" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

"Έξυπνος" φακός επαφής επαναφέρει την όραση


Η επαναστατική τεχνική επέφερε σημαντικές βελτιώσεις στην όραση μέσα σε μερικές εβδομάδες.

Κατά τη διαδικασία, χρησιμοποιούνται κύτταρα του ίδιου του ασθενούς για την επούλωση της βλάβης στον κερατοειδή χιτώνα- το διαφανές εξωτερικό στρώμα του οφθαλμού.
Η επέμβαση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία, και οι ασθενείς επιστρέφουν σπίτι τους δύο ώρες μετά τη διαδικασία, αποφεύγοντας τις πολυέξοδες παραμονές στο νοσοκομείο.

Η ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Νέας Ουαλίας στο Σύδνεϋ εκμεταλλεύτηκε τις δυνατότητες των βλαστικών κυττάρων- τα οποία έχουν την ικανότητα να μετατρέπονται σε οποιοδήποτε άλλο τύπο κυττάρων.
Αφαίρεσαν μικρά δείγματα βλαστικών κυττάρων από τα μάτια δύο ανδρών και μιας γυναίκας με παθήσεις του κερατοειδούς και τα καλλιέργησαν πάνω σε φακό επαφής.
Στη συνέχεια, ο φακός επαφής που περιείχε τα βλαστοκύτταρα στην επιφάνεια του τοποθετήθηκε στο μάτι του ασθενούς για τρεις εβδομάδες.
Κατά τη διάρκεια των τριών εβδομάδων, τα βλαστοκύτταρα μετατόπισαν τους φακούς και άρχισαν να επουλώνουν τον φθαρμένο κερατοειδή χιτώνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου