" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Inna - Amazing

Akon feat. Beyonce - Sexy Diva Pt.II (David Guetta Remix) by DjCK

Παραμυθένιο ταξίδι στα Χριστούγεννα με το Christmas Magic World


Ένα εντυπωσιακό ταξίδι στη μαγεία των Χριστουγέννων θα κάνουν όσοι επισκεφτούν τον περιβάλλοντα χώρο του θεάτρου Badminton στου Γουδή, καθώς εκεί τους περιμένει το Christmas Magic World, το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο, πολλαπλών χρήσεων, που έχει στηθεί ποτέ στην Αθήνα.

Οι πόρτες του πάρκου, που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, άνοιξαν στις 21 Νοεμβρίου και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2010 (ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 16.00 - 23.00, Σαββατοκύριακο & γιορτές 11.00 - 23.00). Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αυτός ο παραμυθένιος χριστουγεννιάτικος κόσμος εκτείνεται σε 6 στρέμματα και χωρίζεται σε τέσσερις θεματικές ενότητες: Christmas Magic SHOW, Christmas Magic MARKET, Christmas Magic KINDERLAND και Christmas Magic FUNPARK.

Όπως προδίδει και ο τίτλος του, το Christmas Magic KINDERLAND απευθύνεται στα παιδιά και σε όσους αισθάνονται παιδιά. Περιλαμβάνει παραμυθένιες τέντες - εργαστήρια, στις οποίες, μέσα από διάφορες δράσεις, ενθαρρύνεται η δημιουργικότητα και η καλλιτεχνική έκφραση των μικρών επισκεπτών του Christmas Magic World.

Στο Christmas Magic FunPark εντάσσονται το παγοδρόμιο, έκτασης 470m2, το carousel, η αγαπημένη χριστουγεννιάτικη εμπειρία μικρών και μεγάλων, το τρενάκι των Χριστουγέννων, ένα ταξίδι στη μαγεία του Christmas Magic World με οδηγό τον Αϊ Βασίλη, το κάστρο των ιπποτών, διασκέδαση και παραμυθένιο παιχνίδι με τις μοναδικές κατασκευές της Playmobil, δύο πίστες αναρρίχησης, για μικρούς και μεγάλους και το Bunjee τραμπολίνο.

Το Christmas Magic Market αποτελεί μια μεγάλη υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά, στα πρότυπα των αντίστοιχων παραδοσιακών ευρωπαϊκών αγορών. Περισσότερα από σαράντα παραμυθένια χριστουγεννιάτικα σπιτάκια φιλοξενούν πολλές επιχειρήσεις, που διαθέτουν στο κοινό μία μεγάλη ποικιλία προϊόντων, έτσι ώστε να συνδυάσουν τη διασκέδαση με τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους.

Τέλος, στην ενότητα Christmas Magic Show εντάσσονται δύο εξαιρετικές παραστάσεις στο Θέατρο Badminton.

Πρόκειται για το μπαλέτο Ο Καρυοθραύστης, σε μουσική Πιότρ Ι.Τσαϊκόφσκι και την παράσταση Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος Δράκος σε κείμενο και σκηνοθεσία του ανατρεπτικού Δήμου Αβδελιώδη.

naftemporiki

Προσοχή όταν αγοράζετε χριστουγιεννιάτικα στολίδια και παιχνίδια


Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) για τα χριστουγιεννιάτικα στολίδια και τα παιδικά παιχνίδια τα οποία μπορεί να κρύβουν κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια.


Σχετικά με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το 30% από τα χριστουγιεννιάτικα λαμπιόνια ενέχουν κίνδυνο πυρκαγιάς και ηλεκτροπληξίας. Την ίδια ώρα πολλά παιδικά παιχνίδια, τα οποία θεωρούνται κατάλληλα από τον κατασκευαστή για μια ορισμένη ηλικία, έχουν μεγάλα ποσοστά επικινδυνότητας στα χέρια ενός μικρότερου παιδιού όπως ανακοινώθηκε από το ΚΕΠΚΑ.


Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους γονείς να είναι πολύ προσεχτικοί όσον αφορά την αγορά των παιχνιδιών.

Γενικά, επισημαίνεται, να αποφεύγονται τα παιχνίδια που περιέχουν πλαστικό (PVC) ή φθαλικά καθώς και να ελέγχονται στις ετικέτες της συσκευασίας αν φέρουν την απαραίτητη ένδειξη «CE» η οποία δηλώνει ότι το προιόν έχει συμμορφοθεί προς τις ελάχιστες απαιτήσεις που προβλέπ ει η κοινοτική νομοθεσία.

Επίσης οι γονείς θα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη σημασία στις οδηγίες χρήσης και συναρμολόγησης των παιχνιδιών και να μη αμελούν να καταγγέλουν στις αρμόδιες αρχές περιπτώσεις ελαττωματικών η επικίνδυνων παιχνιδιών.


Αντιστοίχως με προσοχή πρέπει να γίνεται η επιλογή των χριστουγιεννιάτικων λαμπιονών. Για την αποφυγή ατυχήματος, τα χριστουγιεννιάτικα λαμπιόνια πρέπει να τηρούν τα βασικά πρότυπα ασφαλείας στο εξωτερικό της συσκευασίας τους και καλό είναι να μην παραμένουν αναμέννα χωρίς επίβλεψη.

Newsroom ΔΟΛ

Χριστουγεννιάτικο παζάρι διοργανώνεται στην Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Αντιμετώπισης


Χριστουγεννιάτικο Bazaar διοργανώνεται το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στην Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Αντιμετώπισης, στα Ιλίσια. Το 20% των εσόδων θα δοθεί για φιλανθρωπικό σκοπό.

Τσάντες, κοσμήματα, χριστουγεννιάτικα στολίδια, πίνακες, κεριά, χριστουγεννιάτικα δέντρα περιμένουν όσους επισκεφθούν αυτό το «δημιουργικό παραμυθοπαζαράκι», όπως το χαρακτηρίζουν οι διοργανωτές.

Το bazaar διοργανώνεται στην Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Αντιμετώπισης (Διονυσίου Αιγινήτου 7, Ιλίσια) και το 20% των εσόδων θα δοθεί για φιλανθρωπικό σκοπό.

Newsroom ΔΟΛ

Τα 7 θαύματα της Ρωσσίας

Elbrus







Το βουνό είναι το υψηλότερο σημείο στη Ρωσία και μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι και το υψηλότερο σημείο στην Ευρώπη. Οι επισκέψεις των τουριστών,και των φίλων ski
& snowboard πραγματοποιoύνται σε ετήσια βάση. Το ύψος του είναι 5.600 μέτρα που είναι 18.600 πόδια.


-------------------------------------------------------------


Πύργοι της Κόμι Δημοκρατίας





Κανείς δεν ξέρει πόσο καιρό πριν είχαν δημιουργηθεί, αλλά σίγουρα οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι μόνο η φύση μπορεί να δημιουργήσει ένα τέτοιο πράγμα. Εκτιμώμενη ηλικία είναι 200 εκατομμύρια χρόνια και το ύψος τους είναι 42 μέτρα το πολύ (~ 140 πόδια.)

----------------------------------------------------------


Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βασιλείου







Το κλασσικό μνημείο της Ρωσικής πρωτεύουσας. Τα σχόλια περιτά.


---------------------------------------------------


Peterhof







Ο τόπος χτίστηκε με τη σειρά του Πέτρου του πρώτου στις αρχές του 17-ου αιώνα και βρίσκεται κοντά Saint-Petersburg. Θεωρείται ότι είναι η κορυφαία τουριστική ατραξιόν στο σύνολο της Ρωσίας

----------------------------------------------------


Μνημείο Μητέρας Πατρίδας






Αυτό το μνημείο του τεράστιου μεγέθους κτίστηκε στα τέλη του 50 για να πληρώσουν το φόρο τιμής στη μνήμη εκείνων που έχασαν τη ζωή τους για τα καθήκοντά τους κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Το μνημείο είναι το βιβλίο Guinness World Records ως το μεγαλύτερο μνημείο εκείνη την εποχή. Η γυναίκα συμβολίζει τη Ρωσία και είναι δύο φορές υψηλότερο από Άγαλμα της Ελευθερίας με 85 μέτρα ύψος (~ 280 πόδια.)

---------------------------------------------------



Κοιλάδα του Geysers






Η οροσειρά με τους εκατοντάδες θερμοπίδακες και τους καταράκτες βρίσκεται στη χερσόνησο της Καμτσάτκα. Ο χώρος είναι στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

------------------------------------------------------

H λίμνη Βαϊκάλη.


















Αυτή η λίμνη βρίσκεται στην ανατολική Σιβηρία και θεωρείται ότι είναι η βαθύτερη λίμνη στον κόσμο, καθώς και η μεγαλύτερη δεξαμενή γλυκού νερού στη Γη. Είναι 1500 μέτρα βάθος (~ 5000 πόδια). Κοίτα πώς τον καθαρότητα του νερού. Η θέα είναι πραγματικά συναρπαστική.