" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Opel Ampera


Μετά τη Chevrolet, ακόμη μια μάρκα της GM παρουσιάζει ένα ρεαλιστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Έρχεται το ρεύμα! Πλέον μετράμε αντίστροφα για την είσοδο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις καθημερινές μετακινήσεις μας. Στην Opel, ανταποκρινόμενοι στις ενεργειακές και περιβαλλοντικές προκλήσεις, όχι μόνο το συζητούν αλλά το κάνουν και πράξη με το Opel Ampera, η παραγωγή του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2011. Το Ampera, που σημειωτέον θα έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων, θα μπορεί να καλύψει χάρη στο σύστημα Voltec διαδρομή έως και 60 χιλιομέτρων μόνο με την ενέργεια που του παρέχει η μπαταρία ιόντων λιθίου του.

Από εκεί και πέρα, για μεγαλύτερες αποστάσεις ένας κινητήρας-γεννήτρια βενζίνης ενεργοποιείται για να τροφοδοτήσει την ηλεκτρική μονάδα. Κάπως έτσι η αυτονομία του Ampera μπορεί να φτάσει τα 500 χιλιόμετρα, μέχρις ότου η μπαταρία φορτιστεί από μία στάνταρ οικιακή πρίζα. Εντυπωσιακά και τα νούμερα που ακολουθούν το σχεδόν αθόρυβο σε λειτουργία Opel: ισχύς αντίστοιχη των 150 ίππων, ροπή 37,7 kgm, 0-100 σε μόλις 9,0”, τελική ταχύτητα 161 χλμ./ώρα και κατανάλωση που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα είναι μειωμένη στο 1/5 σε σχέση με ένα συμβατικό βενζινοκίνητο μοντέλο.

Εκτός των παραπάνω το Ampera έχει να επιδείξει και εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση εμπνευσμένη από τα πρωτότυπα Flexure και GET Concept ενώ δεν υπολείπεται αισθητά σε χώρους (για τέσσερις επιβάτες και αποσκευές 301 λίτρων).

Πηγή: www.topgear.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου