" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Σφοδρή χιονόπτωση πλήττει το Πεκίνο


Σφοδρή χιονόπτωση πλήττει το Πεκίνο, με αποτέλεσμα χιλιάδες επιβάτες να έχουν αποκλειστεί στο κύριο αεροδρόμιο της Κινεζικής πρωτεύουσας, ενώ επικρατεί μια ασυνήθιστη ησυχία στους συνήθως πολυάσχολους δρόμους καθώς πολλοί κάτοικοι απέφυγαν να βγουν λόγω του καιρού.
Δεκάδες πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο του Πεκίνου έχουν ακυρωθεί ή καθυστερούν, αν και μερικά αεροσκάφη κατάφεραν να απογειωθούν.
Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι το μεγαλύτερο μέρος του εθνικού οδικού δικτύου γύρω από το Πεκίνο έχει ήδη κλείσει, με αρκετά εκατοστά χιονόπτωση και τις θερμοκρασίες να αναμένεται να αγγίξουν τους -14° Κελσίου.
Στο Πεκίνο, όπου τα τελευταία χρόνια δε σημειώνονταν συχνά χιονοπτώσεις, έχουν καταγραφεί αρκετές αυτήν την περίοδο, περιλαμβανομένης και μιας που προκλήθηκε από τις αρχές για να αντιμετωπιστεί η παρατεταμένη ξηρασία.
Η κακοκαιρία, που πλήττει επίσης τις επαρχίες Σετσουάν και Γιουνάν, θα διαρκέσει ολόκληρη την εβδομάδα, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.
Φονική η κακοκαιρία στην Ινδία
Πέντε επιβατικοί συρμοί συγκρούστηκαν την Κυριακή σε τρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα εν μέσω ομίχλης στο ινδικό κρατίδιο Ούταρ Πραντές, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 10 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ενώ περίπου 40 να τραυματιστούν σοβαρά, αναφέρεται από τα ΜΜΕ στο Νέο Δελχί.
Στο πρώτο από τα τρία δυστυχήματα λόγω της ομίχλης επιβατικός συρμός επέπεσε σε σταθμευμένο, σε απόσταση περίπου 90 χλμ. νότια της πρωτεύουσας του κρατιδίου Λακνάου, σκοτώνοντας επί τόπου επτά επιβάτες και τραυματίζοντας πολύ σοβαρά τριάντα.
Στο δεύτερο δυστύχημα συγκρούστηκαν «μετωπικά» δύο αμαξοστοιχίες εξπρές πάλι λόγω της ομίχλης (με ορατότητα έως τα 30μ.) στον ανατολικό τομέα του κρατιδίου. Στο δυστύχημα αυτό δεν υπήρξαν νεκροί, παρά 13 τραυματίες, συμπεριλαμβανομένου του ενός από τους μηχανοδηγούς.
Το τρίτο δυστύχημα ήταν και το ελαφρύτερο, από την άποψη των θυμάτων, έγινε δε κοντά στην πόλη Αλχαμπάμπ.
Η ομίχλη είναι ο λόγος σημαντικών καθυστερήσεων για άλλα 54 σιδηροδρομικά δρομολόγια, ανακοινώθηκε από τη διεύθυνσή των ινδικών σιδηροδρόμων, που ανέφερε ότι ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η ομίχλη έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις συγκρούσεις, «διεξάγεται ήδη έρευνα και για τα τρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα».
Η πυκνή ομίχλη καθήλωσε στο έδαφος και πολλά διεθνή αεροπορικά δρομολόγια από το διεθνές αεροδρόμιο του Νέου Δελχί, περίπου επί ένα οκτάωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου