" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας έβγαλε τα ψάρια στους δρόμους των νησιών


Κατά ένα μέτρο έχει αυξηθεί η στάθμη της θάλασσας σε πολλά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με αποτέλεσμα πολλές περιοχές να έχουν πλημμυρίσει και να μοιάζουν περισσότερο με τη ...Βενετία. Στη Σύμη, δε, τα λαβράκια βγήκαν στους δρόμους και οι κάτοικοι τά ψάρευαν με απόχες!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το φαινόμενο δεν σχετίζεται με την κλιματική αλλαγή, αλλά οφείλεται στους ισχυρούς νοτιάδες που μετακινούν μεγάλους όγκους νερού από τα παράλια της Αφρικής.

Το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο στη Σύμη, την Πάτμο, την Τήλο, την Κάλυμνο, τη Σάμο, αλλά και στα παράλια της Νοτιοδυτικής Τουρκίας. Μάλιστα, στην Αλικαρνασσό, που βρίσκεται απέναντι από την Κω, προκλήθηκαν σημαντικές καταστροφές από τις πλημμύρες.

Όπως δήλωσε στα Νέα ο δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας, σε ορισμένες περιπτώσεις που η στάθμη της θάλασσας ανέβηκε πολύ, τα λαβράκια βγήκαν στον παραλιακό δρόμο της Σύμης και τα κυνηγούσαν οι κάτοικοι με τις απόχες!

Ιδιαίτερα έντονο ήταν το πρόβλημα στην Πάτμο, όπου τα νερά κάλυψαν όλη την παράκτια ζώνη του λιμανιού τής Σκάλας και έφθασαν μέχρι τη μικρή πλατεία του νησιού.

Έντονο ήταν, επίσης, το φαινόμενο σε Σάμο και Κάλυμνο, όπου και εκεί βρήκαν ψάρια στη στεριά, ενώ στην περιοχή Αγιος Αντώνιος της Τήλου το ύψος των νερών της θάλασσας ξεπέρασε το ένα μέτρο.


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου