" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Πάγωσαν τα πάντα στην Κίνα εξαιτίας της πρωτοφανούς κακοκαιρίας


Τον δριμύτερο χειμώνα των τελευταίων ετών ζουν οι κάτοικοι της Κίνας. Ο υδράργυρος βρίσκεται σταθερά υπό το 0, οι δρόμοι έχουν παγώσει, ενώ το Σαββατοκύριακο παρέλυσαν οι συγκοινωνίες.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε πως η θερμοκρασία στα βόρεια της Κίνας θα πέσει ακόμα και στους -32 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο Πεκίνο ο θα φθάσει στους -10 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα, Δευτέρα, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, ενώ οι αρχές έχουν επιστρατεύσει ειδικά μηχανήματα, αλλά και πολίτες για να βοηθήσουν στον καθαρισμό των παγωμένων δρόμων και αρτηριών.

Οι κάτοκοι στις βόρειες περιοχές της Κίνας επέστρεψαν στη δουλειά τους έπειτα από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τις πόλεις τους το Σαββατοκύριακο, παραλύοντας τους αυτοκινητόδρομους και προκαλώντας τη ματαίωση πολλών πτήσεων.

«Οι χαμηλές θερμοκρασίας και οι παγωμένοι δρόμοι αναμένεται να επηρεάσουν την τοπική κυκλοφορία σήμερα» τόνισε ο επικεφαλής του Γραφείου Διαχείρισης Κυκλοφορίας του Πεκίνου, Σονγκ Ζιανγκούο, μιλώντας στο πρακτορείο Νέα Κίνα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις πως το κρύο θα προκαλέσει προβλήματα στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, όπως είχε συμβεί σε πολλές περιοχές στη Νότιο Κίνα το 2008.

Όμως, η κακοκαιρία είναι πιθανόν να οδηγήσει σε άνοδο των τιμών στα τρόφιμα, σε καθυστερήσεις πτήσεων και να εμποδίσει την επιχειρηματική δραστηριότητα σε πολλά καταστήματα και εταιρείες στο Πεκίνο και άλλες πόλεις, για ορισμένες ημέρες.

Επίσης, λόγω του ψύχους ενδέχεται να υπάρξουν προβλήματα στην παροχή φυσικού αερίου, καθώς το τελευταίο δίμηνο -λόγω της αφύσικα παρατεταμένης κακοκαιρίας- έχουν σημειωθεί διακοπές, καθώς τα δίκτυα παροχής προσπαθούν να ικανοποιήσουν τη μεγάλη ζήτηση.

Στα λευκά έχει ντυθεί και το μεγαλύτερο μέρος της κορεατικής χερσονήσου, με τις πυκνές χιονοπτώσεις της σημερινής ημέρας να έχουν προκαλέσει προβλήματα κατά την ώρα αιχμής στη Σεούλ και χάος κατά την πρώτη εργάσιμη ημέρα του έτους.

Περίπου 17 εκατοστά χιονιού είχαν πέσει μέσα σε τέσσερις ώρες.

Στο αεροδρόμιο Γκίμπο, 90 πτήσεις εσωτερικού ματαιώθηκαν και στο διεθνές αεροδρόμιο Ιντσέον άλλες τέσσερις πτήσεις ματαιώθηκαν και σε περίπου 40 άλλες σημειώθηκαν καθυστερήσεις.

Στην πόλη της Σεούλ, 3.500 υπάλληλοι και 1.200 οχήματα κινητοποιήθηκαν για να καθαρισθούν οι δρόμοι.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου