονες χιονοπτώσεις. Ισπανία και Πορτογαλία δέχονται την επίθεση του χιονιά, ενώ ισχυρές βροχές και άνεμοι πλήττουν συνήθως θερμές περιοχές των δύο χωρών.