" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Ξηλώνονται από τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας


Χωρίς υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας στα «δύσκολα» σημεία του Ηλεκτρικού θα μείνουν χιλιάδες επιβάτες, καθώς η διοίκηση των ΗΣΑΠ αρνείται να ανανεώσει τις συμβάσεις με τις εταιρείες και τους ζητά να ξηλώσουν τις κεραίες από το δίκτυο.
Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας αντιδρούν στην απόφαση, η οποία τους γνωστοποιήθηκε από τον επικεφαλής των ΗΣΑΠ Χ.Αραπατσάκο, και υποστηρίζουν ότι οι κεραίες-μικροκυψέλλες στον ΗΣΑΠ είναι απαραίτητες αλλά και ακίνδυνες, αφού έχουν χαμηλή ισχύ.
Αναμεταδότες των εταιρειών CosmΟΤΕ, Vodafone και Wind είχαν τοποθετηθεί σε 60 «δύσκολα» σημεία του Ηλεκτρικού (σήραγγες, βυθισμένες γραμμές κ.λπ.) λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, ενώ αντίστοιχες εγκαταστάσεις υπάρχουν από την ίδια περίοδο και στο υπόγειο δίκτυο του Μετρό, υπενθυμίζουν την Πέμπτη Τα Νέα.
Οι εργαζόμενοι των Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων Αθηνών-Πειραιώς απειλούν να «απομακρύνουν οι ίδιοι τον εξοπλισμό από τις εγκαταστάσεις», υποστηρίζοντας ότι οι αναμεταδότες είναι παράνομοι και ότι «το δίκτυο των ΗΣΑΠ έχει μετατραπεί σε πάρκο κεραιών κινητής τηλεφωνίας, στο οποίο λειτουργούν επιπλέον και 16 υποσταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας».
Από την άλλη πλευρά, η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας προσέφυγε στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών προειδοποιώντας ότι η απόφαση του ΗΣΑΠ θα στερήσει τη δυνατότητα επικοινωνίας σε μισό εκατομμύριο επιβάτες την ημέρα.
Η απεγκατάσταση των κεραιών-μικροκυψελών «πλήττει καίρια την εικόνα της χώρας μας εν μέσω υψηλής τουριστικής περιόδου» και «αποτελεί παράδειγμα μη αξιοποίησης υποδομών που αναπτύχθηκαν για την εύρυθμη διεξαγωγή των Ολυμπιακών» αναφέρει η Ένωση σε ανακοίνωσή της.
«Η Αθήνα και η ευρύτερη περιοχή θα αποτελεί τη μοναδική πρωτεύουσα στον κόσμο που το επιβατικό κοινό θα στερείται της δυνατότητας να επικοινωνεί ενώ χρησιμοποιεί τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο».
Πηγή: www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου