" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Εξόρμηση των κυνηγών στα πυρόπληκτα του Μαραθώνα







Πάνω από πέντε τόνους τροφή για πουλιά και θηλαστικά σκόρπισαν κυνηγοί και θηροφύλακες στις περιοχές του Μαραθώνα που επλήγησαν από τις πρόσφατες δασικές πυρκαγιές.
Η προσπάθεια, η οποία γίνεται με τη συνεργασία και κατοίκων, θα συνεχιστεί και για το επόμενο δίμηνο, έτσι ώστε να καταφέρουν να επιβιώσουν τα διάφορα είδη ζώων που έχασαν ζωτικό μέρος των βιοτόπων τους.
Σε ανακοίνωσή τους, εξάλλου, η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας και η Δ'Α Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας καλούν «τους Κυνηγετικούς Συλλόγους της Αττικής, τους θηροφύλακές των Κυνηγετικών Οργανώσεων και κάθε κυνηγό ξεχωριστά να συνεχίσουν την προσπάθεια τους για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στο λεκανοπέδιο της Αττικής».
Στην ίδια ανακοίνωση τόσο η ΚΣΕ όσο και η Δ'Α ΚΟΣΕ «καλούν τους κυνηγούς από τώρα, χωρίς να περιμένουν τις σχετικές απαγορεύσεις, να μην ασκήσουν κυνηγετική δραστηριότητα στις καμένες εκτάσεις της Βορειοανατολικής Αττικής. Παράλληλα εφιστούν την προσοχή στα μέλη τους να καταγγέλλουν άμεσα κάθε πράξη λαθροθηρίας στη θηροφυλακή ώστε να αποτραπούν οι ασυνείδητοι που θα ήθελαν να εκμεταλλευθούν την αδυναμία ειδών της θηραματοπανίδας σε τροφή, νερό και κάλυψη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου