" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Διαπραγματεύσεις για νέα συμφωνία για το κλίμα


Περίπου 170 χώρες συναντώνται στη Βόννη, από την 1η έως τη 12η Ιουνίου, για συνομιλίες σχετικά με μια νέα συμφωνία για το κλίμα.
Οι συνομιλίες θα καλύψουν μεγάλο εύρος θεμάτων, από τις μειώσεις εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μέχρι τους τρόπους συγκέντρωσης κεφαλαίων για να βοηθηθούν οι φτωχές χώρες στην αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου.
Τα σχέδια των ανεπτυγμένων χωρών σχετικά με τη μείωση των εκπομπών μέχρι το 2020, στο πλαίσιο μιας νέας παγκόσμιας συμφωνίας που αναμένεται να επιτευχθεί στην Κοπεγχάγη τον Δεκέμβριο του 2009 καταλήγουν, αθροιστικά, σε μία συνολική μείωση μεταξύ 9% και 16% σε σχέση με τα επίπεδα του 1990, μείωση πολύ μικρότερη από αυτή που ζητούν οι αναπτυσσόμενες χώρες.
Σημειώνεται ότι στην 4η Έκθεση Αξιολόγησης, που έδωσε στη δημοσιότητα το 2007 η Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, διαπιστώνεται η αναγκαιότητα ότι οι βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες πρέπει συνολικά να μειώσουν, μέχρι το 2020, τις εκπομπές τους κατά 25% με 40% κάτω από τα επίπεδα του 1990 για να αποφευχθούν οι χειρότερες επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη, όπως ξηρασίες, πλημμύρες, κύματα καύσωνα και άνοδος της στάθμης της θάλασσας.
Πηγή: ΑΝΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου