" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ανεστάλη η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ξεκινά η αποκομιδή των σκουπιδιών


Την αναστολή της απεργίας αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ το απόγευμα της Τρίτης, μετά την έκτακτη συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο. Αρχίζει από το βράδυ η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Ο υφυπουργός υποσχέθηκε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2011 καθορίζεται ενιαίο πλαίσιο αμοιβών και απασχόλησης για τους εργαζόμενους στις δημοτικές επιχειρήσεις. Επίσης υπογράφεται άμεσα η συλλογική σύμβαση του κλάδου, ένα από τα βασικά αιτήματα των απεργών.

Νωρίτερα το πρωί, οι εργαζόμενοι είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Καραϊσκάκη και πραγματοποίησαν πορεία προς τα κτίρια του ΥΠΕΣ, στην οδό Σταδίου και στη βασ.Σοφίας, χωρίς όμως να μπορέσουν να συναντηθούν με τον αρμόδιο υπουργό και υφυπουργό.

Στην προσπάθειά τους να μπουν στο υπουργείο Εσωτερικών, αποκρούστηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ, όπου σημειώθηκαν μικρής έκτασης συμπλοκές.

Μέχρι την αναστολή της απεργίας, περισσότεροι από 33.000 τόνοι σκουπιδιών έχουν συσσωρευθεί στους δρόμους του λεκανοπεδίου, ενώ ο συνολικός όγκος απορριμμάτων ανερχόταν σε 82.500 τόνους σε όλη τη χώρα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου