" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Νέος κάδος περισυλλογής απορριμμάτων




Ο δήμαρχος της πόλης της Καβάλας Κώστας Σιμιτσής, παρουσίασε τη λειτουργία του νέου «ρομποτικής» τεχνολογίας κάδου συγκέντρωσης απορριμμάτων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονική Οικονομία».
Ο νέος κάδος είναι ύψους περίπου 5 μέτρων και έχει χωρητικότητα όσο πενήντα παλαιού τύπου κάδοι, των 600 λίτρων ο καθένας, κάτι που οφείλεται στη δυνατότητα συμπίεσης των απορριμμάτων, μέσω του ρομποτικού μηχανισμού.
Ο εν λόγω κάδος αποτελεί παγκόσμια ευρεσιτεχνία εταιρείας που εδρεύει στη Λάρισα.
Είναι εξοπλισμένος με ειδικά συστήματα, έτσι ώστε να ανοίγει αυτόματα μόλις αντιληφθεί την παρουσία του πολίτη που επιθυμεί να ρίξει τα σκουπίδια του.
Μόλις ο πολίτης ρίξει τα σκουπίδια του, ο κάδος πλένεται και απολυμαίνεται αυτόματα, έτσι ώστε να αποφεύγεται ο κίνδυνος εστίας μόλυνσης και η παρουσία δυσοσμίας, λόγω της συγκέντρωσης μεγάλης ποσότητας σκουπιδιών.
Το σύστημα του κάδου είναι συνδεδεμένο με το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης.
Το κόστος αγοράς και σύνδεσης του εν λόγω τεχνολογικού προϊόντος, φτάνει τα 80,000 ευρώ και ο κάδος είναι εφοδιασμένος με σύστημα αυτοπροστασίας από την πυρκαγιά.
Ο συγκεκριμένος κάδος μόλις φτάσει στο 100% της χωρητικότητας του, ενημερώνει με σήμα που στέλνεται σε κινητό τηλέφωνο, την υπηρεσία καθαριότητας, οπότε και ειδικό απορριμματοφόρο αναλαμβάνει να τον αδειάσει.
Ολόκληρος ο κάδος είναι κατασκευασμένος από ατσάλι και έχει πολύ μεγάλες αντοχές σε φθορές και στις καιρικές συνθήκες.
Πηγή. www.econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου