" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

1ο Φεστιβάλ Χαρακτικής στην Αθήνα




Εντεκα εκθέσεις, ανοικτά στο κοινό εργαστήρια καλλιτεχνών και διαλέξεις συνθέτουν το 1ο Φεστιβάλ Χαρακτικής στην Αθήνα, το οποίο διοργανώνουν, από 3 έως 28 Ιουνίου, η Ενωση Ελλήνων Χαρακτών και ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων, σε μια προσπάθεια να βγει η χαρακτική από τη θέση του φτωχού συγγενή των εικαστικών. Αλλωστε, με την επίπονη χαρακτική ασχολήθηκαν και τα μεγαλύτερα ονόματα της τέχνης.
Σε μία από τις εκθέσεις, μάλιστα, θα δούμε ένα χαρακτικό του Πικάσο κι ένα άλλο του Σαγκάλ, δωρισμένα από τους ίδιους στο ζεύγος Αγγελου και Λητώς Κατακουζηνού.


Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, με το οποίο συνεργάζονται πολλοί φορείς, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά η συλλογή με 27 χαρακτικά των Κατακουζηνών, στην Ελληνοαμερικανική Ενωση, της οποίας ιδρυτικό μέλος υπήρξε ο διακεκριμένος νευρολόγος και ψυχίατρος Αγγελος Κατακουζηνός.
Η παρουσίαση της συλλογής, που περιλαμβάνει ακόμη χαρακτικά των Γκίκα, Τσαρούχη, Βασιλείου κ.ά., φίλων του ζεύγους, αποτελεί ευκαιρία να γνωρίσουμε την ιστορία των Κατακουζηνών και το λογοτεχνικό και καλλιτεχνικό «σαλόνι» τους, στο διαμέρισμα της οδού Αμαλίας 4 (σήμερα ομώνυμο Ιδρυμα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου