" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο:"Kαλύτερο κλίμα για τις πόλεις μας"







Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο είναι η σημερινή 22 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εβδομάδας μετακίνησης 2009. Τίτλος της εβδομάδας μετακίνησης για το 2009 είναι "Καλύτερο κλίμα για τις πόλεις μας", εντάσσεται μάλιστα στην εκστρατεία για τις πράσινες μεταφορές η οποία τονίζει τον σημαντικό ρόλο που έχουν οι πόλεις στην καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Στο πλαίσιο της εβδομάδας μετακίνησης διοργανώνονται εκδηλώσεις για την προώθηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, ώστε να περιοριστεί η χρήση των ΙΧ.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στις δράσεις αυτές τις οποίες και στηρίζει.Πολλές πόλεις και κωμοπόλεις αξιοποιούν την ευκαιρία αυτή, για να παρουσιάσουν νέες ή βελτιωμένες υπηρεσίες δημόσιων μεταφορών, πεζοδρόμους και ποδηλατοδρόμους.
Η Ευρωπαϊκή Ενωση παρέχει χρηματοδοτική στήριξη και βραβεύει το καλύτερο πρόγραμμα. Στην Ελλάδα διοργανώνονται εκδηλώσεις μεταξύ άλλων στη Λαμία και στη Θεσσαλονίκη. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο επιλέγεται ένα θέμα που τονίζει μια ιδιαίτερη πτυχή της κινητικότητας και φέτος το θέμα είναι ο αντίκτυπος των αστικών μεταφορών στην κλιματική αλλαγή.
Τα ιδιωτικά αυτοκίνητα και τα φορτηγά ευθύνονται κυρίως για το θόρυβο, τη ρύπανση και την κυκλοφοριακή συμφόρηση που δυσκολεύουν τη ζωή στην πόλη ενώ ευθύνονται και για την παραγωγή διοξειδίου του άνθρακος, του αερίου δηλαδή στο οποίο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό η κλιματική αλλαγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου